Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israelerne gifter seg ofte, men mange skiller seg raskt

ekteskapIsraelerne gifte seg ofte, men i høyere alder en tidligere, og mange skiller seg etter korte ekteskap. Det viser en undersøkelse fra det israelske statistiske sentralbyrået. Rapporten om ekteskap- og skilsmissetrender i Israel fant at den gjennomsnittlige alder hvor israelere gifter seg for første gang har økt de siste tiårene. For menn har gjennomsnittsalderen for ekteskap økt fra 25 i 1970 til 27,6 i 2015. For kvinner fra 21,7 år til 25 år i samme tidsrom.

Tallene viser også at et økende antall israelere gifter seg for andre gang: Av alle par som giftet seg i 2014,var 5,1 % ekteskap mellom to skilte, 4,4 % var ekteskap mellom én kvinne og en skilt mann, og 2,9 % var mellom én mann og en fraskilt kvinne, skriver Israel Hayom.

Til tross for disse endringene viser undersøkelser at mange israelerne gifter seg, sammenliknet med andre vestlige land. For hver 1000 mennesker gifter rundt 6,2 par seg hvert år. Samtidig blir mange skilt nesten like raskt som de blir gift. Hele 21,9 prosent skiller seg før de har vært gift i to år.

Tel Aviv har rekorden for den israelske byen med færrest gifte beboere: 83 % av Tel Avivs menn og 70 % av sine kvinner i alderen 25-29 er singel. Funnene indikerer også et økende fenomen av eldre singler. Også her er Tel Aviv i ledelsen. I denne byen har 48 % av mennene og 24 % av kvinner i alderen 45-49 aldri giftet seg. Tel Aviv innehar også rekorden for flest skilsmisser i 2015. 763 par skilte seg det året. I Jerusalem var det 728 skilsmisser, og i Rishon Lezion  431. Færrest skilsmisser ble registrert i den lille nordlige byen Kiryat Tivon (29) og den sentrale byen Azur (23).

Legg inn en kommentar