Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hamas ødelegger bygninger

Hamas_protestIsraelske myndigheter har i mange år ført den samme politikken som myndighetene i mange andre land: Hus som er bygget uten bygningstillatelse er blitt revet. Det har Israel blitt kritisert for av det internasjonale samfunnet. Hamas derimot får lite kritikk for å rive hus, unnlate å gi erstatning og bruke vold mot huseierne.

Nylig dukket det opp en video som viser Hamas sine sikkerhetsstyrker slå sivile gazanere som protesterer mot at husene deres blir revet for å utvide en vei. Fem boliger i nabolaget Saja’iya ble ødelagt. Innbyggerne protesterte og krevde økonomisk kompensasjon for sine tap. Det førte til at de ble angrepet av Hamas, skriver Israel National News.

Tilskuere anklaget Hamasmedlemmer for ikke bare å ha slått mannlige beboere, men også også kvinner og barn. YouTube har satt aldersgrensen på videoen fordi den «kan være upassende for enkelte». Den krever derfor innlogging. Men kan sees i denne. artikkelen

 

7 comments to Hamas ødelegger bygninger

 • Oddvar

  Hamas illustrerer godt hvorfor Israel ALDRI kan gi opp
  kontrollen over sitt historiske Eretz Israel i Judea og Samaria –

  Man må tilhøre venstresiden, være antisemittisk som NRK,
  eller besitte juridisk null-kompentanse for å velge PLO`s
  avvisning av mandatet til fordel for islamismen i M.Ø.

 • Anonym

  TIL SIMONSEN

  Du makter ikke å se helheten.

  Hvorfor tror Hamas har over 95 prosent av stemmene der du bor i Palestina, blant dine palestine muslimske venner? Fordi fremtiden for Paletsinere i disse områdene ser lys ut? Nei. Alt har sin grunnSimonsen,, og det er en grunn for at dine venner støtter Hamas.

  • Anonym: Usaklig som vanlig. Ulike undersøkelser vier at Hamas har litt større oppslutning på Vestbredden enn Fatah, ikke i nærheten av 95 prosent. På Gaza er det omvendt. Men den siste undersøkelsen jeg leste er ikke fersk, og var preget av Gaza-krigen. Som du skriver: Alt har en grunn. Oppslutningen om Hamas på Vestbredden skyldtes Abbas upopularitet. Han blir sett på som korrupt. Kombinert med at palestinsk TV under krigen systematisk viste bilder av døde barn båret ut av bygninger i Gaza. Under en slik påvirkning blir man naturlig nok mer tilhenger av Hamas enn av Fatah. Omvendt på Gaza der befolkning fikk føle konsekvensene av Hamas sin politikk på kroppen. Forøvrig kjenner jeg palestinere som ville ha stemt på Hamas, selv om de bedyrer at de verken ønsker krig eller er imot jøder, palestinere som ville stemt på Fatah, palestinere som er usikre på hvem de ville stemt på, og sågar palestinere som er kritiske til begge partiene og ønsker mer demokrati og mindre religion.

   • Anonym

    Jan Simonsen
    24. juli 2016 at 10:11 · Svar

    Du hisser deg voldsomt opp. Har du adoptert det voldsomme voldelige palestinske lynnet? Du sier at jeg er «Usaklig som vanlig» samtidig som du gir meg rett i alle mine påstander. Jeg må allikevel arrestere deg når du forsøker å fremstille feil fakta. Hamas er forstatt stor på Gaza, så her må du google litt. Du avstår også fra å kommentere hvorfor vennene dine støtter Hamas, men jeg antar det ligger i ditt generelle svar? Rent personlig må jeg si at jeg skjønner ingen mennesker som frivillig kan bo i områdene rundt Ramallah hvor du har tilhold. Jeg har kjørt fra Jerusalem og til Ramallah en gang, og aldri aldri aldri mer. Vi fikk som råd av vår guide og ikke stoppe for å kjøpe drikke i områdene utenfor Ramallah fordi det ikke var trygt for oss. Så hva du driver på der er en gåte for meg som har vært i disse områdene.

    Forøvrigt: God Sommer til deg og takk for at du ikke sletter mine kommentarer som er kritiske til Hamas. Jeg har nemlig hørt at du sletter innlegg fra meningsmotstandere. Det er derfor godt gjort at du ikke sletter mitt innlegg.

    • Anonym: Akk ja. Og du påstår at du ikke er usaklig. Som skriver, ikke mener, for det gjør du selvsagt ikke: at Hamas-kritikere er meningsmotstandere av meg. Du gjør deg kun til latter for alle som følger med på bloggen min.
     Er det farlig å ferdes i områdene rundt Ramallah? Ikke dersom du er sammen med palestinere. Selv ikke alene vil jeg tro det er noe farlig. Den norske konsulen og hans sønn hadde jeg et møte med i forrige uke. De var ikke redde for å reise alene i disse områdene.
     For israelere er det derimot farlig. Det står et advarende skilt ved grensen. Der står det at det er forbudt for israelere (ment selvagt israelske jøder, ikke arabere) å reise inn i området, og at det er forbundet med livsfare. Det er kanskje nyttig for Israels motstandere å filosofere litt over hvorfor det er farlig for jøder å passere grensen til det palestinsk styrte området, mens det er ufarlig for palestinere å passere grensen andre veien.
     Nå kan du selvsagt bli misforstått for å være israeler, slik en nordmann som kjørte inn i Hebron med israelsk leiebil midt under Gazakrigen ble. Han hadde flaks som kom fra det med et erstatingsansvar overfor utleiefirmaet.
     Men jeg føler meg helt trygg her og har også vært i Hebron for å se på fotballkamp og besøke en skole for autistiske barn.
     Jeg har selvsagt også besøkt de jødiske «bosetterne» i Hebron.

 • Anonym

  Både Hamas og Fatah er terrororganisasjoner.

  • Anonym: Det har du langt på vei rett i. Både Hamas og Fatah er organisert som politiske partier, men de har også såkalte «militære grener» som driver terror. De siste åreen har Hamas selv drevet terror og aktivt stimulert til terror.
   Fatah og Abbas har samarbeidet med de israelske sikkerhetsmyndighetene. Det har vært i Fatahs interesse fordi Hamas også er ute etter å overta makten på Vestbredden.
   Men selv om Fatah-tilknyttede grupper har avstått fra terrorhandlinger har Fatah aktivt stimulert til terror gjennom å initiere enkeltindivider til å begå terrorhandlinger. Knivdrapsmenn er hyllet som martyrer, gater oppkalles etter terrorister, fengslede terrorister mottar økonomisk støtte. Det samme gjør familiene til drepte terrorister.

Legg inn en kommentar