Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Usikkert for kristne i Tyrkia

ErdoganTyrkias president Recep Tayyip Erdogans, en av verdens fremste tilhengere av Det muslimske brorskap og Hamas, har nå erklært unntakstilstand i Tyrkia. Hans utrenskninger og forvaring av soldater, politi, dommere, embetsmenn, journalister og lærere har nå nådd nær 50.000. Samtidig angripes kirker i flere provinser uten at myndighetene griper inn og uten at vestlige medier skriver noe særlig om det, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project.

Ropende «Allahu akbar» (Gud er størst) steinet en gruppe islamister i Malatya en protestantisk kirke og ødela bygningens vinduer. En annen gruppe i Trabzon angrep Santa Maria-kirken, ødela vinduer og brukte hammer for å prøve å bryte seg inn døren.

Kirker og deres små menigheter over hele Tyrkia er kontinuerlig utsatt for angrep og diskriminering inkludert hatkriminalitet, verbale overgrep og rettsløshet når det gjelder å etablere steder for tilbedelse, trene religiøse ledere og deler deres tro, skriver Clarion Project.

Bursa, som andre anatoliske områder, er i dag en muslimsk storby med svært lite hensyn til kristnes rettigheter. Men for hundre år siden hadde byen et levende kristent fellesskap. Bursa hadde inntil 1915 en armensk befolkning på 11 500. Byens armenere og grekere representerte mer enn en tredjedel av befolkningen. I løpet av folkemordet i 1915 ble kristne i Bursa enten drept eller deportert fra byen.

I dag fungerer «Den franske kirken» i byen som et godt eksempel på den alvorlige og fiendtlig diskriminering som kirker og kristne er utsatt for i hele Tyrkia, skriver Clarion Project. Da det ble undertegnet en avtale med byledelsen om å gjenopprette kirken truet islamister med å bombe den.

Den katolske samfunnet bruker nå bygningen, som er det eneste kirkebygget i byen, to ganger i måneden for sine søndagstjenester mens ortodokse kristne bruker det en gang. Protestanter i Bursa begynte å møtes i «hjemme menigheter» i 1990-årene. Det protestantiske samfunnet har ingen rettslig status i Tyrkia, noe som betyr at det ikke engang har full rett til å etablere og vedlikeholde steder for tilbedelse, skriver Clarion Project.

11 comments to Usikkert for kristne i Tyrkia

 • Tyrkia - Islam - derav følger ....

  En kirke – en regjering – en presse – som bekrefter islam – har minus null verdi –

  Paven er en svikefull person – redaktører er meget svikefulle – et enormt ansvar hviler på dem – politikere er de verste pingler – alle feirer seg selv – som Demokratene i USA – løgn følger løgn – løgnens ånd er deres merkevare – som Fanden er løgnens far – som Erdogan er tro mot islam – som Tyrkia er en fare for fred – rettferd – menneskeverd – som islam er en fare for religionsfrihet – Alle VET det – slik konvertitter må beskytte seg fra islam – slik islam har ødelagt Tyrkia – slik islam stjeler og truer friheten overalt ….

  • Media er et våpen mot frihet og trygghet

   Media fungerer som fryktens «agenter» for ondskapens åndsmakter – bare Gud kan trumfe / bryte med dem.
   Guds rike – der frihetens fullkomne lov hersker – består ikke ved ord, men kraft, – Jesus er den eneste som har vunnet og beseiret den onde. Media, derimot, står sannheten imot – media spiller på lag med onde åndsmakter døgnet og året rundt –

   Pressen korrumperer virkeligheten – pressen lyver om virkelighet – slik VG hyller Demokratene – mens Obama lyver om USA – mens Clinton lyver om Trump – og visepresidenten snakket mot bedre vitende for å pynte på sitt ettermæle etter tidenes vanstyre av USA – som har ledet verden mot kaos, terror og frustrasjon.

 • Anonym

  Det hefter vel liten tvil om bibelske proporsjoner over Tyrkia – som sete for anti-kristne makter

 • Anonym

  Usman Rana babler om at muslimer må ta et teologisk oppgjør på TV2. Samtidig sier han at sekularismen er «trang» når muslimer ikke kan kle seg som de vil –
  Dernest lyver han ved å hevde at islamister har lite kunnskap om islam – som om det ikke er Koranen og Muhammed selv som inspirerer til terror og voldelig adferd. Han bør huske at når IS halshugger offentlig er det for nettopp å vise frem islam.

  Alt sanksjonert av den løgnaktige skitt-kanalen TV2 —–

  Muhammad Slaughtered, Raped, Nailed Eyes, Cut hands & feets, Beheaded

  https://www.youtube.com/watch?v=zwZVFc5WvXY

 • benny

  samtlige kommentarer er upassende for en offentlig blogg

  • Anonymisert og umyndiggjort velger

   Er sannhet upassende for offentligheten ? Nei, det skal den ikke være – for benny derimot

 • benny

  Hva synes du Jan Simonsen om denne Benny Steinmetz(Google)
  fra netanya
  som driver og herser med lokalbefolkningen i Sierra Leone
  for å grafse til seg diamanter(jfr Aftenposten)
  og de betaler ikke eiendomskatt engang.
  ER det greit Simonsen??

 • anonym

  http://ekstra.nationen.no/pengegalopp-pa-den-rumenske-landsbygda/

  nok et heslig utslag av internationalkapitalismen
  norske kapitalister er ikke det spor bedre.

 • Svidd neger

  Når jeg ser den solariumsavhengige Jagland sammen med Erdogan tenker jeg på denne scenen fra Seinfeld:

Legg inn en kommentar