Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israelsk app sikrer Rio-olympiaden

SikkerhetsappSikkerhetsoffiserer i Brasil har valgt en israelsk personlig sikkerhets-app som heter SayVU for å bidra til å sikre 2016-OL, skriver Ynet News. «Alle sikkerhetsfolk er utstyrt med vår app,» sier SayVUs grunnlegger og administrerende direktør, Amotz Koskas. «Den er koblet til vår hotline, som vil bli brukt hvis behovet oppstår.» SayVU er programmert til å sende automatiske meldinger til politiet når brukeren er i nød.

Applikasjonen kan utløses selv når telefonen er låst ved enten å riste i mobiltelefonen og si «Ring SayVU», eller trykke på selfie-knappen. Den aktiverer også automatisk telefonens GPS og mikrofon, og sender all relevant informasjon til politiet, skriver Ynet News. Koskas streket under at SayVU kun blir brukt av sikkerhetsstyrker, og er ennå ikke klar til bruk for vanlige borgere. Det vil den imidlertid bli etter hvert.

Koskas besluttet å utvikle programmet etter kidnappingen av de tre jødiske tenåringene Gil-Ad Shaer, Naftali Frenkel, og Eyal Yifrach i 2014. De ble kidnappet av Hamas-terrorister på Vestbredden og senere myrdet. Shaer klarte å ringe det israelske politiets nødtelefonlinje, men hans rop om hjelp ble avvist av politiets koordinatorer som ikke tok samtalen seriøst. SayVU ble utviklet i et forsøk på å forhindre at slike hendelser skjer i fremtiden. Politiet ville blitt automatisk sendt til åstedet hadde de brukte app, skriver Ynet News.

«Da Gilad Shaer fortalte politiet, «de kidnappet meg» ville tale-til-tekst-funksjonen ha blitt automatisk aktivert og umiddelbart blitt sendt til vår hotline, hvor vi kunne finne ut i hvilken sammenheng uttalelsen ble sagt og gitt den riktige responsen,» sier Koskas.

Byen Ofakim har nylig implementert SayVU app over hele byen etter at en pedofil ble pågrepet da en lærer brukte den til å varsle politiet. Byene Ashdod og Herzliya har også uttrykt interesse for programmet, skriver Ynet News.

3 comments to Israelsk app sikrer Rio-olympiaden

Legg inn en kommentar