Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Rekordmange israelere på reisefot

Ben_Gurion_flyplassLitt over 3.6 millioner israelere reiste utenlands mellom januar og juli 2016. Det var 14,6 % mer enn samme periode i fjor viser en fersk rapport fra det israelske statistiske sentralbyrået. Rundt 3,35 millioner reiste gjennom Ben-Gurion International Airport, en «all time record». Det tilsvarer en økning på 15% sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Israel Hayom.

Hvis dagens trender holder vil over 6,65 millioner israelere (78 % av alle israelere) ha reist utenlands ved årets slutt. I 2015 reiste totalt 5,88 millioner israelere utenlands. Ifølge rapporten reiste rundt 831 000 israelere utenlands i juli, og 1,379,000 israelere reiste utenlands i sommermånedene juni-juli i år, en «all time high».

Rundt 234 600 israelere krysset grensen til Jordan (inkludert israelske arabere hvis endelige destinasjon var Saudi Arabia og de persiske Gulf-statene). Dette utgjør en 9,3 % økning i forhold til samme periode i fjor. Noen 99 200 israelere reiste til Sinai gjennom Taba grenseovergang i nærheten av Eilat, som representerer en 44,9 % økning.

Legg inn en kommentar