Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Fikk refs av Erna for stram innvandringspolitikk

FicoSlovakia nekter å godta EUs nye kvotesystem for asylsøkere. Statsminister Erna Solberg mener alle må ta sin del av ansvaret. Da statsminister Erna Solberg møtte den slovakiske statsministeren Robert Fico og hadde politiske samtaler i Bratislava tirsdag, var innvandring et av de store spørsmålene. I følge nettavisen Norway Today la den norske statsministeren ikke skjul på at hun var uenig med den slovakiske statsministeren.

Slovakias statsminister Robert Fico har gjort det klinkende klart at han ikke vil la EU tvinge Slovakia til å akseptere asylsøkere og absolutt ikke muslimske. Dersom Slovakia overhodet skal akseptere å ta imot asylsøkere er det den slovakiske statsministerens absolutte forutsetning at de er kristne, skriver Norway Today.

Under møtet med Erna Solberg fikk han refs. «Vi mener det må være en deling av ansvar i Europa på disse områdene. Her har Slovakia ikke nødvendigvis tatt sin del av ansvaret», sier Solberg til NTB. EU har krevd at Slovakia skal ta imot 802 asylsøkere fra Italia og Hellas. Slovakia, Tsjekkia, Ungarn og Polen stemte mot hele kvotesystemet, men ble overkjørt av de andre EU-landene.

«Hvis vi skal ha europeisk solidaritet, må vi løse europeiske problemer i fellesskap og migrasjonsutfordringen er et felles europeisk problem. Det kan ikke være slik at man bare kan ta del i de positive sidene ved EU-samarbeidet», sier Solberg til NTB.

Etter å ha snakket med Solberg tirsdag ettermiddag forsikret Fico at Slovakia støtter prinsippet om solidaritet. «Men vi har også uttrykt et ønske om at EU gir medlemslandene større fleksibilitet», sa han da de to holdt en felles pressekonferanse.

«EU vil enten klare å få innvandringen under kontroll i år eller kollapse», skriver Robert Fico i en artikkel referert videre av telegrambyrået Reuters i februar i år.  «Å overse økende spenning, nervøsitet og frykt blant folk basert på det faktum at EU ikke har en reell løsning på innvandringskrisen mens migrasjonsbølgen fortsetter, kan få katastrofale følger,» skrev statsministeren i den slovakiske avisen Hospodarske Noviny. «Om vi liker det eller ikke vil 2016 bli året da EU enten vil få innvandringskrisen under kontroll eller kollapse,» mente han.

Fico har argumentert for å forsterke EUs grensevern. Han har tidligere gitt tilstrømningen av innvandrere ansvaret for terrorangrepet i Paris og sextrakasseringene i Køln og kalt multikulturalisme «en fiksjon».

Statsminister Robert Fico har ifølge Reuters stor støtte i sin befolkning for sin strenge innvandringspolitikk. Slovakia er et katolsk land med 5,4 millioner med et i stor grad homogent samfunn og få innvandrere.

Den norske innvandringsministeren Sylvi Listhaug har tidligere i år uttalt at Norge har Europas strengeste innvandringspolitikk. Erna Solbergs refselse av den slovakiske statsministeren for hans etter hennes mening alt for strenge innvandringspolitikk tyder ikke på at hun har rett.

14 comments to Fikk refs av Erna for stram innvandringspolitikk

  • Anonym

    Jeg finner det vanskelig og tro at hun refset han, hva har for resten vår statsminister å blande seg inn i et annet lands politikk ??.

  • Anonym

    Til Simonsen. Støtter du Donald Trump

  • Vidar

    Kanskje en overdrivelse å kalle kritikk for «refs»…? Men all kred til de små øst-europeiske statene som «tør å tale Brïussel midt i mot»!
    Og null kred til en statsminister som opptrer som lakei for en organisasjon (EU) hun ikke engang er medlem av!

  • Anonym

    Germany stabbing Woman fighting for life after knifeman screaming ‘Allahu Akbar’ attacked couple at German music festival

    https://www.thesun.co.uk/news/1686934/knifeman-shouts-allahu-akbar-as-he-attacks-couple-at-music-festival-leaving-wife-fighting-for-life/

  • Jasper

    Først: det er veldig merkelig at en ikke-EU-land refser en Eidea U-medlemsland på denne måten, selv om et medlem av Schengen-sonen.

    Second: debatten mellom EU-medlemmene er ikke om hva det er forsøkt å bli avbildet om i mainstream media.

    Tyskland – hvor regjeringen ser ut til å fungere som eksportutvalg av nasjonal industri for en stund – ville ikke like å stoppe tilstrømningen av innvandrere og sterkt skyve tanken på alle land ta sin del i å akseptere innvandrere. Bare husk de hysteriske reaksjoner om gjerder som ble bygget
    . Jeg tror de ønsker å cherry-pick arbeidere og deretter dele alle de andre?
    Mange land (inkludert Hellas for eksempel) ser ut til å være i Tyskland lomme.

    Visegrad landene (og til og med tyske delstaten Bayern) ser ut til å ha et helt annet synspunkt – tenker at sammenhengende og streng grensekontroll er første prioritet, noe som gjør det mulig for EU å akseptere eneste reelle flyktninger og eventuelle andre som vi ønsker å gi arbeide, men kunne stoppe noen andre.
    Ungarske statsminister Orban Viktor uttrykte det med bildet av vannet lekker. Når vannet lekker du ikke begynner å dele den i blokk med leiligheter, men ringe en rørlegger og fikse rørene …

    Så vidt jeg forstår tvisten er ikke på hvem som deltar i den felles plan, men hvilken vei å gå, og Europa synes ikke å være forent i hvilken vei å gå.
    Interessant, selv Fico fra den venstreorienterte deler Visegrádgruppen tenkning. Mest sannsynlig bare på grunn av geografi og felles historie. Sentrale østeuropeiske landene hadde lenge vært porten til Europa med hensyn til islam, og også i forhold til Tyrkia. Vi hadde en krig noen hundre år siden, mens Westen Europa ble beskyttet av denne regionen … og så vidt jeg ser nå tyskerne og eurocrats ikke ønsker å la oss vokte våre grenser og ønsker at våre land for å være enkle korridorer .. .

  • Anonym

    Det er slett ikke uinteressant…..

  • Jan Hårstad

    Eier ikke skamfølelse. Fru Erna burde jo forstå at når hun er ute i verden på statsbesøk,representerer hun ikke Høire, men det norske folk og den norske stat. Her sier folk rundt 60-70% Nei til EU og da må ikke Erna opptre som representant for en folkemening i et lite mindretall.
    Det er så usensibelt,så uten skamfølelse.Småstatene i ØstEuropa i fattigdom har da nok problemer fra før om ikke denne redselsfulle Erna også skal gi direktiver om hva de skal gjøre.
    Jeg blir så flau. Finnes det ingen dannelse igjen i team Erna?

    • Vidar

      Erna har da aldri representert «det norske folk»? Hun har alltid representert HØYRE, jobba for å fremme HØYRES politikk – og Høyres politikk er mest mulig EU-«tilpasning», mest mulig globalisering – og MINST mulig fordeler og rettigheter til «det norske folk»!

      • Jasper

        I så fall er det godt å vite at EU stadig holder prøver å overbevise Visegrad landene til å gi opp streng grensekontroll, og delta i deling av innvandrere I STEDET FOR streng grensekontroll.

  • Jasper

    Som skrev tidligere, er den viktigste saken her gjerdet, og evnen til å kontrollere hvem som er en reell flyktning og som er en ikke-flyktning migrant …
    Nyheter på tysk https://www.welt.de/newsticker/dpa_nt/afxline/topthemen/article158095814/Ungarn-sollte-aus-der-EU-ausgeschlossen-werden.html

Legg inn en kommentar