Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israelsk legemiddelfirma med rekordoppkjøp

TevaIsraelske farmasøytiske giganten Teva har kunngjort at de har sluttført oppkjøpet av Dublin-baserte Allergan Actavis Globalt Generics for 40.5 milliarder dollar. Dette er den største oppkjøpsavtalen i den israelske legemiddelindustriens historie, skriver Israel Hayom. Avtalen vil tillate Teva for å oppnå kostnadssynergier og skattebesparelse på ca 1.4 milliarder dollar årlig innen utgangen av 2019.

Teva forventer også at avtalen vil gi  25 millioner dollar i kontantstrøm innen utgangen av 2019, og sikre en vekst på 11% i selskapet inntekter.
Allergan er et globalt farmasøytisk selskap fokusert på utvikling, produksjon og kommersialisering av legemidler og biologiske produkter for pasienter over hele verden. Avtalen innebærer Teva vil ha 338 produkter som venter på amerikansk godkjenning. Teva har nylig publisert resultatet av en studie som viser at firmaets legemidler har generert besparelse på ca  215 milliarder dollar til USA helsevesen de siste ti årene.
«Oppkjøpet av Actavis Global Generics vil hjelpe oss å bygge et ny Teva, et selskap med et mer solid fundament, oppgradert finansielle profil og mer varierte omsetning,» sierTevas konsernsjef Erez Vigodman.
Dette arbeidet «er støttet av vekstmotorer basert på utviklingen av både originale og generiske legemidler. Denne infrastrukturen vil gi en flerårig vekst for selskapets topp- og bunnlinje og generere en betydelig kontantstrøm, noe som vil gi rom for en rask reduksjon av vår finansielle gjeld, «sier han.

1 comment to Israelsk legemiddelfirma med rekordoppkjøp