Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vanskeligere å jukse seg inn i Norge

Leirstein-150x150«Vi lever i en tid med høy terrortrussel, menneskesmugling og trafficing. Dette er kriminalitet hvor det potensielle skadeomfanget og den menneskelige lidelsen er svært høyt, og områder hvor det å ha stålkontroll over grensene er viktig», sier justispolitisk talsmann for Fremskrittspartiet, Ulf Leirstein tilfrp.no.

«Det er avgjørende at både tollere og politifolk har de ressurser og verktøy som trengs for å uføre sine oppdrag. Teknologien er i stadig utvikling og myndighetene må hele tiden søke å ligge i forkant for å ha et overtak på de kriminelle,» mener han.
«Kampen mot ID-juks er styrket ved at det blir større adgang til opptak av fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning, og at det blir utvidet lagringstid for biometri. Dette er tiltak som har vært viktig for FrP å gjennomføre med tanke på en ny krisesituasjon og en tid der folkevandring må forventes å fortsette i mange år fremover», sier Leirstein.
 Tilstrømningen av flyktninger og migranter i 2015 var rekordstor og skapte store utfordringer både i EU og i Norge. Mens Norge mottok litt over 31 000 søkere, mottok nabolandet Sverige over 162 000 søkere. På grunn av den ekstraordinære situasjonen har Norge nå kontroll i indre Schengen-grenser, skriver frp.no.
«Akkurat nå er asyltilstrømningen til Norge rekordlav. Men det vet vi av erfaring kan endre seg svært raskt. Jeg er godt fornøyd med at vi nå har denne grensekontrollen internt . Yttergrensekontrollen er fortsatt ikke godt nok ivaretatt, og det knytter seg mange usikkerhetsmomenter til situasjonen i Europa. Vi er nødt til å ha kontroll på våre egne grenser inntil Europa har fått full kontroll på sine yttergrenser», sier Leirstein.

3 comments to Vanskeligere å jukse seg inn i Norge

 • Krekar

  Komiske Ali har større troverdighet enn slangeoljeselgerne i Frp. Hvem som styrer i de facto ettpartistaten Norge er ett fett.

  • Anonym

   Blant avtrykkene etter Frp i regjering står en norsk rekord i asyl-okkupasjon. Bondesviks gamle ble slått med god margin.

   I lang tid satt en frepper stille i Justisdep. mens muslimer og negre syklet over grensa til Norge.

 • Sylvi feiret Pakistans nasjonaldag med pakistansk familie

  Kvalmende!

Legg inn en kommentar