Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Viktor Orban langer ut mot EU-kommisjonen og Angela Merkel

orban«Alle dokumenter fra EU-kommisjonen hevder at vi trenger innvandrere for å løse de økonomiske og demografiske problemene i Europa. Jeg er en av de få statsministerne om er uenig i denne konklusjonen,» sier den ungarske statsministeren Viktor Orban. I oktober avholder landet hans folkeavstemning om hvorvidt Ungarn  skal godta EUs pålegg om å ta imot innvandrere i henhold til en vedtatt EU-kvote.

Ifølge Daily Express gikk han nylig til frontalangrep på Tysklands kansler, Angela Merkel. Han mente at den senere tidens mange terrorangrep i Europa er et resultat av masseinnvandringen, og sa at han ikke lengre så på Tyskland som et land som sikret stabilitet og ble styrt med sunn fornuft. EU-kommisjonen stemplet han som udemokratisk.
«Ungarn trenger ikke en eneste migrant for å få økonomien til å fungere, eller befolkningen til å opprettholde seg selv, eller for landet til å ha en fremtid,» sa han ved samme anledning, sitert av det russiske TV-selskapet RT. «Tvert imot», la han til «hver enkelt migrant utgjør en offentlig sikkerhets- og terror-risiko.»
«Dette er grunnen til at det ikke er behov for en felles europeisk migrasjonspolitikk ,» sa han, og hevdet at retten til å bestemme migrasjonsspørsmål  bør reserveres eksklusivt for nasjonale myndigheter. Orban fortsatte med å si at «den som trenger innvandrere kan ta dem, men ikke tvinge dem på oss, vi trenger ikke dem.»
«Innvandring er ikke en løsning, men et problem … ikke medisin, men en gift, vi trenger ikke det, og vil ikke svelge det,» hevdet den ungarske statsministeren.
Viktor Urban har flere ledende østeuropeiske politikere med seg i kritikken av den innvandringspolitikken som er ført av vesteuropeiske land de siste årene. I en tale på konferansen «Arbeidsmarked og migrasjon på det eurasiske kontinentet», arrangert av det østerrikske International Institute for Applied Systems Analysis 13.april avviste den tidligere tsjekkiske presidenten Vaclav Klaus at innvandringen var positiv fordi den sikrer arbeidskraft til Europa, og viste til at EU-området har en arbeidsledighet på rundt 10 prosent, selv om den kun er på 4.5 prosent i hans eget land Tsjekkia.
«Gjeldende innvandring er etter min forståelse ikke er koblet til arbeidsmarkedet. Migrantene vi ser i Europa i disse dager kommer ikke her som en arbeidsstyrke. Det er en ønsketenkning fra enkelte europeiske politikere å se det på den måten,» sa Klaus.
«De innkommende innvandrerne kan ikke forventes å løse de gjenstående strukturelle problemene som er forårsaket av arbeidsmarkedets fleksibilitet, ikke av mangel på arbeidskraft», sa han, og mente at det samme også gjaldt for det europeiske «demografiske problemet», den lave fødselsraten og aldringen av den europeiske befolkningen.
Også den nåværende tsjekkiske presidenten, sosialdemokraten Milos Zeman, har flere ganger advart mot innvandringsbølgen, først og fremst fordi den for det meste består av muslimske innvandrere. «Det er praktisk talt umulig for muslimer å integrere seg i Europa,» sa han eksempelvis i sin nyttårstale. Den tsjekkiske presidenten mente at løsningen er å ikke tillate flyktningene å komme inn i Europa. «La dem ha kulturen sin i sine egne land og ikke la dem ta den med til Europa,» sa han.
https://www.youtube.com/watch?v=sk3zNsZZ76Q

2 comments to Viktor Orban langer ut mot EU-kommisjonen og Angela Merkel

 • Anonym

  «Alle dokumenter fra EU-kommisjonen hevder at vi trenger innvandrere for å løse de økonomiske og demografiske problemene i Europa. Jeg er en av de få statsministerne om er uenig i denne konklusjonen,»

  Denne typen svulstige uttalelser kan måle seg med dem som kom fra Det øverste sovjet. Ikke et eneste land trenger arbeidsinnvandring for å løse økonomiske problemer. Ikke et eneste land trenger innvandring for å løse demografiske problemer. Bare idioter tror på sånne skrøner.

  Det er først og fremst politisk galskap som har ødelagt Europa. Mange vil si at det fortsatt går rimelig bra, og det er riktig at man kan holde det gående noen år til, men Vest-Europa lever på lånt tid. Den underliggende tendensen er veldig stygg.

  Problemene (de underliggende) er så store, og stikker så dypt, at alt må rase sammen før det kanskje kan bygges opp noe på ruinene igjen. Jeg tviler, men det er lov å håpe. Dagen utvikling styrer fjellstøtt mot et havari.

 • Anonym

  Av den millionen rakettforskere som kom til Tyskland i fjor, er 54 i arbeid. Men optimismen var stor

  (…)

  Flertalet flyktingar är välutbildade och motiverade. Sådana behöver Mercedes, jublade i september förra året Daimlers styrelseordförande Dieter Zetsche.

  I bästa fall, sa han, skulle flyktingvågen lägga grunden till ett «nytt ekonomiskt mirakel» i Tyskland. I medierna tecknades bilden av en ström av ingenjörer, läkare och programmerare som bara väntade på att visa vad de går för.

  Sedan dess har det gått nästan ett år och många undrar varför företag som kemibjässen Bayer, försäkringsbolaget Allianz eller Volkswagen inte har en enda flykting med fast anställning.

  I 2011 hadde Norge svidd av 100 milliarder skattekroner på rakettforskere for å få dem i arbeid. Uten resultat. Det meldte Aftenposten. Estimatet er etter all sannsynlighet lavt.

  Orban er en fornuftig kar. Burkel er like gal som Hitler var.

Legg inn en kommentar