Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Fortsatt solid israelsk økonomi

Moshe_KahlonDet internasjonale kredittratingbyrået Standard & Poors bekreftet i helgen Israels A + kredittvurdering og definerte Israels økonomiske utsikter som «stabile». Byrået sier i en pressemelding at ratingen forutsetter at analytikernes forventninger om at den israelske regjeringen vil fortsette med sin nåværende finanspolitikk, og dermed opprettholder en stabil statsgjeld, holder stikk.

Standard and Poors viser til at regjeringskoalisjonen har satt Israels underskuddsmål til  2,9% av BNP for de neste to årene. Standard and Poors rapport viser til sterke resultater i eksporten, et overskudd på betalingsbalansen, og regjeringens økonomiske fleksibilitet som sterke poeng.  I tillegg mener ratingbyrået at de forventede sikkerhetstrusler bare har en minimal effekt på landets økonomi.
Rapporten trekker frem eiendomsmarkedet som et problematisk område. Økonomer fra Standard and Poors bemerket at boligprisene i Israel fortsatte å stige, etter å ha hoppet 69% siden slutten av 2007. Rapporten bemerker at Det internasjonale pengefondet mente at boligprisene i Israel var oppblåst med 30%. Byrået sier at til tross for tiltakene regjeringen tok for å løse boligkostnadsproblemene forventes det ikke at problemene på boligmarkedet kan løses i nær fremtid.
Det israelske finansdepartementet sier i respons til vurderingen at dette er første gang byrået har bekreftet A + rating siden mars i år, da representanter fra selskapet sist besøkte Israel.
«Vi har en sterk, mangfoldig og blomstrende økonomi. I neste statsbudsjett vil vi fortsette å styrke økonomiens vekstfaktorer, arbeide med levekostnadene og føre en fritt markeds-politikk preget av ansvar,. medfølelse og sosial følsomhet,» sier den israelske finansministeren Moshe Kahlon (bilde).

Legg inn en kommentar