Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Høyre elsker bompenger

Vidar_kleppe5«Ikke bare vil Høyre fortsette med å flå bilistene for bompenger og rushtidsavgift for å del finansiere veibyggingen. Men flere av partiets listekandidater til stortingsvalg i 2015, hadde også direkte binding til forskjellige bomselskaper,» hevder Demokratenes politiske nestleder og fylkestingsrepresentant i Vest Agder, Vidar Kleppe.

Han minner om at stortingsrepresentant Øyvind Halleraker fra Hordaland Høyre, måtte trekke seg som partiets samferdselspolitiske talsmann etter at han og kona tok ut 3,5 millioner kroner i lønn og utbytte fra bompengeselskaper. En god inntekt i tillegg til Halleraker sin gode lønn som stortingsrepresentant.

«I media kan vi alle også til stadighet lese at FrP sier at de er imot bompenger, men hva hjelper det bilistene når Fremskrittspartiets sin samferdselsminister daglig setter nye Norgesrekorder i bompenge- og rushtidsavgiftsinnkreving fra norske bilister,» spør Kleppe.

«Faktum er at det kun er parti som ikke vil dobbeltbeskatte bilistene, og det er Demokratene. Vi vil nemlig benytte alle bilrelaterte avgifter til sammen 60 til 65 milliarder pr. år, til samferdselsformål. I tillegg til dette vil vi fjerne alle bomstasjoner og bygge veier – i et tempo som nasjonen Norge kan bli stolt av,» legger han til.

15 comments to Høyre elsker bompenger

 • Tidligere Høyrevelger

  Enig med Vidar Kleppe, det blir for mye bompenger med Høyre og FrP.

 • Democrategate

  Alle bør skjønne at Høyre heller vil bruke nasjonalformuen på såkalt integrering av muslimer enn veier og saker som kommer landet til gode – det er en gåte at folk stemmer på dem. Men det finnes større gåter ; at folk stemmer på AP, SV, MDG, V og KRF. Disse partiene vet vi velger fremmede fremfor landes egne «any day». Verre er det med FRP som later som de har stilt til valg for velgerne, men i praksis administrerer en demografisk trend som vil føre ulykke over landet –

  Når sant skal sies står nok politikere og pressefolk fremst i køen for kvalifisering til diagnosen psykopati –
  gitt resultatet av deres ugjerninger ….mot sine egne….

  • Anonym

   Norge er de facto en ettpartistat.

   • Asterix

    Veldig trist at de folkevalgte ikke veier opp hensynet til
    velgerne og deres barn. Det kan bare fylle en med sorg.
    Så er det ekstra trist at velgerne ikke skjønner sitt beste.
    Men det er fordi media, altså redaktørene,ikke vil gjøre jobben
    som samfunnets vaktbikkje. I stedet for å varsle logrer de når
    flyktninger, lykkejegere og økonomiske migranter kommer i form
    av ungdommelige og mannlige desertører, kriminelle, voldtektsmenn eller jihadister og IS-krigere fra islamske lykkeland i Asia og Afrika.
    Mye takket være EU som ikke verner grensene og som gjerne
    ser Europa omgjort til eldorado for sosionomer og sosialklienter.

 • Anonym

  Stå på Kleppe!

 • Navnekorreksjon

  Den aktuelle storingsrepresentanten heter ikke Svein Halleraker, men Øyvind Halleraker.

  https://www.stortinget.no/no/Representanter-og-komiteer/Representantene/Representantfordeling/Representant/?perid=_OYVH

 • Anonym

  Høyre har man aldri kunne stole på når det gjelder innkreving av bompenger.

 • Vidar

  Har det EN gang i Norges historie skjedd at en type skatt eller avgift er blitt FJERNA? 😉
  Høyre er og blir et parti som taler de RIKES sak. Og for de rikeste, er det langt mer gunstig med alskens «flate avgifter» enn «progressiv» inntekts- og formue-SKATT! Det betyr faktisk langt mindre for en med mange-million-inntekt om han må betale noen tiere om dagen i bomavgifter, eller en hundrings ekstra når han fyller bensintanken – enn det betyr for en minstepensjonist eller lavinntekts-barnefamilie!
  Og Høyre har aldri vært noen talsmann for sistnevnte…
  Det har forsåvidt heller aldri FRP vært! Men det er allikevel skuffende at et parti som kom i regjeringsposisjon for en god del nettopp pga. sin UTTALTE motstand mot både bompenger og bensinavgifter, viser seg å være mye mer enige med Høyre – og glade i sine minister-taburetter – enn lojale overfor sine egne løfter og sine egne velgere!
  FrP’s SVIK når det gjelder SAMTLIGE av sine tre hovedsaker – og -løfter – fra forrige valgkamp (bomstasjoner, bensinavgifter og innvandring) vil effektivt sørge for at FrP IKKE får noen fornya tillit som regjeringsparti.
  De har ikke VIST seg tilliten verdig!

Legg inn en kommentar