Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

NY strøm av innvandrere fra Nord-Afrika

flyktningerDen italienske regjeringen frykter at en ny strøm av innvandrere fra Nord-Afrika vil krysse havet i de kommende ukene. Mer enn 15 000 innvandrere har kommet i de siste fire dagene alene, skriver Breitbart 1. september, med Die Presse som kilde. Den italienske regjeringen frykter at tallene vil stige utover i måneden, og at de vil overskride tallene fra samme tid i fjor.

Offisielle tall fra den italienske regjeringen viser at rundt 118 903 innvandrere har kommet til Italia så langt i år, opp 3000 fra året før. En tjenestemann i det italienske innenriksdepartementet sier at de frykter flere innvandrere vil komme i de neste ukene fordi menneskesmuglere gjerne forsøker å få sendt over så mange innvandrere som de kan mot slutten av sommeren før det risikofylte høstværet setter inn.
Tallene tyder på at tilstrømningen den siste uken vil utgjøre ti prosent av årets totale antall innvandrere, skriver Breitbart. Omfanget av migrasjon har minsket fra i fjor siden Balkan-ruten ble stengt, men resultatet har blitt at mange innvandrere og flyktninger kommer til Italia i stedet for til Hellas.
Den sørlige italienske kysten har blitt oversvømt med innvandrere og flyktninger i løpet av sommeren, med høydepunktet i de siste fire dagene. Områder som øya Sicilia er overbefolket, noe som ifølge Breitbart fører til spenninger i innvandrerleirene og blant den sicilianske lokalbefolkningen.
Nylig brant en gruppe tunisiere ned en leir i Lampedusa og begrunnet det med at de ikke ønsket å bli deportert.
EUs grensebyrå, Frontex, har advart siden starten av året om at Nord-Afrika vil være hovedfokus for innvandrere på vei til Europa. Byrået anslår at totalen for året kan ende opp med å bli over 300.000, men andre har anslått at antallet som venter på å krysse havet kan være så høyt som 800.000.
Den ukontrollerte innvandringen, hovedsakelig fra Libya, presenterer også alvorlige sikkerhetsrisikoer for Europa, skriver Breitbart. Den nye statsministeren i Libya, Fayez al-Sarraj, har advart om at Den islamske staten er i ferd med å ta over menneskehandelsindustrien. Sarraj hevder at uten internasjonalt samarbeid om å takle Den islamske staten i landet hans vil terrorgruppen sitte igjen med frie tøyler over innvandrerstrømmer, og vil aktivt smugle terrorister til Europa.

7 comments to NY strøm av innvandrere fra Nord-Afrika

Legg inn en kommentar