Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Suspendert for å kaste en sykkel i en busk

grensepoliti_IsraelI de palestinske områdene blir drapsmenn og terrorister hyllet av lederne som helter og martyrer. I Israel er situasjonen annerledes. Det blir politifolk som oppfører seg dårlig mot palestinere suspendert fra sine jobber. Nylig ble en grensepoliti suspendert etter å ha blitt filmet da han tok en sykkel fra en ung palestinsk pike og kastet den i buskene.

Hendelsen, som fant sted i forrige uke nær Makpela-hulen, ble fanget på tape av en innbygger i Hebron. Opptakene viser en palestinsk jente, senere benevnt som 8-åring Anwar Burqan, som  leker med hennes søsken og rir på sin sykkel på en vei i nabolaget Al Ibrahimi, skriver Israel Hayom.
Veien ble delt i to for omtrent fire år siden av sikkerhetsmessige  grunner. Den ene siden av veien er asfaltert og brukes av israelerne som bor i nærheten Kiryat Arba, en jødisk by i nærheten av Hebron, mens den andre siden av veien, som har stått uten fast dekke, blir brukt av nabolagets palestinske innbyggere.
Burqan kjørte henne sykkelen på asfaltert side av veien da hun ble kontaktet av en grensepolitimann. Han stoppet henne og plassere foten på sykkelen for å hindre henne fra å sykle vekk. Et øyeblikk senere kom en annen grensepolitimann til åstedet, og blir sett på filmen da han tar sykkelen og kaster den inn i en nærliggende busk, mens den unge piken løper skrikende bort
«Etter en innledende gransking av hendelsen, har grensepolitiledelsen suspendert politimannen som kastet sykkelen inn i en busk fra sine plikter. Saken er nå under etterforskning av Internal Affairs Department innen politiet,» heter det i en uttalelse fra grensepolitiet. Politimannen som stoppet jenta har ikke blitt suspendert, men hans oppførsel blir også anmeldt, heter det i uttalelsen.

Legg inn en kommentar