Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Obama nektet å støtte iransk opposisjon

Obama2USAs president Barack Obama besluttet ikke å støtte den iranske opposisjonen under valget i 2009 for å beskytte de hemmelige forhandlingene som han holdt med prestediktaturet i Teheran om deres atomprogram, påstås det i en nylig utgitt bok, «The Iran Wars». Forfatteren Jay Solomon, journalist i The Wall Street Journal, mener at Obama aktivt avstod fra å hjelpe demonstrantene, skriver Jewish News.

Han ignorerte rådgivere som anbefalte ham å støtte opposisjonen i Iran, og ba isteden CIA om å bryte båndene med opposisjonslederen, skriver han i boken.

«The Agency har beredskapsplaner for å støtte demokratiske opprør hvor som helst i verden. Dette inkluderer å gi dissidenter kommunikasjon, penger og i ekstreme tilfeller til og med våpen,» skriver Solomo. «Men i dette tilfellet valgte president å holde seg passiv».

Demonstrasjoner brøt ut i juni 2009 etter at daværende president Mahmoud Ahmadinejad ble erklært som vinner av valget som mange i Iran følte var rigget. I begynnelsen bagatelliserte  Obama demonstrasjonenes betydning, og da han endelig kunne snakke om dem, unnlot han å nevne valgfusk.

Det ble til slutt en avtale med Iran, som mange er skeptiske til. Hvorfor kan du se her:

Legg inn en kommentar