Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hyller Nigel Farage som frihetshelt

Morrisey-150x145Den kontroversielle og populære popstjernen Morrissey er i Bergen der han holder konsert i kveld. Mandag skal han i følge VG videre til Stavanger. Morrissey er vegetarianer og kjent for sin utrettelige kamp for dyrenes rettigheter. Han mener at dyr har nøyaktig den samme verdiene som mennesker. Politisk har han flere ganger kritisert Storbritannias liberale innvandringspolitikk og rost lederen for det britiske uavhengighetspartiet Nigel Farage.

I et ferskt intervju med  news.com.au  gjentar Morrissey sin støtte til Nigel Farage, som var en av drivkreftene bak  valgkampen som førte til at britene vedtok å trekke seg ut av EU, og kaller Farage for en frihetshelt.  I samme intervju kritiserer han den nyvalgte ordføreren i London, Sadiq Khan. «Ordføreren ble til slutt valgt på svært få stemmer, og selvfølgelig, han spiser Halal-slaktete vesener, og snakker så fort at folk ikke kan forstå ham», sier han til news.com.au.
Morrissey syn på dyr som likeverdige med mennesker har ført til flere misforståelser. Bant annet ble han beskyldt for å ikke forstå alvoret i massakren på Utøya fordi han i etterkant sa at denne massakren var liten sammenliknet med hva som skjer hos McDonalds. Utryddelsen av dyr har han sammenliknet med Holocaust, men uten at det har ført til den samme typen misforståelser. Morrissey er svært populær i Israel, et av hans favorittland, og har fått en æresbevisning av ordføreren i Tel Aviv, som han har vært svært stolt av.

Morrissey er tidligere stemplet som rasist av verdens største musikkavis, men fikk til slutt en unnskyldning. Det var i november 2007 at NME publiserte en artikkel med tittelen «Morrissey: Storkjeften slår til igjen.» Det førte til at Morrissey startet en ærekrenkelsesprosess mot bladet, som han mente hadde anklaget ham for å være rasist. Artikkelen var dessuten redigert på en måte som fikk ham til å virke reaksjonær, mente han.

I artikkelen som Morrissey protesterte imot siterte NME følgende uttalelse fra den tidligere frontfiguren i The Smiths: «Portene til England er oversvømt, Landet er blitt kastet bort», og antydet at uttalelsen var rasistisk og støttet opp under ekstremistiske høyreorienterte holdninger, skriver The Telegraph.

I intervjuet med NME i 2007 uttalte Morrissey at han ikke lenge kunne leve i Storbritannia som han mente var tapt gjennom en innvandringseksplosjon. Den tidligere frontmannen i Smiths hevdet at England bare var «et minne nå». «Andre land har holdt på sin grunnleggende identitet, men det synes for meg som om England har kastet den bort», uttalte han blant annet i dette intervjuet.

«Endringen i England er så rask i forhold til endringen i noe annet land. Hvis du går gjennom Knightsbridge på en hvilken som helst dag i uken vil du ikke høre en engelsk aksent. Du hører hver aksent under solen bortsett fra britisk aksent», sa han også.

4 comments to Hyller Nigel Farage som frihetshelt

 • Odd.

  Simon!! Hvorfor maa du skrive om denne homsen??? Simonsen , vi er dritt lei av aa hoere om ditt privatliv, dine forbilder og dine palestinske venner. Jeg maa spy!!!

  • Odd: 1: Jeg vet ikke hvorvidt Morrissey er heterofil eller homofil. Men jeg vet at det er fullstendig uten interesse i forhold til hans meninger om engelsk politikk, dyrevern eller andre spørsmål. På hvilken måte mener du at det har noen sammenheng? Det er også fullstendig uten interesse for vurderingen av hans musikalsk kvalitet.
   2: De personene jeg skriver om på Frie Ytringer er ikke nødvendigvis mine forbilder. Hvorfor skulle de være det?
   3: Dersom du ikke liker å lese om Morrissey, eller mine reiseskildringer, er det bare å hoppe over disse artiklene. Hvorfor leser du artikler du ser av overskriftene at du vil spy av? En litt merkelig praksis, må jeg si. Det er ikke leseplikt her på Frie Ytringer.

 • Anonym

  «(…) , og antydet at uttalelsen var rasistisk og støttet opp under ekstremistiske høyreorienterte holdninger, skriver The Telegraph

  Telegraph har tapt seg. Først stengte avisen kommentarfeltet. Så mistet den sine vasseste skribenter. Nå går det i kritikk av de så kalte «høyreekstreme» politikerne; Len Pen, Wilders etc. Jeg har nesten sluttet å lese avisen. Er innom et par ganger i uken.

 • Anonym

  Dyr er ikke likeverdige med mennesker. Mennesker kommer foran dyr.

Legg inn en kommentar