Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Beboelig i Gaza likevel?

GazaGaza er bomber sønder og sammen. Hele området er som et stort fengsel. Takket være Israel. Eller: Kanskje er det ikke slik? Kanskje er Gaza et fengsel fordi folk ikke er frie til å leve sine liv slik de selv ønsker, og kanskje er det slik at ødelagte hus ikke repareres fordi sement og bygningsmaterialer brukes til militære anlegg? Og kanskje er hverdagslivet tross alt levelig?

Etter at Hamas og deres norske støttespillere med Mads Gilbert i spissen har gjort alt for å få oss til å synes synd på befolkningen i området, og gitt Israel skylden, har Hamas nå publisert en valgkampvideo i forbindelse med et forestående lokalvalg. Der er alt rosenrødt, og bildene fra Gazastripen vitner ikke akkurat om den store nøden. Gazastripen presenteres som et av de fineste stedene å bo i Midt-Østen.

Videoen ble sluppet i forkant av kommunevalget som er planlagt 8. oktober på Gazastripen og Vestbredden, der Hamas og Fatah er motstandere, skriver Israel Hayom. Til tross for den pågående humanitære krisen og utilstrekkelig grunnleggende infrastruktur, skildrer videoen Gaza som en destinasjon fylt med imponerende skyskrapere, velstelte parker, nye bydeler, og tiltalende strender. Se selv:

 

4 comments to Beboelig i Gaza likevel?

Legg inn en kommentar