Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Medaljer for Israel også i informatikk og kjemikonkurranser

Israel_vinnereIsrael tok to bronsemedaljer i judo under den nylig avsluttede sommerolympiaden i Rio. Men det var ikke de eneste medaljene som israelere kunne vise til denne sommeren. For samtidig med idrettsolympiaden i Rio ble det arrangert et «olympisk mesterskap» i informatikk i Kazan i Russland. Der vant to 18 år gamle israelere henholdsvis sølv og bronsemedalje. Det ble konkurrert i matematikk, fysikk og kjemi, skriver Israel Hayom.

Tomer Arad, en IDF soldat som studerer ved Open University under hans militærtjeneste og Liran Markin fra WIZO High School i Nahalal i det nordlige Israel tok hjem medaljene. Ingen offisielle nasjonale ranking ble offentliggjort, men Israel antas å ha kommet på 28. plass blant de 81 landene som deltok i arrangementet. Lian Markin har også tidligere vunnet en bronsemedalje.

Den israelske utdanningsministeren Naftali Bennett gratulerer informatikkteamet og lover at hans departement neste år vil fortsette med et nasjonalt program for å styrke matematikkstudier, slik at flere studenter fra hele Israel kan bli undervist innen vitenskap. Samtidig med OL i Rio har det også vært arrangert en «kjemiolympiade», og også der ble det to medaljer til Israel. De to medaljevinnerne ble søndag tatt imot av den israelske presidenten Reuven Rivlin.

Legg inn en kommentar