Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Sjarmerte israelerne

Morrisey-150x145Bronfman Auditorium i Tel Aviv var utsolgt tirsdag kveld. Da stod den berømte engelske vokalisten, tidligere frontmann i The Smiths, Morrissey, på scenen. Før han åpnet med sin personlige sang, «Suedehead,» sjarmerte Morrissey  publikum med å hilse dem på hebraisk, med «ma nishma?» (Hvordan har du det?), skriver Jerusalem Post.

«Min mening er at livet er en spøk, men likevel må vi alle elske ,» sa han mens en publikummer skrek tilbake: «Vi elsker deg.» Det førte til noen tirader mot den israelske regjeringen fra en publikummer, som Morrissey i følge Jerusalem Post håndterte med glans.

For en person i slutten av 50-årene som nylig har opplevd helsemessige problemer, kjenner Morrissey sine grenser som utøver og prøver ikke for hardt å late som han fortsatt er en gutt i 20-årene, skriver den israelske avisen, som skryter Morrisey opp i skyene etter konserten.

At en publikummer demonstrerte mot Morrissey ved å rope slagord mot den israelske statsministeren var ikke veldig overraskende. Morrissey har aldri lagt skjul på sine meninger om ulike samfunnsspørsmål. Først og fremst har han kjempet for dyrenes rettigheter, men han har også kritisert den britiske innvandringspolitikken, monarkiet og EU, og gitt uttrykk for begeistring for Israel.

Da Morrissey sist besøkte Israel ble han utlevert bynøklene av Tel Avivs ordfører, en æresbevisning som forplikter til å bli en ambassadør for byen. Noe Morrissey blant annet fulgte opp ved å opptre i Storbritannia med David-stjernen fra det israelske flagget på trommesettet.

Årets konsert var så populær at det var nødvendig med en ekstra konsert dagen etterpå. Her fra konserten.

Legg inn en kommentar