Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

En varm Israelvenn

Helen_MirrenOscar-vinnende skuespilleren Helen Mirren tror på Israel og tar avstand fra alt arbeidet med å boikotte landet. Det gjorde hun tindrende klart da hun nylig besøkte Israel som vert uder utdelingen av  Genesis Prize, en pris kalt «den jødiske Nobelsprisen».

Årets pris på 1 million dolar gikk til den  israelsk-amerikanske fiolinisten Itzhak Perlman for hans ferdigheter som musiker, lærer og talsmann for funksjonshemmede.

«Jeg tror at kunsten er en utrolig viktig måte for kommunikasjon,» sa hun på en pressekonferanse arrangement i Jerusalem i forkant av arrangementet. «Kunstnerne i et land er de personene du trenger for å kommunisere med og lage et forhold med, lære av, og bygge videre på. Så jeg tror absolutt ikke på boikotten, og her er jeg,» sa den verdensberømte skuespilleren. Mirren har besøkt Israel flere ganger, og har i følge Israel Hayom vært en sterk kritiker av pro-palestinske aktivister som har oppfordret til en kulturell boikott av Israel.

Den 70 år gamle Helen Mirren har blant annet fått Oscar for sin rolle som dronning Elizabeth II i filmen «The Queen» fra 2006. Hun spilte rollen som en tidligere Mossad agent i «The Debt», en remake av en israelsk film med samme navn. Og i «Woman in Gold»,spilte hun  en eldre jødisk flyktning som kjempet mot den østerrikske regjeringen for å gjenvinne et ikonisk Gustav Klimt maleri stjålet fra hennes familie av nazistene.

Under pressekonferansen sa hun at hennes sterke tilknytning til Israel går tilbake til 1967, da hun frivillig jobbet på en kibbutz med hennes jødiske kjæreste. Hun plukket druer gjorde kjøkke plikter. «Dette er en ekstraordinær land fylt med svært, svært ekstraordinære folk,» sa hun.

Besøkte City of David

Helen Mirren var i Israel også i 2015

Legg inn en kommentar