Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Gjør det enklere for hytteeiere

NjåstadFremskrittspartiet vil ta vare på den norske hyttetradisjonen, ved å gjøre det enklere å være hytteeier, skriver frp.no. «Vi har derfor blant annet fjernet arveavgiften og redusert formueskatten. Det vil gjøre det mulig for flere å kjøpe hytte, eller å beholde familiehytten Neste skritt er å fjerne eiendomsskatten på hytter», sier kommunalpolitisk talsmann i FrP, Helge André Njåstad til frp.no.

Kommuner som innfører eiendomsskatt har tidligere måtte kreve inn eiendomsskatt også på fritidsbolig. Fremskrittspartiet har nå sørget for at kommunene skal kunne frita fritidseiendommer fra denne skatten, skriver partiets nettside.

«Eiendomskatten er usosial og fordyrende. Det er helt urimelig at hytteeiere som ferdes i kommunen bare ved noen få anledninger i året, skal betale for kommunens velferdstjenester», sier Njåstad.

Mange har hatt hytten sin i flere år, og trenger å bygge den ut når familien vokser. Å utvide hytten eller sette opp et tilbygg har tidligere vårt en tungrodd prosess, som innebar krav om byggeløyve fra kommunen. Høyre og FrP Regjeringens endringer i plan- og byggingsloven gjør dette enklere og mindre byråkratisk. Nå kan det gjøres helt uten søknad», legger han til.

«Det prioriteres også tiltak både til sjø og til lands som gjør hytteeieres hverdag enklere. Fylkesveier rustes opp, det gir tryggere og bedre veier til hytta. Samtidig fjerner vi båtmotoravgiften og avgiften på snøscooter reduseres, slik at det blir billigere å ferdes på hytta. Fremskrittspartiet sikrer på denne båten en billigere og enklere sommer for hytteeiere», mener Njåstad.

5 comments to Gjør det enklere for hytteeiere

 • Tusenkunstner

  Veldig enig med Frp i reduksjon i skatter/avgifter og byråkrati rundt påbygg når det gjelder hytter. Men Frp tar feil når de vil ha frislepp på hyttebygging. Bygging av hyttefelt bør sterkt begrenses. For å beskytte naturperlene og og de fredfulle omgivelsene. I dag blir fine naturområder ødelagt til bråkete hyttebyer. Skal man bygge hytte bør det også være begrensninger på strøm og innlagt vann. En hytte skal være med parafinlampe, utedass og vann som man bærer selv fra bekken. Det er ingen som har vondt av litt trim.

 • anonym

  Det er ikke riktig at noen skal flotte seg med bolig nummer to og kanskje tre, når vi har så mange bostedsløse.

  • Tusenkunstner

   Ikke helt enig. Folk må gjerne få ha 100 boliger hvis de har lyst til det. Men i områder med flott natur bør det være vanskelig å få lov til å bygge hytte. Og det bør påses at norsk hyttekultur er nøktern og anti-materialistisk.

   • anonym

    jeg lurer da på:
    HVEM skal «påse at norsk hyttekultur er nøktern og anti-materialistisk»
    dere Anders Langes fan som har aversjon mot overformynderi
    bør ha ett probat svar

    • Tusenkunstner

     Trenger ikke ha ett helt apparat til å påse det. Få det inn i loven. Også sier vel politiet og riksantikvaren i fra hvis hytteloven blir brutt.

Legg inn en kommentar