Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Drapstruet for å være stolte israelere

ZoabiSarah Zoabi er en muslimsk arabisk israelsk kvinne. Sammen med sin sønn Mohammed Zoabi har de stått frem i den israelske offentligheten og forsvart det landet de lever i og er innbyggere av. Deres forsvar av Israel, og påpekning av at Israel er et demokrati og at araberne nyter like rettigheter i den jødiske staten, har utsatt både mor og sønn for drapstrusler. 

I et  intervju forteller hun om de vanskelighetene deres positive holdning til landet deres har medført.

Sønnen har vist seg like modig som moren. «Jeg pleide å gå til en israelsk arabisk skole som selvfølgelig er en israelsk skole. Forskjellen mellom en israelsk arabisk skole og en israelsk jødisk skole er ikke fagene. Vi lærer det samme i matematikk, biologi og så videre. Forskjellen er den anti-israelske hjernevaskingen som blir spredt i de israelske arabiske skolene. Det er bare så skammelig,» sa den da 16 år gamle israelske til The times of Israel i 201o.

Den unge araberen har markert seg som en varm forsvarer av sitt fedreland på internett. «Å være arabisk betyr ikke at vi ikke er israelere. Vi er israelere. Det betyr at vi ikke bør lære om Nakba Day. Vi skal ikke lære at den israelske hæren er vår fiende, og at den ikke beskytter os . Vi skal ikke lære at israelske jøder er okkupanter i dette landet. Vi skal ikke vite at dette landet er bare for oss arabere. Israels land er for jøder og alle menneskene som bor i det, men på en betingelse: Vi bør ikke nekte for at dette landet er til jødene, staten Israel,» sa han.

På samme tid som han er en stolt israeler er han også stolt over å være araber. Han sier han mener det bør være normalt for israelske arabere å kalle seg israelere og ta mer del i det israelske samfunnet, skrev Times of Israel.

 

En tysk muslim støtter Israel:

1 comment to Drapstruet for å være stolte israelere

Legg inn en kommentar