Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Avverget brutalt terrorangrep

Bybane_jerusalem21 år gamle Ali Abu Hassan var sint fordi turister og jøder fikk besøke Tempelhøyden i Jerusalems gamleby. Det fikk han til produsere en rørbombe, tapet sammen og dekker med spiker og bolter, som deretter va dyppet i rottegift. Bomben planla han å sprenge i Jerusalems bybane. Det kunne ha skadet og drept mange uskyldige mennesker. Heldigvis ble han avslørt i tide.

Den palestinske mannen ble arrestert for tre uker siden i Jerusalem etter at en bybanesikkerhetsvakt fant sprengstoff i sekken hans. Det viste seg at han hadde planlagt sitt angrep uker i forveien, som hevn for at israelere og turister hadde besøkt  Al-Aqsa moskeen, sier politiet i Jerusalem og Shin Bet, den israelske sikkerhetstjenesten i en pressemelding, skriver Israel Hayom.
Mannen ble identifisert som Ali Abu Hassan, 21, sivilingeniørstudent fra Beit Ula, i nærheten av Hebron. Hassan skal i følge sikkerhetstjenesten ha lagt igjen et «tilståelsesbrev» og et testamente i Palestina Polytechnic University i Hebron, hvor han studerte.
Hassan ble arrestert den 17. juli av Jerusalem District Police, som ble kalt til en av hovedstadens bybanestasjoner av en sikkerhetsvakt, som hadde funnet eksplosiver i den unge mannens ryggsekk. Politiet fant to kniver og tre rørbomber i ryggsekken. Etterforskningen har vist at Hassan hadde planlagt angrepet på bybanen i flere uker, lært på nettet hvordan han skulle montere rørbomber, og testet dem i åpne felt i utkanten av Hebron. Han vil bli tiltalt for drapsforsøk, konspirasjon for å begå en forbrytelse, og ulovlig produksjon av våpen.
Etterforskerne sier at Hassan har fortalt politiet at han gikk til Israel gjennom en dal nær den sørøstlige Jerusalem-området i Zur Baher. Han fortsatte gjennom en olivenlund i Øst-Jerusalem-området i Jabel Mukaber, der han skiftet klær og trimmet skjegget for «å blande inn bedre.» Han deltok på en bønneservice i en Jabel Mukaber moské, og deretter tok han en buss til sentrum av Jerusalem, hvor han begynte å speide etter et sted for sitt angrep. Han valgte til slutt bybanestasjonen på hjørnet av King George Street og Jaffa Road – en av de travleste veikryss i Jerusalem, hvor han ble stoppet av en vekter. Vaktens årvåkenhet hindret et ødeleggende terrorangrep, sier politiet.

Legg inn en kommentar