Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Sjikanert fra hus og hjem

HillerødFor seks år siden flyttet Mette og Jan Nielsen inn i en leilighet på bakkeplan på Fredskovhellet i Hillerød. Etter å ha snakket med en nabo om hvor fredelig det var i området, kjøpte de leiligheten. Siden den gangen har familien vært gjenstand for systematisk sjikanering fra ungdom i området. Nå har de gitt opp, og flytter, skriver lokalavisen SN.dk. «Vi trodde vi skulle bo her i hele vår alderdom, sier Mette Nielsen til avisen. Slik ble det ikke.

Det begynte med snøballkasting mot de to rundt 60-år gamle ektefellenes leilighet. Etter hvert ble det plassert fyrverkeri og is i snøballene, skriver avisen. De kontaktet politiet og fikk som råd at de ikke burde reagere når det ble kastet snøballer mot vinduene, men forholde seg rolige, så ville ungdommene forhåpentligvis stoppe med trakasseringene.
Det hjalp ikke. Trakasseringen ble trappet opp. Det ble kastet småstein opp mot kjøkkenvinduet. Og ungdommene begynte å ringe på dørklokken til alle tider. I april ble to vinduer i stuen og kjøkkenet knust. Den ene av ektefellene, Mette Nielsen, løp ut på ballkongen. Nede på gresset så hun noen gutter som ropte «Fuck you, fuck you»
Hun forteller til SN.dk at hun ringte politiet og ba dem komme, for hun og mannen følte seg utrygge. Svaret de fikk var at de levde i et utsatt område. Natten mellom 5. og 6. mai ble det igjen kaste stein mot vinduene, forteller ekteparet. De ringte igjen til politiet, men uten noe skjedde.
Omtrent samtidig ble det knust ruter i flere biler på parkeringsplassen, mens andre biler hadde hull som en nabo mente så ut som kulehull. Jan Nielsen ringte derfor på nytt til det lokale politiet, som denne gangen dukket opp og kikket på skadene. De mente det ikke var pistolskudd, men. hull laget av en av de nødhammerne som henger i busser og tog.
I begynnelsen av august ble tre brosteiner kastet gjennom kjøkkenvinduet. Steinene traff kjøleskapet, et kjøkkenskap og veggen i gangen. «Jeg er glad for at vi ikke var hjemme. Tenk om vi hadde vært oppe om natten for å få litt vann. Da kunne vi blitt truffet av steinene. Det virker så ufølsomt», sier Jan Nielsen til SN.dk. Mette Nielsen hørte en gang en av bråkmakerne si «Neste gang vi kommer har vi med en Molotov cocktail». Nå flytter paret.
«Det er forferdelig at man er tvunget til å flytte, men en hel og velvære kommer først», sier Jan Nielsen, som for øvrig er et fiktivt navn. I følge SN.dk kjenner lokalavisen Frederiksborg Amt Avis de virkelige navnene.

Legg inn en kommentar