Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil straffe Barnevernet for forbrytelser mot menneskeheten

barnDet bysantinske katolske patriarkatet har i en klage sendt i juli til Den internasjonale straffedomstolen i Haag anmodet om at de ansvarlige for det norske barnevernet blir bragt ansvarlig for forbrytelser mot menneskeheten begått på det norske territorium fra 1990 og fremover, og viser til artikkel 5, 6, 7 i Roma-vedtektene for den internasjonale straffedomstolen.

Det bysantinske katolske patriarkatet mener at barnevernet er blitt en stat i staten, og kaller barnevernet for «en uavhengig fascistisk stat i Norge på jakt etter barn». I anmeldelsen til straffedomstolen listes det opp det 16 «dokumenterte fakta» om forbrytelser som man ber den internasjonale straffedomstolen «stille barnevernet til ansvar for».
Det vises blant annet til at barnevernet ifølge statistikken har vært ansvarlig for 702 dødsfall blant barn plassert i såkalte fosterfamilier mellom 1990 og 2001,- et tall på antall selvmord blant barn under barnevernets varetekt som er offentlig kjent i Norge og ikke bestrides. Tallene er hentet fra NIBR (Norsk institutt for by- og regionforskning) Rapport nr. 12 2005, med tittelen «Barnevernbarns helse. Uførhet og dødelighet i perioden 1990 til 2002,» skrivet av Lars B. Kristofersen. Den kan leses i sin helhet her:
Det bysantinske katolske patriarkatet avslutter sin klage slik: «Gitt at de ovennevnte ulovlige handlinger inneholde elementer av særlig alvorlige forbrytelser mot menneskeheten som faller innenfor jurisdiksjonen til Den internasjonale straffedomstolen, leverer det bysantinske katolske patriarkatet, som forsvarer Guds lover og moralske verdier, herved inn en klage til Den internasjonale straffedomstolen. Vi krever at den internasjonale straffedomstolen identifisere gjerningsmennene som begår forbrytelser mot menneskeheten i henhold til artikkel 5, 6, 7 av Roma-vedtektene for den internasjonale straffedomstolen og bringer til ansvar de av barnevernets ledere og andre personer som bestemmes av aktor i den internasjonale straffedomstolen.»
Så nå trenger nok barnevernet en dyktigere advokat enn den norske regjeringsadvokaten.
Det italienske nettstedet Notizie Provita, har offentliggjort en artikkel om klagen.

7 comments to Vil straffe Barnevernet for forbrytelser mot menneskeheten

 • Jasper

  Interesting motion.

  I guess Atricle 6 (e) : forcibly transferring children of the group to another group — with respect to nations, ethnicities, religious groups and Article 7 1. e) Imprisonment or other severe deprivation of physical liberty in violation of fundamental rules of international law; and Article 7 1. k) (k) Other inhumane acts of a similar character intentionally causing great suffering, or serious injury to body or to mental or physical health. are the bases for the motion.
  Interesting move, taking the story into international penal law debate.

 • Jasper

  Jeg antar Professor emeritus Lars Smith ved Institutt for psykologi Universitetet i Oslo kan nå komme i trøbbel for å fremme forbrytelser mot menneskeheten …

  Dersom vi mener at barnevernet skal basere sitt arbeid på grunnregelen om barnets beste, bør det lages en forskrift etter mønster av ovennevnte juridiske prinsipp: det er bedre at ti uskyldige foreldre utsettes for omsorgsvedtak enn at ett lite barn må vokse opp med vold, rus eller overgrep.

  De ti foreldre og ikke minst deres barn er så å lagt
  «et utbredt eller systematisk angrep rettet mot enhver sivilbefolkning , med kunnskap om angrepet:
  – Alvorlig fysisk frihetsberøvelse i strid med grunnleggende folkerettslige regler
  – Umenneskelige handlinger av lignende art som forsettlig forårsaker store lidelser, … eller psykisk helse …»

  derfor de er så utsatt for forbrytelse mot menneskeheten i henhold til artikkel 7 i Roma-Vedtektene for den Internasjonale Straffedomstolen

 • Anonym

  Professor emeritus Lars Smith har flere logiske feil i sitt forslag til grunnregel fordi urettmessige omsorgsovertakelser har mange skadevirkninger:

  – først og fremst er det barnets grunnleggende rettssikkerhet som blir grovt krenket ved urettmessige omsorgsovertakelser, og ikke bare foreldrenes. Barn mister tilknytning til familie og slekt, det skaper identitetsproblemer.

  – omsorgsovertakelse påfører barnet psykiske traumer, helt unødvendig

  – barnet blir frarøvet en tryggest mulig omsorgssituasjon og blir overlatt til en høyst usikker og utrygg omsorg hos fremmede. Grunnleggende trygghet er helt nødvendig om barnet skal greie å reparere psykiske traumer.

  Omtrentlighet og vilkårlighet fører til at normale foreldre blir fratatt barna sine urettmessig. Også kvalitetssikring av plasseringsalternativer er alt for omtrentlig og vilkårlig, mange barn blir utsatt for grusomme overgrep etter at barnevernet har tatt over omsorgen. Barn i fosterhjem og institusjoner har færre rettigheter og dårligere rettssikkerhet enn for eksempel innsatte som soner fengselsstraff.

  Det er ingen grunn til å tro at det er «barnets beste» at barnevernet overtar omsorgen. Tvert imot. Statistikken viser at det går svært dårlig med barnevernsbarn.

 • Vidar

  Men hva ER egentlig dette «Bysantinske katolske patriarkatet»…?

 • Jasper

  Det synes å være ledende nyheter i dag i Norge at Europarådet er å undersøke barnevernet.
  Dessverre alle nyheter fokuserer på Naustdal-saka som er nevnt bare som et eksempel. Ingen nyheter er å nevne at det er en suspection av systemnivå unnlatelse av å ivareta menneskerettighetene – som også er en del av bevegelsen for rapporten.

 • Vidar

  Og der blei alle innlegg om dette «Bysantinske katolske patriarkatet» sletta…?

  • Jasper

   Nei … ingen norske aviser om det.
   Jeg kan forstå det høres mer eller mindre en spøk.

   Men dette spøk har en alvorlig del …
   Det er farlig å kjempe mot vold uten omsorg for andre menneskerettigheter også. Hvis du fokuserer på en enkelt menneskerett onlyIt er lett å masse krenke andre menneskerettigheter .

   Forebygging av vold er generelt en god idé. Skille familier for ingen bevis for å sørge for at forebygging jobbet er en veldig veldig dårlig idé.

Legg inn en kommentar