Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Trump setter opp kampanjestab i Israel

Weston_imerDonald Trump tar litt innpå Hillary Clinton som nå leder med 5,4 prosent i snitt, men kun med 4,0 prosent dersom alle de fire kandidatene tas med i undersøkelsen. Nå har han satt opp kampanjestab i Israel, og funnet en smart 12 åring til å lede sin kampanje i Colorado (bilde). Mange israelere har dobbelt statsborgerskap og kan derfor stemme under det amerikanske valget.

Aktivister fra det republikanske partiet satser på israelske byer med høye konsentrasjoner av amerikanere, som Jerusalem, Modi’in og Ra’anana. Det deles ut klistremerker og jakkemerker med slagordet, «Trump – i Israels interesse» – på hebraisk og engelsk, skriver telegrambyrået Associated Press.

Marc Zell, leder av Republicans Overseas Israel sier til telegrambyrået at rundt 100.000 israelere stemte i det siste presidentvalget. Rundt 85 prosent av dem på det republikanske partiet. Han sier at målet er å nå frem til langt flere av de potensielle 300,000-400,000 velgere i landet, særlig de som aldri har stemt før.

«Vi ønsker å overbevise dem, gjennom vår kampanje, om at det er viktig for dem å stemme, at de gjør en tjeneste for Israel ved å stemme for den republikanske kandidaten som virkelig har Israels interesser i hjertet,» sier han.

12 år gamle Weston Imer administrerer Trumps Colorado-kampanje, skriver den israelske avisen Ynet News. Den unge gutten har tatt på seg å bruke sin sommerferie for å oppmuntre folk til å stemme og fremskaffe frivillige for Donald Trump i Colorado. «Bli involvert. Barn trenger å være utdannet,» er hans slagord. På spørsmål om hva han håper å oppnå i sin rolle sier han at han bare ønsket å fortelle folk om å «bli involvert. Det er det jeg kommer til å si. Bli involvert. Barn trenger å være utdannet. »

På papiret er det Laurel Imer, Weston mor, som styrer Trumps offisielle feltkoordinator for Jefferson County i Colorado, men moren har latt sønnen styre mye av arbeidet. Hun sier at hun håper sønnens eksempel inspirerer andre foreldre til å la sine egne barn involvere seg i kampanjen og ta på seg tilsvarende ansvar. «Du har et ansvar for barna til å lære dem opp», sier hun.

5 comments to Trump setter opp kampanjestab i Israel

Legg inn en kommentar