Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Gresk energiselskap kjøper borerettigheter

oljeboringDet greske energiselskapet Energean Oil & Gas har inngått avtale om å kjøpe Delek-konsernets borerettigheter i Karish og Tanin gassfeltene utenfor kysten av Israel for 148 millioner dollar. Energean har vært involvert i gass- og oljeboring og leting de siste 35 årene. Selv om de fleste av virksomhetene er fokusert i Egeerhavet har selskapet nylig kjøpt egyptiske leterettigheter i tillegg, skriver Israel Hayom.

Ifølge Delek Group er avtalen enda ikke ferdigstilt. Men den israelske avisen kjenner til at embetsmenn fra Energean er ventet å ankomme i Israel i nær fremtid for å underskrive avtalen. Energean er forventet å betale rundt 40 millioner dollar i første omgang, og 108 millioner dollar på et senere tidspunkt. Som en del av avtalen vil Delek motta 9 % i royalties fra gassinntekter knyttet til de to feltene.

Det italiensk-franske selskapet Edison og USA-baserte Coleridge Capital har også vært i forhandlinger om å erverve Delek-konsernets eierandel i Tanin og Karish, men en avtale er aldri blitt materialisert. Avtalen med Energean Oil & Gas er en del av Delek-konsernets forsøk på å utvanne sin eierandel i Israels gassfelt i samsvar med Israels regelverk for gassindustrien.

I henhold til regelverket vil Delek-konsernet selge sin 15 % andel i Tamar gassfeltet, som startet gassproduksjonen de siste årene. Nobel Energy vil også måtte selge det meste av selskapets 36 % andel i det samme feltet, skriver Israel Hayom. Til gjengjeld har staten gitt de to selskapene en styrket status i Leviathan, det største gassfeltet utenfor Israels kyst. Før produksjonen kan starte i Leviathan vil selskapene måtte utvikle infrastrukturen i området, til en estimert kostnad på c.a 1 milliard dollar.

3 comments to Gresk energiselskap kjøper borerettigheter

 • Silje Arnheim

  Finsk politiker til muslimene. «En dag skal vi sparke dere ut av landet».
  Slike politikere burde alle land ha:
  httpv://www.youtube.com/watch?v=OShTUfGCnVQ

  Oppfordrer alle til å sende denne til Norske politikere og be dem gjøre det samme.

 • Silje Arnheim

  Finsk politiker til muslimene. «En dag skal vi sparke dere ut av landet».
  Slike politikere burde alle land ha:
  http://www.youtube.com/watch?v=OShTUfGCnVQ

  Oppfordrer alle til å sende denne til Norske politikere og be dem gjøre det samme.

  • Silje: Jeg hadde tidligere tenkt å legge denne ut på bloggen min, men sjekkt litt nærmere. Det viste seg at denne personen ikke var noen finsk politiker, men en islamkritiker sannsynligvis fransk, ifølge den danske islamkritiske bloggen Snaphanen som sjekket bakgrunnen for denne videoen.

Legg inn en kommentar