Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Uaktuelt med mildere straff for voldtekt

Siv_Jensen-150x1503Fremskrittspartiets leder Siv Jensen signaliserte ikke noen høyere strafferammer for voldtekter eller en strengere kriminalpolitikk da hun forrige onsdag talte på Arendalsuken. Derimot slo hun fast at det er helt uaktuelt for Fremskrittspartiet å gå den andre veien. Hun ville ikke ha lavere skatter for voldtekt. «De som begår slike overgrep, skal straffes, og straffes hardt», sa Jensen i følge frp.no.

Partileder Siv Jensen trakk i sin tale frem den såkalte Hemsedal-saken som har ført til mye debatt om voldtekt den siste tiden. «Dette har vært en viktig debatt, der mange kvinner, men også mange menn, har engasjert seg», sa Jensen.

FrP-lederen trakk også frem at foreldelsesfristen for voldtekt er fjernet.«Fjerning av foreldelsesfristen i voldtektssaker har FrP kjempet for lenge. Med FrP i regjering er det endelig vedtatt. Det betyr at gjerningsmenn aldri kan føle seg trygge på at de ikke vil bli funnet og stilt til ansvar», sa hun.

6 comments to Uaktuelt med mildere straff for voldtekt

 • Tusenkunstner

  Det er viktig at det fremlegges bevis foer man kaster noen i fengsel for voldtekt. Ikke domme utifra folelser.

 • Vidar

  Ytterst «populistisk» og lite gjennomtenkt fra Siv! Det viktigste må være å få redusert antall voldtekter, ikke sant? Og når det altså viser seg at den strenge minste-straffen fører til at juryer og dommere heller FRIKJENNER enn dømmer, betyr det at dagens straffenivå er for HØYT, ikke for lavt! For HØYE minstestraffer, men samtidig alt for «humane» max-straffer!! Ved gjentatte voldtektsdommer, bør overgriperen kastreres!
  Og da snakker jeg ikke om noen reverserbar, KJEMISK kastrering…!

 • Vidar: Regelverket er helt klart. Det skal bevises hevet over enhver tvil at den tiltalte er skyldig. At straffene er strenge er ikke et argument for frifinnelse. Og det finnes dårlig belegg for at det blir tatt hensyn til. Det er først og fremst en gjetning og påstand fra forsvarsadvokater.
  Så lenge vi har strenge beviskrav, slik at vi kan være rimelig sikre på at en straffedømt er skyldig dersom han blir dømt skyldig, er strenge straffer ikke farlig. De kan virke forebyggende både fordi de avskrekker og fordi en person vil ha problemer med å voldta flere mens han sitter i fengsel.
  På stortinget kjempet jeg for høyere minstestraffer. Årsaken var at domstolen nesten alltid la straffene nær minstestraffen, selv om de hadde muligheter for å dømme strengere. Det ble rettspraksis med straffer i den laveste skalaen. Eneste muligheten for lovgiverne var da å stramme inn gjennom økt bruk av minstestraffer og høyere minstestraffer.

  • Vidar

   Dessværre Jan, så ER faktisk for strenge minstestraffer et argument for frifinnelse! Teorien trumfer sjelden praksis… Ellers er jeg selvsagt hjertens enig i at det skal være like strenge beviskrav i voldtektssaker som i andre straffesaker, og DER har «påtalemakta» en lang vei å gå…

 • Vi er flere som tviler på Frp...

  Som medlem av Frp begynner jeg å bli mektig lei av at partiet mitt svikter folket i regjering med Høyre. Kommer derfor å stemme på Vidar Kleppe ved neste valg.

 • Jan Hårstad

  Vettige folk i Norge har ikke noe annet valg enn å bygge opp et nytt parti skal Norges selvstendighet og sivilisasjon overleve. En må etter erfaringen med FRP trekke den konklusjon at partiprogrammer er til for å bedra folk. Bare partieierne gjør karriere,skaffer seg gullpensjoner og status,driter de i egne løfter og program.
  Et nytt parti burde ha et sentralstyre av medlemmer som ikke kunne stille til valg,men var der for å holde stålkontroll på karrierister,yrkespolitikere og framfor alt: partiprogrammet.
  Nå går tida fort mot nytt valg og det skal bli spennende å lese det endelige resultat av Demokratenes programarbeid.
  Et partis skjebne står og faller med partiprogrammet. FRP er historien om hvordan forråde det. Siv Jensen: Bilderberger og Ja til EU og Nei til EU. For et søl.

Legg inn en kommentar