Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Delte meninger om Kongens tale

garfors322-1Torsdag arrangerte Slottet en hagefest for 1500 nordmenn. Kongen holdt en tale som i etterkant ifølge VG er blitt berømmet og delt av 1600 på Facebook. Kong Haralds tale er blir hyllet på sosiale medier, og 43 000 Facebook-brukere har gitt innlegget tommelen opp. Vår skribent Amund Garfors er imidlertid ikke enig i hyllesten. Tvert imot er han skarp i sin kritikk av Kongen og innholdet i talen hans.

«Det var ikke særlig oppmuntrende å høre på Kong Haralds tale til de 1500 innbudte gjestene som var samlet i slottsparken i går på torsdag. Hva den mannen klarer å lire av seg av politisk korrekthet, svada og dårskap, det var både pinlig og skammelig å høre på,» skriver han, og fortsetter:

«At kongen åpent framstår som en slik svak type, som mener islam er like bra som kristendommen, og omtrent hyller den islamske invasjonen av fedrelandet, var bare skammelig.  Ja, det er mer enn skremmende av en som skal stå opp for sitt folk og sitt fedreland.  Jeg trodde ikke det var mulig for en norsk konge å komme med så mye uforstand og direkte dumskap overfor sitt eget folk!

Har ikke Kong Harald fått med seg Grunnlovens paragraf 2? (Og som Kongen skal beskytte) Og hva med paragraf 1, i den samme Grunnlov hvor det står følgende: Kongeriket Norge er et fritt, selvstendig, udelelig og uavhendelig rike! Med en slik konge som vi nå har, så er jeg ganske sikker på at dette landet vil være på de fremmedes hender før vi skriver år 2050!

Når Kong Harald kan si at somaliere, pakistanere, iranere og alt han ramset opp, er nordmenn som tror på Allah, da trådte han over en grense som burde føre til hans avsettelse som monark! Jeg blir bare kvalm av en konge som lar sosialistene og landssvikerne skrive hans taler. Er det blitt slik nå, at Allah skal inn og Gud skal ut i dette landet? Ja, som også kongen ønsker varmt velkommen! Og hva skal vi med en slik konge?

Jo sterkere islamistene klarer å befeste seg her i vårt land, jo mer begynner kongen å høres ut som en ”konge” som er klar til å svikte sitt eget folk. For slik hans retorikk nå er blitt, så snakker han i hvert fall ikke for det norske etniske folks trygge framtid. Men tvert imot, der de fremmede skal settes på en pidestall og som skal overta landet.

Jeg håper det blir lenge til neste gang kongen lar seg friste til å ydmyke sitt eget folk på en slik nedverdigende måte!  Dessverre ser det ut som det viktigste for kongen er å være så til de grader politisk korrekt, at han glemmer å stå opp for våre grunnleggende kristne verdier og vår egen kulturarv. Ja, som dessverre er i ferd med å fases ut med både kongens og våre svake politikeres velsignelse.  Får bare lyst å gråte til slik uforstand som vises i disse skremmende tider!»

60 comments to Delte meninger om Kongens tale

 • Anonym

  Jeg har ikke sett kong Halals tale og kommer ikke til å se den, men vi vet jo nøyaktig hvor vi har det norske kongehuset. Det er bare en av Ap`s mange forlengede armer. Halal har bedt instendig om at den muslimske invasjonen må fortsette og hans sønn, som er en nær venn av Støre, frekventerer Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen der imamen har kommet med grove antisemittiske utsagn. Nei, la oss kvitte oss med denne dritten en gang for alle.

 • Anonym: Det var ingen dårlig tale etter min mening. Den minnet mye om de 17.mai-talene jeg selv har holdt. Alle som bor lovlig i Norge, og er norske statsborgere, skal selvsagt behandles med den samme respekten, med mindre de begår negative handlinger. De har samme rettigheter og samme plikter. Alle mennesker har krav på å bli sett på som enkeltindivid. Vi skal behandle hverandre som likeverdige medmennesker, så lenge vi bor sammen i det samme landet.
  og det er vel ikke riktig at Kongen likestilte kristendom og islam. Han konstaterte bare det som er et faktum, enten vi liker det eller ikke, at nordmenn i betydningen norske borgere, både er kristne og muslimer, eller tilhører andre religioner. Noen er også ateister. Men alle er nordmenn (ikke etnisk, men som statsborgere av samme land).
  Kongehuset må vi verne om. Som nasjonalsinnede nordmenn. Kongedømmet er en nasjonal arv som går mer enn tusen år tilbake i tid. Det vil være unorsk og lite nasjonalt å fjerne kongedømmet. Nasjonale tradisjoner har en egenverdi, og vi skal dessuten være stolte over å ha så intelligente medlemmer av vårt kongehus. Ikke alle monarkier kan vise til det samme.

 • Anonym

  Det moderne Europas kongelige har uten unntak sviktet fundamentalt. De er bare opptatte av å leve et mest mulig behagelig jetsetliv. Hvor er det blitt av offerviljen og kjærligheten til folk og fedreland? Halal når ikke Jan Sobieski til fotsålene engang.

 • Anonym

  Man blir ikke nordmann av å bo i Norge, det kan aldri bli riktig. Nordmenn er en folkegruppe forskjellig fra f.eks kinesere, somaliere osv.
  Kongehuset bør vi avsluttes, en sånn konge som gir en sånn tale er ikke mye å beholde.

  • Anonym: Etnisk kan man selvsagt ikke bli nordmann selv om man bor i Norge. Men man kan bli norsk statsborger. Og da skal man selvsagt likestilles med etniske nordmenn både når det gjelder plikter og rettigheter, og har selvsagt samme moralske retten til å heie på norske idrettsstjerner eller drikke seg full før Drøbaksundet som alle andre nordmenn har.

   • Anonym

    Men nordmann skal ikke de som ikke er nordmenn kalle seg, like lite som du kan kalle deg kineser når du bor i Kina. Norsk statsborger, ikke nordmann.

 • Anonym

  Halal: Det vi kaller hjem, er der hjertet vårt er – og det kan ikke alltid plasseres innenfor landegrenser.

  Her har Halal helt rett. Selv om en muslim er født i Norge og også har foreldre som er født vi Norge, vil muslimens lojalitet alltid ligge hos ummahet. Godt poeng av Halal.

 • Jan Hårstad

  Jan S. sitter jo i ledelsen for Demokratene. Det får jo visse konsekvenser. Om nå Jans hyllest til Kong Haralds totale vås og dill dall Holum skal forståes som representativt for partiets tenkning,så kan en like godt nedlegge Demokratene og heller bygge seg opp som en Mot Bompenger-fraksjon i EU-partiet FRP.
  kong Haralds tale er jo en ren skandale,det er bare bla,bla. ufattelig at ikke slottet holder seg med bedre taleskrivere. Ansett Bjørgulv Braanen fra Klassekampen, han ville hevet nivået på politisk korrekt tungetaleri.

 • Anonym

  Kongens tale var rene våset, ingenting annet!

 • Anonym

  Forstår ikke hvorfor simonsen på død og liv skal være medlem i ett nasjonalkonservativt parti.
  Han kan med fordel melde seg inn i venstre eller høyre
  som har sammenfallende syn som ham selv i viktige saker.

  • Anonym: De fleste av oss kan nok være enig med de fleste partiene i enkelte saker. Spørsmålet er hva vi mener er de viktigste sakene, og hva partiene mener om dem.
   Verken Høyre eller Venstre har etter min mening en tilstrekkelig restriktiv innvandringspolitikk og en alt for slapp kriminalpolitikk. For meg er det to av de viktigste politiske sakene i våre dager. Dessuten har jeg en personlig kjepphest i å støtte Israel, noe ingen av disse partiene gjør. Lettelsene vi har fått i inntektsskatten av disse partiene er også alt for små, og den nye flyseteavgiften er en skandale. Så hvorfor skulle jeg støtte noen av disse partiene?
   Det Norge trenger nå er et nasjonalkonservativt parti som tar vare på norske tradisjoner og vestlige verdier, inkludert å kjempe for personlig individuell frihet.

 • Jan Simonsen. Jeg synes ikke at vi skal respektere og likestille afrikanere/arabere/asiatere osv, som har trengt seg inn på våre landområder. Vi bør være så oppegående ovenfor våre etterkommere,at vi nå setter ned foten for dette globale skuespillet/svindelen. Du vet like godt som meg,at disse folka vil rive i stykker hele vårt land/kultur/etnisitet osv,ja, faktisk hele fremtiden vil gå tapt dersom vi skal kapitulere for denne globale raseringen av Norge som setter nye rekorder i djevelskap/overgrep mot oss rettmessige eiere. Ville du,Jan Simonsen sette deg ned og se på at folk hadde treng seg inn i hagen din,og spadd opp halve plenen,saget ned frukttrærne,knust drivhuset?
  Nei,det tror jeg neppe. Men det er faktisk det som er i ferd med og skje med hele vårt land.Landet rives i stykker,og ødelegges.Hver en krok,alle instanser skal raseres og tas over av fremmede.
  Kun DRASTISKE tiltak som repatrieringer,avskaffelse av de nymoderne menneskerettighetene osv. vil stoppe galskapen.Eller i allefall utsette den.

  • Kurt: Noen av de menneskene med utenlandsk opprinnelse som bor i Norge er kommet hit av gode grunner, mange er det ikke. Men de er alle sluppet inn av et politisk folkevalgt flertall som har hatt dørene vidåpne. Det er først og fremst disse politikerne du bør kritisere.
   Og selv om du og jeg har vært imot denne politikken, og ikke har ønsket mange av dem (du kanskje alle) inn i landet, så er de her, og da skal de selvsagt behandles godt. Det er vår kristne forpliktelse å behandle våre medmennesker med medmenneskelighet og respekt. Ingen er tjent med noe annet.

 • Anonym

  Simonsen burde slutte med moraliseringen sin!

 • Anonym

  Kong Harald vil visst være konge for hele verden.Ikke min konge.

 • Jan Hårstad

  Jan S. Merkelig at du som har holdt på med politikk i hele ditt liv later som om du ikke forstår noe av det.
  Hele Europa går svanger med en borgerkrig mellom multikulturell globalisme,en verden uten grenser og nasjoner, – og de som kjemper for nasjonale identiteter og grenser.Nasjonalstater.
  Kongens tale var overtydelig politisk tilslutning til globalismens prosjekt og så presterer du å si at du (og Demokratene?) kjemper for «norske tradisjoner og vestlige verdier.»
  Jeg anbefaler deg å overveie exit fra politikken for aktuell politikk skjønner du for tiden minimalt av.

  • Jan: Å slå fast at mange nordmenn (norske statsborgere) har utenlandsk opprinnelse og at mange er muslimer, og at de, i egenskap av å være norske (statsborgere) er en del av vårt fellesskap, er verken det samme som å mene at det var riktig å slippe dem inn i landet eller å være imot å stramme inn innvandringspolitikken. Det å mene at vi skal behandle alle mennesker, uansett religion eller etnisitet, som likeverdige medmennesker, slik jeg har ment i hele mitt liv, er på ingen måter det samme som å være «globalist» eller tilhenger av innvandring. Du må lære deg å se forskjellene og å nyansere litt.
   Ellers helt generelt: alt jeg skriver på Frie Ytringer står selvsagt for min egen regning. Jeg uttaler meg ikke på vegne av noe parti. Dersom jeg gjør det gjør jeg selvsagt oppmerksom på det. Og jeg har for øvrig ikke noe sentralt verv i Demokratene. Jeg er kun nestleder i et lokallag.

 • Anonym

  Et landområde kan bare kalles en nasjon dersom de som bebor det føler et naturlig fellesskap. Jeg er sikker på at et veldig stort flertall nordmenn ikke føler noe fellesskap med mennesker fra den tredje verden, eksempelvis pakistanere og somaliere. I realiteten utgjør innvandrerne minisamfunn; kopier av landene de kommer fra, eller har sin opprinnelse i. De parasitterer på etniske nordmenn så lenge det går. For det er et historisk faktum at ikke ett eneste heterogent samfunn har overlevd. Samtlige har det gått til helvete med. Det vil det gjør med Norge også. Om det da ikke oppstår en krig og innvandrerne blir drevet ut.

  Nordmenn fordrives fra sine områder. Dag etter dag må stadig flere nordmenn flytte. Ikke fordi de vil, men fordi de ikke ser andre muligheter. innvandrerne fordriver dem. Det er folkemord. Konvensjonen er nøytral, og det holder med at den opprinnelige befolkningen fordrives. Selv idioter må skjønne at vel 1,3 millioner ikke etniske nordmenn tar opp plass.

  Problemet til menneskerettighetsforkjemperne er det vanlige overmotet. De vil gå tom for etniske nordmenns penger. Da hjelper det lite å vise respekt for snyltere slik Simonsen skriver. Rettigheter har heller ingen verdi om det ikke finnes en motpart som kan innfri dem.

  Jeg er helt sikker på at liberalistene og de som kaller seg menneskerettighetsforkjempere kommer til å etterlate seg større hauger med knokler og beinrester enn nazistene gjorde. Det spiller ingen rolle at de kalte seg noe annet enn folkemordere. Det er som kjent resultatet som teller. Nazisten Hitler mente også han hadde edle hensikter. Jeg synes han var et svin. i likhet med dagens utgaver som også påstår at de mener alt godt.

  • Her har du mange gode poenger.Godt skrevet

   • Anonym

    Takk for hyggelig tilbakemelding Kurt!

    Problemet er innvandrere som gruppe (gjennomsnitt). På samme måten som nordmenn ses på som en gruppe. Vi gjør ikke forskjell på en narkoman på plata og Kjell Inge Røkke. Faktum er at den gjennomsnittlige nordmannen skaper større verdier enn hyn forbruker. For innvandrerne er det motsatt; gjennomsnittsinnvandreren snylter. Det skjønner ikke enkelte. Jan Simonsen trekker som vanlig frem anekdotiske «bevis». «Dokumentasjonen» hans er ikke verdt noe som helst.

    Faktum er at Norge styrer støtt mot avgrunnen selv om det ikke kommer inn en eneste innvandrer til. Så ille er det, og akkurat det faktum evner ikke enkelte å ta inn over seg.

  • Anonym: Du kaller innvandrerne som snyltere, uten å nyansere. Du skriver at jeg vil vise respekt for snyltere. Det er tøv. Det er langt fra alle som er kommet til Norge og arbeider her som kan kalles snyltere. Mange arbeider hardt og skaper verdier til det norske samfunnet. Jeg snakket nylig med en familie der moren hadde to jobber og arbeidet 16 timer pr. dag fra første dagen de fikk lov til å arbeide i Norge, mens faren også var i fullt arbeid. Bare som et eksempel på at du ikke kan kalle andre mennesker for snyltere kun fordi de er innvandret til Norge fra andre land. Mange som tidligere har innvandret til Norge driver dessuten små restauranter og småkiosker som har åpent på søndagene. Begge deler til stor glede for mange nordmenn.
   Selv de mest innvandringskritiske politikerne i Europa, som eks. Tsjekkias president Milos Zeman, påpeker at mange innvandrere har bidratt positivt i samfunnet. Hovedproblemet er muslimske innvandrere siden de bringer med seg en kultur som byr på mange problemer i de landene de innvandrer til.
   Men også blant muslimske innvandrere, bosatt i Norge, er det mange som bidrar til verdiskapningen.
   Du har rett for manges tilfelle, selvsagt. Statistikkene viser eksempelvis at mange somaliske innvandrere bidrar lite i verdiskapningen. Men uten videre å stemple personer født i andre land enn Norge, men bosatt her, som snyltere, blir feil.
   Og de som snylter har jeg ikke noen respekt for. Mennesker skal behandles som enkeltindivid, uansett hvor i verden de kommer ifra. De som bidrar positivt og viser seg å være gode og konstruktive mennesker skal vi ha respekt for. Snyltere og kriminelle fortjener selvsagt ikke den samme respekten. Men det skyldes ikke at de er født utenfor Norges grenser, men at de er snyltere og kriminelle. Det finnes jo også etnisk norske nordmenn i denne kategorien.
   Og, for ordens skyld: Jeg har vært imot innvandring fra ikke-vestlige land, med få unntak, helt tilbake til 80-tallet. Og er det i høyeste grad fortsatt. Men det betyr altså ikke at man skal behandle mennesker dårlig som våre medmennesker. Det er ikke noe i veien for å spandere middag og bli venner med en asylsøker, og samtidig fortelle ham at du mener han må utvises fra Norge, av politiske grunner.

 • Amund Garfors

  Først må jeg takke Jan Simonsen for at han tok inn mitt skriv på FRIE YTRINGER! For her svikter nemlig norsk media til de grader, der de heller ønsker å være politisk korrekt, og viser sin feighet, der de heller hyller kongens svada og vrøvl som han kom med den dagen. Ja, der Dagsrevyen kunne fortelle oss at dette var et MESTERSTYKKE av en tale! Finnes det ikke lenger den minste edruelighet blant disse spyttsleikerne innafor norsk media?

  Ja, heldigvis er det ikke hver dag en får servert en slik underdannig og krypende tale fra en konge. Dette var bare helt forferdelig! For makan til kongelig svada, vrøvl, usannheter og underkastelse,det skal en leite lenge etter. Lurer virkelig på hva som hadde skjedd 9.april 1940, dersom det var denne kongen vi har i dag, som skulle svare ja eller nei til tyskernes krav?

  Nei, jeg er mildt sagt sjokkert over en slik svak konge. Ikke mye å sammenlige han med. I hvert fall ikke den tøffe Christian IV som jaget katolikken på dør, eller Harald Hårfagre som samlet Norge til ett rike. For hadde jeg ikke vært republikaner fra før, så har jeg i hvert fall blitt det nå!

  Veit sannelig ikke riktig hva som var det verste med denne famøse talen, der muslimene selvfølgelig var henrykt og overbegeistret overfor denne kongen som kapitulerte til de grader. For når han er så utrolig dum at han sammenligner sin egen bestefars innvandring til Norge med dagens invasjon av muslimer, der en rekke av disse er de rene overfallsmenn, voldtektsmenn, ramsmenn, terrorister, narkotikalangere og svindlere, da går denne kongen pinadø over alle grenser og alle støvleskaft!

  Kan ikke du Simonsen snarest sende en mail til kongen, der du forteller ham at hans bestefar kom hit til landet etter å ha blitt INVITERT gjennom en FOLKEAVSTEMNING!! Og glem ikke å fortelle kongen at hans bestefar kom fra et land som vi hadde vært i union med i 400 år!!!

  Meg bekjent, så har vi ikke hatt noen folkeavstemning om denne masseinvasjonen som vi har i disse skremmende tider, når terroristene allerede er på plass i kongeriket eller banker på vår dør.

  Og vi har heller ALDRI vært i union med verken Somalia, Pakistan, Afghanistan, Syria, Irak eller andre land der Koranen er landets lovbok!

 • Magnar A. Bakke

  No har også den gamle skipsrederen Dan Odfjell fått nok av «Kongelig skuespill!»
  https://www.document.no/2016/09/02/kongelig-skuespill/

 • Jan Hårstad

  Kommunistenes konge. På ett eller annet tidspunkt sa Kong Haakon da det var på moten å krige mot kommunistene i Norge: «Jeg er også kommunistenes konge». Det lå en enorm storhet i denne uttalelsen som matchet Kongens mot i 1940.
  Jan S: du kan se av utviklingen i Østerrike,Holland,Frankrike,Tyskland og Sverige at Europa polariseres fort i to fiendtlige politiske leire: nasjonale patrioter mot multikult globalistene. Personlig er jeg ikke i tvil om at det ender opp voldelig.
  En Konges viktigste oppgave er å holde nasjonen sivilisert og samlet.
  Talen han holdt er et politisk partsinnlegg for globaliseringsfraksjonen og derved fremmedgjør han blokken av norske patrioter.
  Om vi ser bort fra talens nærmest pinlige svake nivå,kaster Kongen seg inn som en politisk partsaktør.
  Det hadde vært langt klokere om han hadde sagt: «Jeg er også de norske patriotenes Konge» i betydningen forsvarere av nasjonalstaten.
  Hele Norges historie fra 1814 har gått ut på å bygge en nasjonalstat,tusenvis av folk har dødd for dette.
  Nå er elitens fremste oppgave å avvikle den norske nasjonalstaten og omgjøre den til et militært brohode for USAs krig mot Russland.
  Klart det vil gå oss riktig ille.

  • Jan: Jeg tenkte også på Kong Håkons berømte uttalelse «Jeg er også kommunistenes Konge» da jeg leste Kong Haralds tale under hagefesten. Budskapet hans kan jo kortes ned til «Jeg er også innvandrernes Konge». Og det er et riktig verdibudskap. Kongen er konge for alle norske statsborgere, alle nordmenn. Derfor tolker ikke jeg denne talen som å gå utenfor de rammene som det er naturlig at Kongen holder seg innenfor. Jeg tolker ikke hans tale som en støtte til en bestemt innvandringspolitikk. Han snakker om de menneskene som allerede er innvandret og som bor her i dag.

 • Anonym

  Jeg synest at kongens tale lignet eventyret «Keiserens nye klær», altså bare drømmerier.
  Nei, så makeløse de er, keiserens nye klær. Og for et vidunderlig slep han har.
  Ingen nevnte med et ord at de ikke så noen ting. Det betydde jo at de ikke dugde til arbeidet sitt, eller at de var svært dumme.
  Da var det plutselig et lite barn som sa:
  Men han har jo ikke noe på seg. Keiseren har jo ikke noe klær på seg.
  Til slutt ropte hele folket:
  Han har jo ikke noe klær på seg.

  Så til kongen og globalistene: Denne talen hadde ikke noe innhold, bare svada og løgn.

 • Amund Garfors

  Tusen takk til deg Jan Hårstad som henger bjella på katta og setter tinga og skapet så ettertrykkelig på plass!

  En konge som Harald som ikke har forstått bæra av sin eneste oppgave som Norges konge, han burde snarest få seg noen gode rådgivere. Og som ikke er ødelagt av globalismens fangarmer og Brussels diktatur!

  Nei, denne kongen er nå sjøl med på å fjerne monarkiet i landet. For når kan få seg til å komme med en slik sakte kapitulasjon og lese opp en slik svada som landssvikerne og sosialistene har dyttet i hans hånd, der han ydmyker det norske folk, der han splitter oss i stedet for å samle oss, hva tror du da vi har i vente, når denne playboyen og bilderbergeragenten Haakon Magnus tar over tronen?

 • Laffen

  Alt hva fedrene har kjempet, mødrene har grett, har Halal stille lempet, så muslimene vant sin rett.

 • Høyreekstrem?

  Jeg synes kritikken mot kongen tar litt for mye av. Husk at det er den politisk korrekte elite innen media, kultur, politikk og akademia som holder i rattet. Denne eliten er fortsatt så masiv at kongen kan ikke legge seg ut med den. Iallfall vil det da bli iverksatt en kampanje for å få ham fjernet.

  • Anonym

   Kongen hadde selvfølgelig ikke trengt å holde denne talen hvis ikke han ville, akkurat som han ikke hadde trengt å gi kongens fortjenestemedalje til Trond Ali Linstad, noe han senere gjorde om. Kongen er ikke en programert robot slik mange synes å tro. Og hva så om det ville ha blitt iverksatt en kampanje for å få ham avsatt? Hvis ikke engang kongen skal stå opp for folk og fedreland uavhengig av konsekvenser, det som er hans eneste oppgave, hvem skal da gjøre det? Kongen bør ta en kikk på nasjonalsangen og skamme seg:

   Dette landet Harald berget
   med sin kjemperad,
   dette landet Håkon verget,
   medens Øyvind kvad;
   Olav på det landet malte
   korset med sitt blod,
   fra dets høye Sverre talte
   Roma midt imot.

   Visstnok var vi ikke mange,
   men vi strakk dog til,
   da vi prøvdes noen gange,
   og det stod på spill;
   ti vi heller landet brente
   enn det kom til fall;
   husker bare hva som hendte
   ned på Fredrikshald!

   • Høyreekstrem?

    Poenget er at det er en dårlig strategi å ta et oppgjør med de toneangivende når du vet på forhånd at du vil tape slaget.

    Det viktigste for kongen er å holde skuta flytende og det gjør han ikke ved å skru ut bunnventilen.

    Forøvrig er jeg enig i en del av kritikken. Talen kunne vært mer ballansert og nyansert på innvandringsområdet. Slik den ble presentert virket den litt i overkant propagandaaktig og åpenbart tilsiktet konkrete mottakere.

    Personlig har jeg alltid vært monarkist, men tvilen har meldt seg. Dvs behovet for å beholde monarkiet har rustet og det er vel neppe noe som på sikt har livets rett. Jeg tror det vil passe å avvikle monarkiet ved den nåværende monarkens avsluttning.

 • anonym

  Kongen pisser på oss ekte nordmenn

 • anonym

  Jan Simonsen vrøvler som vanlig. Man er ikke norsk fordi man har norsk statsborgerskap. Norge er ikke kun et geografisk område hvor alle og enhver kan renne ut og inn. I en tid hvor statsborgerskap deles ut som om det skulle vært sukkertøy til unga, bør man se på hva som er realitetene i dagens Norge. Store grupper av ikke-nordmenn ønsker ikke å være en del av folkefellesskapet. Mange av disse personene , kan ikke engang snakke norsk, vet ingenting om norsk historie og kultur, men de streber selvsagt etter statsborgskap for å få sugerørret enda lenger ned i statskassen. Og så har vi dette med islam. Mange muslimer er direkte fientlig innstilt til Europeisk, kristen kultur og ønsker overhodet ikke å ha noe med denne kultur eller vanlige nordmenn å gjøre. Skal disse også behandles som nordmenn? Simonsen har tydelivis ikke forstått noe. Jeg mistenker at du er kulturmarxist

  • Anonym: Merkelig hvordan du later som om jeg mener noe annet enn det du sikkert forstår at jeg gjør. Jeg er stort sett enig i det du skriver ovenfor, fordi du skriver «mange av disse» og ikke «alle», når du kritiserer innvandrere som ikke ønsker å integrere seg. Statsborgerskap deles selvsagt ut for lett. Reglene for statsborgerskap burde vært endret. Og selvsagt kan ingen pakistaner bli etnisk norsk, like så lite som vi kan bli etniske pakistanere. Det forstår jo alle.
   Men de kan likevel bli norske i betydningen norske statsborgere. Og det er viktig fordi denne definisjonen av «norsk» er med på å bestemme hvilke rettigheter og plikter man har i det norske samfunnet, som likeverdige medmennesker. Og selvsagt: Det er fullt mulig å føle seg norsk, selv om man ikke har besteforeldre eller oldeforeldre som er født her i landet.

  • Anonym

   @3. september 2016 at 13:34

   Problemet til sånne som Jan Simonsen er at han navigerer etter en normativ (som det burde være) betraktning selv om deskriptive studier (som det er) viser en helt annen virkelighet. Han er ikke alene om det.

   Faktum er imidlertid at et samfunn konstitueres nedenfra. Helt fra enkeltindividet som slår seg sammen med andre det føler naturlig tilhørighet med, til det dannes et samfunn. Man kan ikke forvente at vidt forskjellige mennesker mht etnisitet, kultur og religion skal kunne leve side ved side i harmoni. Det er en utopi, og alle utopier havner på historiens søppeldynge.

   I USA begynner erkjennelsen å sige inn; landet styrer støtt mot en deling. Les denne artikkelen. En av mange om temaet splittelse

   http://www.city-journal.org/html/sanctuary-civilized-14711.html

   Når du får for mange lag (etniske, kulturelle og religiøse) i samfunnet, i tillegg til den naturlige sosiale inndelingen (som visstnok også lar seg avskaffe iflg utopistene), så må det gå galt. Og det er det i ferd med å gjøre. Den som evner å tenke litt lenger enn til nesetippen skjønner såpass.

   Med jevne mellomrom oppstår en ny generasjon politikere med europeisk opprinnelse som skal redde verden. Det går ikke. Det er og blir tøv. Og det er definitivt ikke bærekraftig. Ikke en gang et norsk statsborgerskap lever isolert fra virkeligheten.

   2. september 2016 at 23:54

 • Jan Hårstad

  Det som er fint med bloggen din,Jan,er at du sender ut masse videoer fra islamiseringen av Europa. Overalt hvor våre nye europeere får overtaket,starter de kampanjer mot flagg med kors,kristne symboler,kort : fører krig mot nasjonal-europeiske verdier.
  Det aller siste fra statistikkens verden er at det afrikanske landet Lesotho ligger foran Sverige på verdens voldtektsstatistikk. Hvem skulle trodd?
  Utviklingen i Sverige kunne objektivt sett gitt Kongen muligheter til både å være «innvandrernes konge» og gitt noen signaler/meldinger om det problematiske ved dette multikult Utopia.
  Det finnes ikke tegn/spor av noe sånt,bare setninger av typen: «Det vi kaller hjem,er der hjertet vårt er -og det kan ikke alltid plasseres innenfor landegrenser.»
  Det norske folk er for tiden et ekstrem-naivt folk som er kongetro i ett og alt. Satt i historisk kontekst fungerer kongens tale som medspiller til de offisielle utopist-globalistene og luller befolkningen inn i en ny 400 års natt – denne gang som dhimmier under islam og globalisme.

 • Amund Garfors

  En rekke gode kommentarer fra folk som nok er atskillig mer oppegående enn disse taleskriverne til kongen som ser ut til å være helt bak vogna og nokså blåst i hodet, når de kan komme med så mye propaganda for dette globalisthelvete som også Norge skal bli en del av. Og der de også klarer å lure selve kongen til å lese opp denne svada.
  Hvorfor nevnes ikke all problemer som islam har påført dette landet,og ikke minst de økonomiske kostnadene som er på hundrevis av milliarder kroner?

  En konge som unnlater å ta hensyn til alle de problemer islam utgjør i nåtid og i framtid, han begår en virkelig kongelig brøler av dimmensjoner. Og som burde ryste både hele kongehuset og regjering!
  Kongen vet det og alle som gidder sette seg litt i disse tinga vet meget godt at vi har ikke hatt annet enn bråk og jævelskap siden muslimene begynte å presse seg ulovlig inn i landet for over 50 år siden.

  Men hvorfor skulle kongen bry seg, han som kjøres i pansret bil med politifolk og blålys hvor enn han ferdes? Han ser ikke jentene som blir trakkasert og voldtatt eller kalt for horer av disse folka som ikke eier den minste respekt for hverken konge eller dette landet som de har lurt seg inn i. Der svindel, bedrag og kjeltringsstreker og kriminalitet er deres kjennemerke. Vi husker jo taxi-svindelen som nesten var på en milliard kroner. Og det er vel slike mennesker kongen mener vi skal bygge framtida på kanslkej?

  Ja, jeg undret meg om kanskje kongen aspirerer på denne måten han uttaler seg på om denne «berikelsen» – at han kanskje ønsker å være konge for hele verden? For jeg tolket hele talen som om han representerte en slags ideologisk vinkling, der det norske folk, landet, vår kristendom og vår kultur like godt kunne skiftes ut på dagen med denne farlige og nedbrytense ideologi som disse massene representerer og har med seg i kofferten hit.

  Nei, kongen burde heller takke for at han har det folket han har, og heller innrømme at 95 prosent av disse såkalte fremmedkulturelle som har lurt seg inn i Norge, de er her på feile premisser. For de er aldeles ikke forfulgt slik de lyver når de blir avhørt av disse venstrevridde kjerringene i UDI. Nei, de er snyltere som vi skal holde med hus og mat og alt annet som følger med i kjølvannet når man ikke er i jobb. Det blir skattebetalerne som får regninga til slutt, og IKKE slottet!

  Og det var skandaløse uttalelser i denne talen som fikk meg til å sperre opp både både syn og hørsel. Ja, som ga meg hjertebank en dårlig natts søvn. For når Kong Harald er så nedlatende og sier at «Nordmenn har også innvandret fra Afghanistan, Pakistan, Iran, Somalia og Syria, da lyger han så det renner av ham! Og det burde aldeles ikke en konge gjøre som ønsker å ha et godt forhold til sitt eget folk!

  Nei, nordmenn har aldri innvandret fra disse møkkalanda, men dessverre har altfor mange innvandrere fra de nevnte land blitt norsk, da våre evneveike og uansvarlige myndigheter kaster norske pass som sukkertøy etter disse inntrengerne!

  Og jeg tviler meget sterkt på at disse menneskene som knapt nok snakker norsk, langt mindre kjenner vår kultur og vår historie, vil ofre livet sitt for Kong Harald og Norge som er blitt deres nye «fedreland». Å nei, kjenner jeg disse rett så ofrer de kun sitt liv forhalvmåneguden Allah og sitt opprinnelige hjemland. At de vil synge «Gud signe Noregs land» det er nok ikke annet enn utopi, uten å mene Allah og innføring av alt det ufyselige som ligger i kjølvannet på dette livsfarlige eksperimentet som også kongen nå dessverre har bøyd nakken for.

  En annen ting som fikk meg til å ligge våken var hans merkelige uttalelse om hva vi kaller for et hjem. Han mente hjemmet er der våre hjerter er, og det kan ikke alltid plasseres innafor landegrenser. Hva er er dette for tullprat?
  Vi ser jo tydelig hvor «hjemmet» til disse inntrengerne er, for det er der hvor hvor svindelpengene de har lurt til seg fra NAV havner. Disse pengene sendes ut i bulk. Ja, det er også til de samme land hvor de sender sine barn for å gå på koranskoler, for at de ikke skal bli smittet av for mye av norsk undervisning. Men få «skikkelig» skole, der islam er det viktigste, og ikke matematikk, fysikk, engelsk eller norsk historie.

  Og det er også i disse landf der ektefeller hentes fra, slik at også deres barn ikke skal integreres i det norske samfunn, men leve i sine parallellsamfunn hvor NAV betaler kalaset. Og derfor har jeg bare denne tilbakemelding til kongen: Deres hjerte er IKKE i Norge! Men i deres opprinnelige islamske land, mens vi får regninga for dette bedraget og jukset som nå har pågått i over 50 år!

  • Anonym

   Hva er det som har falt oss mennesker mest naturlig til alle tider?
   Det er at vi føler oss mest tilpass sammen med de som vi har mest til felles med, dvs. like barn leker best.
   Dette grunnleggende i menneskenaturen har venstreorienterte idiologer trodd at vi kunne se bort fra og «dekonstruere».
   Venstresiden har trodd at vi er i stand til å føle solidaritet med alle på planeten, uavhengig av deres kulturelle bakgrunn.
   Denne tvangen har ført til en meget uheldig og faretruende polarisering og oppløsningstendens i vesteuropeiske land og USA.
   Like barn liker fortsatt best!

   • Anonym: Det er vel statistisk riktig at det er mindre konflikter i homogene samfunn enn i samfunn med store ulikheter. Men at vi som mennesker er mest tilpass sammen med personer som er mest mulig like oss selv, er vel en sannhet med modifikasjoner. Hvem vi trives best sammen med er vel svært individuelt. Selv trives jeg godt både med mennesker som deler mine synspunkter, som jeg kan senke skuldrene sammen med, og sammen med personer som er helt ulike meg selv, med andre meninger både om kultur, religion og politikk, som det er spennende og interessant å bryte meninger med, lytte til, analysere og forsøke å forstå holdningene til. Så det er nok ikke entydig at «like barn leker best». Livet hadde vært kjedelig uten ulikheter.

    • navn

     Helt fantastisk tåpelig og overfladisk kommentar. Du og dine evinnelige anekdoter. Har du noen gang lurt på hvorfor det så godt som ingen vantro igjen i muslimske land? Du slipper kanskje å leve som dhimmi, men hva med kommende generasjoner? Bryr du deg i det hele tatt?

     • Navn: Noen må tydeligvis ha det inn med teskjeer: Jeg er motstander av ikke-vestlig innvandring. Jeg ønsker å tett igjen grensene. Jeg har siden 1980-tallet advart mot en utvikling som har resultert i dagens innvandrertall. Det hadde vært en fordel med færre muslimer i Norge. Men det har ingenting å gjøre med om vi trives sammen med personer med muslimsk eller annen innvandrerbakgrunn eller ikke. Problemet er at det er blitt for mange, og at det fører til økt innflytelse for islam og en radikalisering av den muslimske befolkningsgruppen. Muslimene utgjør en stadig større prosentandel av befolkningen, samtidig som en stadig større andel av denne gruppen blir tilhengere av en fundamentalistisk og farlig form for islam. Det er problemet. Ikke at muslimer eller andre innvandrere ikke kan være trivelige mennesker og gode venner og arbeidskollegaer.
      Og dersom du absolutt skal ha det vitenskapelig at mange nordmenn godt kan trives sammen med ulike grupper innvandrere, så kan du se på de ulike meningsmålingene som er laget om temaet. Den siste jeg leste viste at et lite flertall av befolkningen i Norge mente at innvandringspolitikken ikke burde strammes inn. De ønsket flere innvandrere til Norge. Vi får anta at det er fordi de trives sammen med dem og mener at de tilfører oss noe positivt som gruppe. Personlig trives jeg godt med gode innvandrere, men mener altså at mengden innvandrere er et stort samfunnsproblem. Jeg tenker med andre ord på neste generasjon nordmenn, som du beskylder meg for ikke å gjøre. De vil få store problemer etter hvert som dagens utvikling mot en islamisering av vårt land fortsetter. Forstår du det nå????

    • N KAN VEL

     Hvordan de forskjellige folkegrupper velger å bosette seg i multikulturelle samfunn, forteller hva flertallet av folk føler seg
     bekvem med.

 • Amund Garfors

  For meg ser det ut som dagens konge mangler den vitale, store forskjellen og klokskap som hans smilende og kloke far hadde. Folkekongen Olav V ville ikke på noen måte gått med på å lese opp disse orda på en slik måte, at vi nordmenn omtrent ble skubbet til sides. Nei hans far, han involverte seg ikke i kampen for å fylle Norge med muslimer. Men han involverte seg med en aktiv motstandskamp under krigen og for å få nazistene på dør.

  Dessverre så velger hans sønn heller å framsnakke framtidens okkupanter som nok vil tvinge nordmenn i kne, der kristendommen må vike for islam, der Harald omtrent refererer disse som våre likemenn. Ja, som en åpenbaring, der Allah er like god som vår kristne Gud. Dette er både tragisk og skremmende!

  Og jeg fulgte med denne sendignen fra Slottsparken i dag, hvor negrene hadde tatt full kontroll, der muslim og jungelmusikken lød ut over Oslo. Et syn jeg aldri vil glemme, og som virkelig skremte meg, der de fremmede sang toner og sanger som ikke har noe som helst her i vårt kristen samfunn å gjøre! Mens bare ei eneste norsk jente i bunad var å se. Hva er det som er gått galt i dette landet? Tålte vi ikke oljepengene?

 • Jan Hårstad

  Jan: meningsmålinger av det slaget du henviser til skal du ikke ta så bokstavelig i et såpass ideologisk totalitært samfunn som Norge er i dag. Det er da ikke så mange som tør si til en meningsmåler at jeg er imot tredje-verden innvandring for da er du rasist-nazist.
  Jeg har masse debatterfaring på dette temaet og har fått takkehilsner fra folk som takker for frimodige ytringer,men som ikke tør selv.
  I dag skrev jeg en artikkel på Verdidebatt om tilstanden i Sverige som nå bryter sammen.
  Bare en sånn sak: hvis norske media bare hadde turt å dekke utviklingen i Sverige så hadde det norske folk hatt helt andre oppfatninger enn hva gallup sier.
  Men det er man livredd for og derfor er det i all hovedsak nyhetsboikott av Sverige som bare ligger få år foran Norge i kaos og oppløsning.

 • Amund Garfors

  Bedre og ærligere kunne det bare i sies. Jan Hårstad! Takk for din ærlighet, der du taler mens andre tier. Selvfølgelig tør ikke de fleste å åpne kjeften, da dette vil gå ut over deres karriere og jobbmuligheter. De fleste må vente til de er ute av arbeidslivet, eller har en fot i grava før de tør å uttale seg om den skremmende situasjonen som er på vei.

  En eksempel er Steinar Lem som var formann i organisasjonen «Framtiden i våre hender». Han var klokkeklar om hvilke katastrofe Norge går inn i, dersom ikke våre myndigheter tar til vett. Og han skal ha meget stor takk for det han gjorde de få uken før han døde, og når det gjalt å advare mot landets sakte selvmord. Ja, hadde det bare vært flere slike ærlige mennesker som Lem? For han hadde evne til å tenke 5, 10, 15, 20 og 30 framover. Men dessverre, dagens uansvarlige politikere de tenker kun 4 år fram, da vil sikre seg en taburett og en plass i sola og i politikken med alt som følger med. Og da ofrer man gjerne både sitt folk og sitt land på innvandringens alter.

  Og du nevner også Sverige der dette landets undergang er litt nærmere enn her. Det landet styres dessverre av undermålere, landssvikere og globalister. Ja som dessverre ikke er i stand til å ta til seg verken lærdom eller informasjon. Nå har gatekrigen herjet to netter på rad i Sødertaelje utafor Stockholm. Og det ser ut som NRK forsøker å skjule dette for oss så godt de kan, da dette ikke nevnes på Dagsrevyen. Men jeg har svensk TV-kanaler og følger med. Og jeg ser absolutt ikke noe håp for den nasjonen!

  Takk igjen til deg Jan Hårstad! Du gjør en utmerket jobb for dette lille sårbare landet vårt!

 • Jan Hårstad

  Skal bli moro å se hvordan Klassekampen og Rødt skriver om AfD brakseier i tyske delstatsvalget: 20,9%
  Ifølge Der Spiegel ikveld stemte 34% av arbeiderne og 29% av de arbeidsløse på Alternative für Deutschland.
  Hvordan skal de «røde» få dette til å gå opp i sin korrekte globalistiske verdensanskuelse? Melde at arbeiderklassen er nazist-rasister som de har for vane?

 • Amund Garfors

  Takk for din gode kommentar Hårstad! Vi må jo faktisk bare innrømme at Angela Merkel som kom fra det verste diktatur i Europa, under dette svinet Honnecher, hun vokste opp og fikk dette diktauret inn med morsmelka, der hun passet som hånd i hanske for «Det nye Europa» under Brussels nye diktatur.

  For alle vet at det er den samme ånd som svever over i kontorene i Brussel idag som den ånd som rådet under Hitler nazivelde i hans tid i Berlin. Denne ånden har flyttet fra Berlin til Brussel, og der vi ser presis de samme tegna. Som Hitler prøvde å underlegge seg kornkamrene i Ukraina, så prøvde Brussel seg på den samme operasjon for et par år siden. Men det fant ikke Putin seg i, der han ikke var interssert i å gi bort sine maribebaser på Krim til NATO. Og historien i ettertid kjenner vi alle.

  Ja, jeg kan tenke meg at for Angela Merkels vedkommende så var dette siste nederlaget for henne et slag midt i trynet. Nå når hun endelig har forstått hva demokrati er for noe, og begynner å ta innover seg sannhetens erkjennelse. Men det gjør alltid vondt for maktmennesker å miste makta som de tror skal vare evig. Og for å si det klart å tydelig; Angela Merkel har vært det verste som har hendt Europa siden Adolf Hitler tid!

  For hun har vært like destruktiv som Adolfs klakkører, der hun også har hatet sine egne landsmenn, og hvor hennes største ønske var å skifte dem ut med disse hordene som nå holder på å innta hele Europa. Måtte Victor Orban en dag ta over hele styringen av dette europeiske kontinentet! En mann som jeg ser på som den eneste leder i Europa, og som kan redde oss fra den ny svartedauen!

  • Når det gjelder Victor Orban,så er jeg fremdeles usikker om han kjører løpet fullt ut.Eller om han kommer til og jenke seg etter Brussel dersom Brussel setter hardt mot hardt.
   For er Victor Orban villig til og ta Ungarn ut av EU dersom Brussel,setter ned foten til gangs?
   Eller kjøper han også en slags halveispakke?Slik at Ungarn forblir i EU,og Brussel får begynne litt kolonisering av Ungarn med uønsket gods fra afrika/asia og arabiske stater.

   • Anonym

    Kurt

    Skal det ikke avholdes folkeavstemning i Ungarn om spørsmålet (EUs muslim- og negerkvoter) da?

    Jeg leste at usikkerheten lå i hvor stort flertallet mot å ta inn muslimer og negre ville bli. Målingene sprikte mellom 80 og 90 prosent mot.

 • Stolt musilm

  du har null respekt for andres religioner, jeg som muslim og er født og oppvokst her i norge oslo, skammer meg over at det finnes sånne mennesker som deg i denne verden. kong harald behandler alle likt med respekt noe du må lære deg!!!!

 • Vidar Haugen

  Hvorfor skal man fake «respekt» for alskens religioner – eller andre ideologier? Og hvordan kan en MUSLIM kreve respekt for SIN religion, tatt i betraktning hva islam sier om f.eks. jødedommen og kristendommen, eller hvordan islam forholder seg til ex-muslimer (muslimer som har forlatt islam og eventuelt skifta til en annen religion)?
  Norge er pr definisjon et KRISTENT land! Dersom ikke muslimer kan visse respekt for DET, får de heler finne seg et anna land å bo i!
  «Respekt» for islam kommer de ALDRI til å få i Europa!

Legg inn en kommentar