Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Nesten ikke så man tror det man hører

Jan_simonsen5-150x1503331«Nesten ikke som man tror det man hører,» sier den norske utenriksministeren Børge Brende. Han går knallhardt ut mot Donald Trump, som kan bli USAs neste president, og blander seg direkte inn i den amerikanske presidentvalgkampen. Ja, det er faktisk som om man nesten ikke tror det man hører: En norsk utenriksminister som risikerer å ødelegge Norges gode forhold til vår viktigste allierte ved å opptre på en måte som inntil nå har vært regnet som uhørt.

Da Brende i mars ble konfrontert med mulighetene for at Trump kan bli USAs neste president slo han fast at «det ikke er klokt av en norsk utenriksminister å ha synspunkter på ulike kandidater og en demokratisk prosess som foregår i et annet land». Det var forsiktig sagt en selvfølge. Men nå slår han likevel til i et radioprogram, og sier blant annet at «det er utspill knyttet til kvinner og minoriteter som Trump har kommet med, som vi absolutt ikke trenger og som ikke hører hjemme i det 21. århundre».

Hva denne fornærmelsen vil bety for Norges forhold til USA dersom Donald Trump blir valgt til president kan vi jo bare gjette oss til. Den er så oppsiktsvekkende at den ganske sikkert lagt merke til. Det er jo «nesten ikke så man tror hva man hører».

Men helt oppsiktsvekkende er den likevel ikke når vi har fulgt med på Børge Brendes virksomhet som utenriksminister.

«Jeg er veldig opprørt over de angrepene på rene sivile mål som vi har sett de siste dagene», sa han under Gazakrigen i 2014.  De «sivile målene» han snakket om var bygninger som skjuler militære installasjoner, men hvor det også bodde sivile.

I en annen uttalelse kritiserte han et påstått Israelsk rakettangrep mot et sykehusområde, som drepte flere sivile, bare et par timer etter at rakettene/granatene slo ned, og hele verdenspressen hadde gitt Israel skylden.  På den korte tiden må det ha vært umulig for det norske utenriksdepartementet å finne ut med sikkerhet om rakettene/granatene kom fra Israel eller om det var en Hamas-rakett ute av kontroll, og om rakettene/granatene var ment å treffe sykehusområdet eller traff feil, dersom de stammet fra Israel.

I ettertid har alle undersøkelser vist at Israel ikke angrep sivile mål med overlegg for å ramme sivile. Og raketten/granaten som Børge Brende sjikanerte Israel for å ha stå ansvarlig for, kom ikke fra Israel. Men Børge Brende visste tilsynelatende nok etter et par timer. Han hadde jo lest aviser.

Det er vanskelig å huske at Norge har hatt en mindre profesjonell utenriksminister enn Børge Brende.

33 comments to Nesten ikke så man tror det man hører

 • Democrategate

  «Det er vanskelig å huske at Norge har hatt en mindre profesjonell utenriksminister enn Børge»

  Samtidig er det lett å huske Jonas Gahr Støre’s ekstreme holdninger, hans omfavnelse av Abbas med ambassade for PA-Hamas’ i Oslo i 2011 – til deling av Israel. I mandatet, som ble videreført av FN i 1945, står uttrykkelig at ikke-jødiske grupper i det vedtatte jødiske hjemlandet skal ivaretas sivile og religiøse rettigheter, noe som ikke innebærer retten til statsdannelse. Videre ble det vedtatt at hjemlandet for jødene skulle – hør nøye; Sikres ETABLERT og REKONSTITUERT noe som gjaldt Judea, Samaria,
  hele Jerusalem og Gaza. Derfor var det og et stort feilsteg å overlate Gaza til den bitre fienden som nylig feiret terroren i Belgia, men på den annen side en lærerik lekse. Skulle «Vestbredden» komme på feil hender, som på Gaza, vil det true selve eksistensen til jødene og Israel i alvorlig grad. Hvorfor har alle «palestinske» chartre hatt utslettelse av Israel som mål ? Svaret er opplagt ; ISLAM – kalifat – waqf – Quran – hadith …..

  Hva er det med Norge som fostrer de mest udugelige døgenikter og som dresser dem opp av en samlet presse ?

  • Asterix

   En kan sagtens lure på hvordan det har seg at utenriksministrene fra venstresiden og den såkalte høyresiden avslører at de aldri kan ha øvd deg på å tenkte en eneste dyp tank slik de blamerer seg ved å etterplapre det reneste svada muligens for å tekkes redaksjonene eller et innbilt publikum – eller kanskje også nå toppen i FN med islamofascismens flagg vaiende like utenfor vinduene.

 • Anonym

  I denne kampanjevideoen fra januar kalte Killary Cruz og Trump farlige for å ville bombe IS. Killary er så uskikket som det er mulig å bli.

 • Anonym

  Quisling-pressa bør gå i seg sjøl. Den ble forskrekket over Trumps uttalelse om ISIS, men en av dens judaser har sagt det samme sjøl:

  Chris Matthews was outraged when Donald Trump said Hillary Clinton and President Obama were the “founder(s) of ISIS,” but two years ago, the NBC newsman offered up his own theory as to who created the terrorist group — Dick Cheney.

  Late last week, the “Hardball” host cited an Associated Press “fact check” article that disputed Trump’s claim, at least on a literal basis.

  «You know, I don’t think I’ve ever seen anything quite like this,» Matthews said.

  It is possible Matthews forgot the words he spoke on Sept. 10, 2014, when he followed an address by President Obama detailing plans to bomb ISIS with some advice for the commander-in-chief. The Media Research Center’s Newsbusters website was there to remind him.

  «Please do not listen to (former Vice President) Dick Cheney,» Matthews said. «He’s the one that created Al Qaeda by taking over the holy land in Saudi Arabia. He’s the one that de-Baathicized [sic] the Iraqi government. He created ISIS, and he’s coming back again with more advice.»

  http://www.foxnews.com/politics/2016/08/15/bias-alert-chris-matthews-blasts-trump-once-said-cheney-created-isis.html

  • Anonym

   Obama sa for ikke så lenge siden at de snakket «Austrian» i Østerrike.

   Tenk dere hvordan norske «journalister» hadde gått helt amok om Trump hadde sagt det samme.

 • Jan Hårstad

  Det jeg her vil si har jeg holdt foredrag om og det er ikke lett å si noe kort om det. Det Jan S. ikke har forstått var at USA ved muslim Obamas inntreden i Washington,foretok en strategisk beslutning om at Muslim Brotherhood skulle føres til makta over hele Arabia. Obamas berømte Cairo-tale rettet seg til islamister.
  Relasjonene mellom MB og USA startet allerede på 1950-tallet og har vært dype,utviklet ikke minst i Afghanistankrigen 1979-89 og på Balkan som nå er halvt islamisert. USA mente at deres beste nye Vasall-struktur i Midtøsten var innsettelsen av Muslim Brotherhood.
  Dette var Gahr Støre helt innforstått med og ga sin tilslutning i amerikansk presse om dette.
  Hamas er den palestinske grenen av Muslim Brotherhood og skulle da tildeles en «palestinsk stat» – tostatsløsningen. Dette har vært både amerikansk og norsk politikk i årevis og forklarer Utøya-hendelsen uten at jeg skal gå inn på dette.
  Fosse og Gilbert jobbet i Shifahospitalet som var hovedkvarteret for Hamasledelsen og ble mottatt som helter av Støre/Stoltenberg. Dette var på ingen måte norsk provinspolitikk, men USAs linje.
  På samme vis: utfra teorien om «creative chaos» lot man vasallstater som Tyrkia-SaudiArabia-Qatar sette opp Islamsk Stat. All norsk presse heier på Qaida og Jihadister i Aleppo,helt fra 2011,også amerikansk politikk.
  Jan S. sliter litt med å forstå at «norske» toppolitikere går på ordre fra EU og USA og ikke noe annet. De er vasaller.

  • Democrategate

   «Hamas er den palestinske grenen av Muslim Brotherhood og skulle da tildeles en «palestinsk stat»»

   Korrekt – Muslim Brotherhood er en organsisasjon som jobber for
   å gjenreise kalifatet som arabisk storrike med den «palestinske
   staten» som udelelig part med AL Quds som hovedsete – samme
   hvor lang tid det tar – OIC jobber for det samme.

   Svineriet har alle partier på Stortinget ratifisert som et bunnløst svik
   mot Israel, samt opprinnelig internasjonal lov og rett. AUF førte an med AP, KRF og andre partier på slep – som for alltid vil hefte ved dem.

   Ikke mye ærerikt over norsk presse med Stortinget som lydig puddel –

 • Må man være mindre begavet for å innha posisjonen som utenriksminister? Og gjelder det uansett hvilket parti man kommer fra?

  • Democrategate

   «Må man være mindre begavet for å innha posisjonen som utenriksminister?»

   Man må nok til en viss grad være begavet – ha personlige egenskaper som gjør det mulig å leve med unnfallenhet og svikefull adferd – i en
   kritisk tid som roper etter redelighet og sannhet – ref. terror i Paris,
   København, Belgia – listen blir lang
   – ref. religiøst mandat til voldtekter –
   – ref. Støre som velkomst-annonsør fra Marokko til Afghanistan …
   – ref. EU som bastion for Europas ødeleggelse
   – ref. Tyskands demografiske Rubicon ;

   Fra 2 minutter ref. tallene for aldersgruppen 20-35 år
   ( uten å ta stilling til utgiver )

 • Jan Hårstad

  Videoen ovenfor var flott, men jeg reagerer litt på dette Merkel-snakket.CDU holder seg som alle de store partiene i Tyskland med Tenke Tanker. Disse tenketankene er finansiert av de aller største konsernene i Europa,også George Soros vil jeg tro. Hver gang en stor begivenhet forestår får de ledende politikerrne et dokument i hånden,mekelplanen av oktober 2015,var et slikt direktiv-dokument.
  Skal man grave i røttene for det som skjer nå, må man tilbake til stifteren av EU,Coundenhove-Kalergi i mellomkrigstiden som allerede den gang ville fjerne nasjonalstater og bygge en negroid-asiatisk framtidsrase i Europa som et skritt mot one world government. Jeg vil si det slik: det er skriftene til Kalergi som nå realiseres.
  Jan S. blir kanskje rystet over slikt, men det var de store jødiske finanshusene,Warburg/Rothschild,som var de viktigste sponsorer for Kalergis ideer.

  • Jan: Jeg tror ikke et sekund på slike spekulasjoner og konspirasjonsteorier, og jeg sletter de verste, spesielt når de ender opp med at «jødene har skylden». Men det er forskjell på å si at «jødene har skylden» og å si at «Warburg/Rotschild» har skylden for ett eller annet. Men min anbefaling er at du slutter å vektlegge hvilken religion eller etnisitet de personene du mener er «kjeltringer» har, for det er jo fullstendig uten betydning.

 • Donald Trump’s full speech today on Islamic terrorism

 • Democrategate

  Verdt å se ! – Nok en ynkelig løgn på PA TV – terror må bekjempes, men det er like viktig å bekjempe fabrikerte og beleilige løgner. Mange husker Al Dura episoden fra 2001, men kanskje ikke denne fra 2006. Det er nesten ikke til å tro at noen kan tro PA og / eller Hamas;

  https://m.youtube.com/watch?v=zfM6oYW3arY

 • Anonym

  Norge øser penger over Clinton Foundation…. Og Børge (Dhimmi) Brende er blant de aller største utenlandske bidragsyterne til familie (bedrageri) stiftelsen til presidentkandidat Hillary (CAIR) Clinton.

  http://www.dagbladet.no/nyheter/splitter-opp-norsk-million-stotte/60254971

 • Anonym

  Brende er en dhimmi-dust og sannsynligvis også kulturmarxist
  Han har vært med på å pøse flere hundre millioner skattekroner ned i lommene på det korrupte Clinton paret og da vil han vel ha noe igjen for penga nemlig å få skurke Hillary som presiden samt sikre seg en feit jobb etter at nidingsverket hans er komplett i Norge. Skulle ikke tro at Høyre liksom er et konservativt parti.Minner meg mer og mer om SV
  Vi bør få en høring i Stortinget om Norges bidrag til Clinton Foundation
  Kanskje bør økokrim se på saken også

 • Fysjhaug

  Nok et «offer» for den fjerde statsmakts løgner om Trump?

  «USA-elsker Sylvi Listhaug har snudd. Nå frykter hun Donald Trump så intenst at hun støtter Hillary (Killary) Clinton.»

  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/donald-trump/listhaug-om-usa-valget-ville-holdt-meg-for-nesen-og-stemt-hillary/a/23767483/

  Listhaug har skjønt at Norge ikke kan ta i mot ubegrenset med flyktninger,men det er også omtrent det eneste hun skjønner.Hun sjønner ikke at flyktningekrisen er en direkte følge av støtten til jihadistterroristene i Libya og Syria osv.. At Gadaffi ble myrdet og generelt krigs og kaospolitikken til USA.Trump vil ha slutt på denne politikken.Clinton vil derimot krige enda mere.
  For en som er spesielt opptatt av at vi skal få minst mulig flyktninger,så er faktisk det viktigste å fjerne årsakene til folkevandringen.

  • Anonym

   Listhaug feiret for noen dager siden Pakistans nasjonaldag hjemme hos pakistansk familie. Hvorfor feirer Norges integreringsminister Pakistans nasjonaldag. Er det fordi det er vi nordmenn som må integrere oss i det nye Norgestan? Ja, det er nok det.

   • Anonym

    «Pakistan» er et landområde som er stjålet fra India. Så å feire «Pakistans nasjonaldag» er som å feire eller å gi sin støtte til islamsk jihad!

 • Anonym

  Moralen er: Dyrk aldri politikere (vær kritisk og krevende), ikke Listhaug heller.

 • Anonym

  Sign of the times: Since 2000 France pulled down 33 Christian churches. In their place they erected more than one thousand mosques

  http://vladtepesblog.com/2016/08/16/sign-of-the-times-since-2000-france-pulled-down-33-christian-churches-in-their-place-they-erected-more-than-one-thousand-mosques/

 • Anonym

  Presidential primary election fraud…

  «MASSIVE Election Fraud Seen In Primaries – A Full Summary»
  https://www.youtube.com/watch?v=GfN2-uV-ZuI

  UNCOUNTED: The True Story of the California Primary
  https://www.youtube.com/watch?v=D5ugmNoanx8

  US elections, RIGGED Computer Programmer TESTIFIES Congressional Meeting. ELECTION FRAUD!

 • Anonym

  Could the 2016 Election Be Stolen with Help from Electronic Voting Machines?

 • Anonym

  KrF vil ha flere kvoteflyktninger

  KrF-leder Knut Arild Hareide mener de lave asylankomstene så langt i år gjør det mulig for Norge å ta imot flere kvoteflyktninger. Han viste til at flyktningkrisen er større enn noen gang i Syria og i områdene rundt Middelhavet.

  • Asterix

   KrF-leder Knut Arild Hareide bryr seg knapt om sårbare som må ta regningen i form av vold, voldtekter, kriminalitet eller arbeidsvegring
   (nekter å ta haram-jobber ) – og langt mindre om at nasjonalformuen er smuldret opp – et minimum må NAV-sosialklientene ha å leve for – inntil tumultene tar over i kamp for ressursene – hvem vil da bry seg om privat eiendomsrett under vissheten om at allah har gitt dem landet ?

  • Anonym

   Flatlusa KREVER faktisk flere «kvoteflyktninger»! Så da blir det vel «billigøl» i bytte mot enda flere kvotejihadister skal dere se..

   http://e24.no/privat/krf/krf-vil-vurdere-lavere-alkoholavgift-for-oel/23767944

 • Jan Hårstad

  Jeg skrev noen linjer om Coudenhove-Kalergi som er EUs åndelige far og Jan S. begynner å karakterisere dette som «spekulasjoner og konspirasjonsteorier.» Da Kalergi er et stort navn som man kan lese seg i hjel på,blir dette i mine øyne et lite problem for Jan S,men det andre som er rart: vet ikke alle de glupe folkene på Frie Ytringer noe om dette temaet? Ingen sier noe.
  I så fall er det ekstremt rart all den stund EU alltid har jobbet for å realisere Kalergis program. Kalergiprisen er for lengst utdelt til Merkel.

 • Democrategate

  «Kalergiprisen er for lengst utdelt til Merkel.»

  Skremmende nok med Kalergi-teorien om en legger forklaringen der
  men hvordan kunne da Merkel erklære multikulturen død i 2011 som
  et ideologisk brudd – selvom det bare skulle vise seg å være tomme ord….?

 • Høyreekstrem?

  Hykleriet vil ingen ende ta.
  Brende er nå i Iran og inngår avtaler med landets skrekkregime. Men Trump betakker han seg altså for.

Legg inn en kommentar