Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israel er ingen okkupasjonsmakt

Alan_BakerOkkupasjon innebærer at et land tar kontroll over et område tilhørende et annet land. Det er ikke tilfellet med Israels tilstedeværelse i Judea og Samaria. I dette intervjuet med bloggeren Elder of Zion forklarer den israelske eksperten på internasjonal rett, Alan Baker, hvorfor Israel ikke er en okkupasjonsmakt. Jordan, som kontrollerte dette området fra 1948 til 1967 har ikke gjort krav på å få det tilbake.

3 comments to Israel er ingen okkupasjonsmakt

 • Vidar

  Slike utsagn er kun egna til å «frelse de frelste»…
  Dessuten er selvsagt ikke definisjonen på en «okkupasjonsmakt» begrensa til okkupasjon av et land eller område ingen annen STAT «gjør krav på»! Definisjonen ville selvsagt passa utmerket for de gamle «koloni-statene» – som til fulle OKKUPERTE områder ingen nasjonalstat gjorde krav på, eller som overhode VAR noen definert nasjonalstat!
  At Jordan «kontrollerte» området fra 1948 – og ikke ønska å konfrontere Israel i noen krig over det i 1967 – gir selvsagt ikke Israel noen som helst rett til denne okkupasjonen! Hvilket også FN har fastslått utallige ganger!
  En kan også stille spørsmål ved JORDANS «rett» til å «kontollere» et område som av FN er bestemt å være en stat for palestinerne… Men det er vel heller en kritikk mot FN som ikke – på snart 70 år – har evna å gjennomføre «delingspanen», den planen som ikke bare omfatta etablering av en JØDISK stat, men også en PALESTINSK! FN vedtok aldri å overlate resten av det palestinske mandatområdet til JORDAN!

  Israel ER en okkupasjonsmakt! I dag som den har væt det i hele dens 68-år gamle historie!
  Ingen nye eller gamle propagandaløgner eller historieforfalskninger kan endre DET!
  Og den dagen staten Palestina er etablert, vedtatt av FN og anerkjent av «verdenssamfunnet», vil også «eksperter» (sionistiske propaganda-«eksperter») som Alan Baker måtte innrømme – eller i det minste inn-SE – det!
  Historiens dom over det sionistiske Israel – og dens medløpere i både FN og ellers – vil neppe bli veldig pen…!

  • Vidar: Det er riktig at FN (Folkeforbundet) vedtok en delingsplan med en palestinsk og en jødisk stat i området. Men det er da vitterlig også et faktum at denne planen ble godkjent av jødene, men forkastet av araberne.
   Og hvem er det egentlig Israel okkuperer dette området fra? Det har aldri eksistert noen palestinsk stat på Vestbredden.
   Den korrekte betegnelsen på dette området er nok at det er et omstridt område, som for øvrig begge parter, både Israel og palestinerne, gjennom Oslo-avtalen ble enig om at det skulle forhandles videre om den endelige løsningen for.
   Dagens realiteter er stort sett i samsvar med en avtale som også palestinerne skrev under på. Palestinerne har selvstyre, og områdene på Vestbredden styres av Abbas og ikke av Netanyahu. Men Israel har rettigheter i området som Oslo-avtalen ga Israel.

  • Israel, et justisoffer for vestlige svikere og arabisk fanatisme

   Historiens dom over Norge vil bli knallhard og begynte med 22/7 etter at Norge delte Guds arv Israel.
   For å forklare det enkelt slik at alle kan forstå laget Folkeforbundet en kake. FN sa ja til å gi kaken bort i 1945, men gav jødene bare noen kakestykker i 1947 og bestemte et tidspunkt for at mandatet skulle opphøre. Israel ble dannet før mandatet løp ut med kaken intakt. Araberne som fikk et megastort område tålte ikke Israel og gikk straks til krig, muslimer som de er, men Israel har retten på alle.nivåer som urfolk.

   Men Vidar respekterer dessverre PLO som kjente Folkefirbundets 51 lands vedtak dødt og maktesløst.
   Det sier sitt om Vidar at han bruker FN, der nazisten Waldtheim hjalp Arafat inn, som fatwaorgan mot Israel.
   Dessuten inngikk Arafat Oslo-avtalen med Khaibar som bakteppe.

   Alt for mange eier rett og slett ikke snev av vett eller forstand – ingen nevnt – ingen glemt .

Legg inn en kommentar