Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israelsk sikkerhetsfirma håper på Trump

grensegjerdeI Israel sitter en administrerende direktør og krysser fingre for at Donald Trump skal bli den neste presidenten i USA, og gjøre alvorl av sitt løfte om å bygge et grensegjerde mot Mexico. Da kan det være gode penger å tjene. Det er det israelske sikkerhetsfirmaet Magal Security Systems Ltd, som eies av  Sa’ar Koursh, som har uttrykt interesse for Trumps prosjekt, skriver Algemeiner.

«Vi vil i så fall samarbeide med et stort amerikansk forsvarsselskap som har erfaring med slike prosjekter over hele verden,» sier Koursh til Bloomberg News . «Vi har gjort det i det siste, og vi vil definitivt ønske å gjøre det også i forbindelse med et slikt prosjekt,» sier han.
Koursh sier at han håper å utvide sitt selskaps marked til eksempelvis Europa. Der har flere land det siste året arbeidet med å sette opp grensegjerdet. Han planlegger også å fokusere mer på å selge produkter, inkludert gjerder og kameraer, skriver algemeine.
Magal er kjent for å ha bygget sitt «smart gjerde» rundt Gazastripen ved hjelp av videokameraer, sensorer, bevegelsesdetektorer og satellittovervåking. Selskapet hjalp også til med å lage sikkerhetsbarrierer langs grensen til Jordan og Egypt.
Koursh har i dag en kontrakt om å bygge en barriere mellom Kenya og Somalia der al-Qaida-opprørere i Somalia har kjempet mot kenyanske tropper, skriver avisen.

Legg inn en kommentar