Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Burkini og kvinnerettigheter

MakvanDet er stor debatt fortiden om bruk av «burkini» i Norge og spesielt i barneskolene under svømmeundervisning. Igjen har venstreorienterte politikere og partier ingenting imot det, og selger det under slagordene «valgmulighet» og «respekt for religionsfrihet». «Det som er åpenbart glemt i denne debatten er barnas rettigheter,» mener lederen for Demokratene Makvan Kasheikal.

«Bukini er symbol på kvinneundertrykkelse og bringer egentlig samfunnet tilbake minst 50 år,» sier han. «Mange kvinner har vært med i kampen for likestilling, men nå plutselig er de for at kvinner undertrykkes? Hvor er sunn fornuft? Hadde de godkjent å gå med det selv?» under han.

«Når vi har likestilling her i landet, skal vi undergrave den? Selvsagt er burkini ikke noe vi kan ha her i landet. Selvsagt er Demokratene imot dette. Vi godtar ikke noen former for diskriminering av kvinner», slår Demokratenes leder fast.

7 comments to Burkini og kvinnerettigheter

 • Anonym

  Heia Demokratene!

 • Democrat-Gate

  FVN skjønner fortsatt ikke hva som skjer – FVN’s stab må være noe av det mest nedsnødde som finnes i godt selskap riktignok – idiot-avisen skriver om integrering på lederplass – hvorfor skjønner de ikke at islam PR.Alle definisjoner ikke lar seg intergrering – det er snakk om tilpassing av norske forhold til muslimske krav – i svømmehaller – i skoler – i mat – you name it.

  Tror ikke de har hørt om segregering til tross for at den skjer midt iblant oss –

  Hva er belønningen for å tilpasse Norge til islam ?

  Hvem betaler regningen for FVN’s vanvidd ?

 • Vidar

  Det BURDE være helt selvsagt at slike «klesplagg» ikke aksepteres i «det offentlige rom» i Norge. Og det er utrolig skuffende at HØYRE åpenbart vil akseptere både dette og alle de andre muslimske «uttrykksformene» – inkludert sharia! («Sharia-Erna», remember…?)
  Men jeg stusser fortsatt over at Kasheikal framstilles som LEDER i Demokratene (i Norge)…

 • creeping sharia

  Simonsen har konsekvent støttet muslimenes krav om kjønnssegregert svømmeundervisning.

  • Anonym

   @creeping sharia

   Jan Simonsen har gått på skolen da det var kjønnsdelte klasser. Selv om jeg er yngre en Jan, har jeg også gått på en gutteskole ( i et annet land), og det er har sine fordeler. Det blir mer ro i klassen. Gutter får være gutter i gymtimen, og svømming.

   Det er gjort undersøkelser som helt entydig viser at det er mer ro i klasser som er kjønnsdelt vs blandede klasser. Det er også mer ro i klasser hvor spredningen i evnenivå heller ikke er stor. Det er også solid dokumentert.

   Det er tvangstanker å tro at alle kan fungere sammen med alle. Det går rett og slett ikke. Den gamle ordningen som Jan Simonsen hadde med delte klasser til og med 7. klasse, burde vært gjeninnført, så om Jan har foreslått kjønnssegregert svømmeundervisning, så er jeg helt enig med ham i det. Men han burde gått lenger; kjønnsdelte klasser. er det beste inntil en viss alder.

   Det som fungerer dårlig bør avskaffes først som sist. Siden jeg først er i gang: det bør innføres nivådeling av elevene fra det 8. skoleåret. Det er nemlig ikke sånn at alle kan lære alt.

   Nei, jeg er ikke kristen eller sosialist.

  • Creeping sharia: Nei da, det har jeg ikke gjort. Jeg har bare påpekt det merkverdige i å fremstille dette kravet som spesielt muslimsk, og å lage så mye støy rundt det, så lenge det var vanlig praksis i norske skoler for få år siden, da jeg selv gikk på barneskolen. (Se også kommentaren fra Anonym over her). Det var ikke bare i svømmeundervisning eller gymnastikk vi hadde delte klasser. Det var i alle fagene, til og med 7. Og vi hadde ulike fag også. Guttene hadde eksempelvis sløyd, mens jentene hadde håndarbeid. På ungdomsskolen gikk gutter og jenter sammen, men ikke i gymnastikktimene. Også på videregående var det skille mellom kjønnene i gymnastikk. Derfor blir denne voldsomme debatten der kjønnsdelt svømmeundervisning blåses opp som et stort problem, og kobles opp mot islam,noe underlig for meg. Da jeg gikk på barneskolen, i kjønnsdelte klasser, fantes det ikke en eneste muslim på min skole, verken på barneskolen, ungdomsskolen eller videregående.

Legg inn en kommentar