Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

El Al droppet flyrute til Santiago, Spania, etter boikottresolusjon

el_alAnslagsvis 350.000 israelske turister besøker Spania hvert år, men det har ikke stoppet byrådet i Santiago de Compostela fra å prøve å boikotte Israel. I fjor vedtok bystyret i den spanske byen en resolusjon som støttet Israelboikott. Nå mister byen en viktig flyforbindelse. El Al har bestemt seg for å åpne en ny rute til Valencia i stedet for til Santiago.

Vennskapsforeningen mellom Israel og Galicia, provinsen der Santiago ligger, sier til avisen La Voz de Galicia at beslutningen var et direkte resultat av boikottvedtaket.

Turisme er en viktig inntektskilde i Galicia, hvor arbeidsledigheten er nesten 50% for personer under 25 år. Santiago er kjent reisemål for den katolske pilegrimsruten kjent som Camino de Santiago (Way of St. James), til helligdommen til apostelen St. James den store i katedralen i Santiago. Den tiltrekker seg mer enn 250.000 pilegrimer og andre turister årlig.

Spania er et populært reisemål for israelere, og en ny flyrute direkte mellom Tel Aviv og Santiago ville vært viktig for turistnæringen i byen. ACOM, en Madrid-basert, pro-Israel gruppe, legger anvaret for at det ikke blir noe av den tiltenkte flyforbindelsen på det sterkt venstreorientert regjerigspartiet i byen.

1 comment to El Al droppet flyrute til Santiago, Spania, etter boikottresolusjon

  • Law, Order, Velfare and Right from Sion

    Veldig trist at Santiago er belastet med et islamistisk inspirert bystyre. Uten alle løgnene om israelsk brutalitet og okkupasjon – som ordinære tiltak mot en indoktrinert og sivilisatorisk laverestående, men dog offisiell palestinsk jihade-mobb, – som innbiller seg at islamsk lov står over Israels folkerett ( mandatet 1922 ) – som ble ratifisert av FN i 1945 – forkastet av FN i 1947 – likefull internasjonal gyldig folkerett – anerkjent, dog forkastet av verdens dobbeltmoralistiske hyklere og det historieløse og fordomsfulle bystyret i Santiago – kunne skandalen vært unngått. Et lite ærerikt trekk – som skammens vedtak for
    Santiago – i kommende historiebøker.

Legg inn en kommentar