Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israelske universitet i verdensklassen

Technion — Israel Institute of TechnologyDet finnes tusenvis av universiteter rundt om i verden. Å havne på Shanghai Ranking sin liste over de hundre beste universitetene i verden har derfor høy prestisje. Nå har The Shanghai Renking, den ledende rangering i verden, offentliggjort sin 2016 Academic Ranking of World Universities. Den har med to israelske akademiske institusjoner.

The Academic Ranking of World Universities (ARWU), som rangerer verdens topp 500 universiteter årlig, plasserer Technion – Israel Institute of Technology på 69. plass. Technion, som blant annet har et samarbeid med Universitetet i Stavanger, var også på listen i fjor, men har klatret åtte plasser oppover listen det siste året. The Hebrew University of Jerusalem er plassert på 87.plassen, som det nest beste universitetet i landet.

Weizmann Institute of Science opprettholdt sin posisjon fra i fjor, og ble rangert i samlegruppen fra 101 til 150. Også Tel Aviv University og Ben-Gurion University er med på oversikten over verdens 500 beste læresteder.  Academic Ranking of World Universities, også kjent som Shanghai Ranking, fokuserer på vitenskap, teknologi og økonomi, og regnes som en av de mest objektive og fremstående lister over verdens ledende universiteter.

3 comments to Israelske universitet i verdensklassen

Legg inn en kommentar