Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Sveriges voldtektstall brettes ut på internasjonal flyplass

voldtektSverige er blant landene i verden med flest voldtekter i forhold til innbyggertallet. Nå spres den ubehagelige sannheten til flypassasjerene på Ataturk Lufthavn i Istanbul gjennom et kjempelangt banner med teksten «Visste du at Sverige har de høyeste voldtektstallene over hele verden?» Banneret er betalt av et privat firma.

Eieren av firmaet ble forbannet på den svenske utenriksministeren som feilaktig beskyldte Tyrkia for å ville redusere den seksuelle lavalderen til 12 år.

Banneret har tekst både på engelsk og tyrkisk, skriver den engelske avisen Daily Mail. Det advarer indirekte flypassasjerene mot å reise til Sverige, ettersom det starter med overskriften: «Reiseadvarsel».

I november 2014 skrev den britiske avisen The Sikh Times om en rapport som viste at antall voldtekter pr. 100 000 innbyggere i Sverige var dobbelt så høye som i Storbritannia og fire ganger høyere enn land som Danmark, Norge, Tyskland og Frankrike. De svenske voldtektstallene lå 20 ganger høyere en de fleste landene i Sør og Øst-Europa.

Den britiske avisen refererte også en undersøkelse foretatt av det svenske kriminalforebyggende rådet som konkluderte med at det er fire ganger mer sannsynlig at en kjent voldtektsmann i Sverige er født utenfor Sverige, sammenliknet med en person født i Sverige. Innvandrere med bakgrunn fra Algeria, Libya, Marokko og Tunis dominerte gruppen av voldtektmistenkte.

Juristen Ann Christine Hjelm, som har gransket voldelig kriminalitet for den svenske høyesterett, fant at 85 prosent av alle dømte voldtektsforbrytere enten var født i utlandet eller hadde foreldre som var født utenfor Sverige, skrev The Sikh Times.

I 2011 skrev BBC at det kun var Botswana som hadde flere voldtekter i forhold til innbyggertallet enn Sverige. I 2013 viste en annen undersøkelse, offentliggjort av The International Civil Liberties Alliance, at det kun var Sør Afrika som hadde en verre voldtektstatistikk. Det var seks ganger flere voldtekter i Sverige pr. 100 000 innbyggere enn i USA. Statistikken tyder på at hver fjerde svensk kvinne vil bli voldtatt i løpet av deres liv, skrev menneskerettighetsorganisasjonen.

I følge NTB skriver den svenske ambassaden i Tyrkia at voldtektstatistikken til Sverige likevel ikke er så ille som det kan se ut som når tallene på voldtekter sammenliknes med andre land, fordi statistikkene blir laget på ulikt vis. I de svenske tallene er voldtekt definert videre enn det som er normalt i andre land, og omfatter også anklager som ikke medfører domfellelse.

Sverige_voldtekter

6 comments to Sveriges voldtektstall brettes ut på internasjonal flyplass

Legg inn en kommentar