Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

New Jerseys parlament mot boikott

New_JerseyRepresentantenes Hus i New Jersey har nå fulgt opp en lang rekke andre amerikanske delstater som har vedtatt sanksjoner mot selskaper som boikotter Israel. Det nye lovforslaget forbyr investeringer av statlige pensjons- og livrentemidler i selskaper som boikotter Israel eller israelske bedrifter, skriver organisasjonen United With Israel.

Lovforslaget krever også at delstatens Investment Council iverksetter nødvendige tiltak for å identifisere selskaper som bryter forbudet mot å boikotte Israel og å avhende alle investeringer som er i strid med forbudet.
Det tverrpolitisk forslaget, støttet av senator James Beach (D) fikk 63 stemmer, tre representanter stemt imot og to avstod. Senatet i delstaten vedtok det samme forslaget enstemming med 39 mot null stemmer i mai. Guvernør Chris Christie er ventet å signere lovvedtaket.

Den årlige handelen mellom Israel og New Jersey er på rundt 1,3 milliarder dollar, ifølge United With Israel.

Arizona, Colorado, Florida, Georgia, Illinois, Indiana, Iowa South Carolina og Rhode Island har tidligere vedtatt lover mot boikott av Israel.Og New Yorks guvernør Andrew Cuomo undertegnet nylig en ordre som forbyr statlige etater fra å investere i selskaper som støtter boikott av Israel. Mer enn 20 stater vurderer eller har vedtatt lover rettet mot selskaper som oppfyller den anti-Israelske boikottbevegelsen.

Legg inn en kommentar