Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Dyr omplassert fra dyrehage i Gaza til dyrehager i Israel og Sør Afrika

dyr2Levekårene for dyrene ved Khan Yunis Zoo i Gaza ble uutholdelige. Sammen med den internasjonale veldedighetsorganisasjonen Four Paws bestemte derfor myndighetene i Gaza seg for å omplassere dyrene til dyreparker i Sør-Afrika, Jordan, og Ben Shemen monkey park and the Safari zoo i Ramat Gan i Israel. For å utføre dette arbeidet fikk de hjelp fra Israel.

I det som ble betegnet som en «kompleks operasjon,» ble dyrene forrige onsdag reddet  fra Gazastripen, kjørt til Israel, og deretter fraktet til andre land, «for å få bedre levekår og bedre omsorg», i det som ble kalt «Operation Safari, skriver World Israel News. En tiger, fem aper, to strutser, to gaseller, to skilpadder, en svane og et pinnsvin forlot Gaza for bedre levekår andre steder.

Dyrehagen i Khan Yunis sør på Gazastripen hadde en gang over 100 dyr, men driften har etter hvert blitt vanskelig, og omplasseringene av dyrene betyr i realiteten slutten for denne dyrehagen, skriver World Israel News. I det siste har dyrehagen holdt liv i seg ved å vise frem avdøde og utstoppede dyr, mens en annen dyrehage i Gaza malte striper på esler for å få dem ser ut som sebraer.

Som ved tidligere slike redningsoperasjoner ble den gjort mulig på grunn av samarbeid mellom det israelske landbruk- og distriktsutviklingsdepartementets Gaza Coordination and Liaison Office, the Coordinator of Government Activities in the Territories (COGAT), the Israel Nature and Parks Authority, the Defense Ministry Crossings Authority og the local Ministry of Agriculture i Gaza.

Spesielle bur, veterinærutstyr og medisiner ble fraktet inn i Gaza for å legge til rette for optimal veterinærbehandling av dyrene før selve overføringen.

«I løpet av de siste to årene, har vi bidratt til å omplassere løver, en hest og andre dyr. Våre veterinærtjenester har vært kontinuerlig aktiv eog er viet til velferd og helse for dyrene. Vi er glade for hver gang vi er i stand til å være til hjelp i å redde livet til dyrene, » sier Uri Madar i Agriculture Ministry Gaza Coordination and Liaison Office.

 

Legg inn en kommentar