Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Høy trafikktetthet på israelske veier

veierIfølge en rapport fra OECD, Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling , har Israel størst gjennomsnittlig trafikktetthet blant OECD-medlemmer, med mer enn 2,7 millioner kjøretøykilometer kjørt per kilometer av veien. Tallene i rapporten er fra 2014. Ytterligere 400.000 biler er sendt ut på Israels veier siden da.

Til sammenligning hadde Spania færre enn 1,4 millioner kjøretøykilometer per kilometer og Tyrkia hadde færre enn 250.000 kjøretøykilometer per kilometer i samme perioden. Organisasjonens økonomer anbefaler å innføre køprising, spesielt rundt byer og på store arterier, for å oppmuntre folk til å bruke offentlig transport.

OECD-rapporten mener at Israels innføring av grønne skatter i en reform tilbake til 2010 førte til en økning i bilsalget. Fra 2010 var det en betydelig reduksjon i salget av biler  av forurensende karakterer, og bilforurensningen gikk ned. .Men fordi skattereformen i hovedsak kuttet prisen på en gjennomsnittlig mindre forurensende familiebil førte den grønne skatten samtidig til en øking i bilsalget og økte utslipp totaltsett, selv om hver bil forurenset mindre.

Legg inn en kommentar