Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Muhammed på navnetoppen

babyMuhammed er nå det mest populære navnet for gutter i England og Wales, selv om ulike måter å stave navnet på gjør at navnet til muslimenes profet ikke topper den offisielle statistikken, skriver den engelske avisen Daily Mail. I 2015 var profetens navn også det mest populære navnet på nyfødte gutter i Israel. I Norge som helhet har ikke Muhammed vært på «topp ti»-listen, men i Oslo og Drammen lå navnet på topp blant nyfødte allerede i 2013.

Det var 7,361 barn født i fjor i England og Wales som ble døpt Mohammed, Muhammed, Mohammad eller Mohamed, ifølge Office for National Statistics. Siden profetens navn staves på alle disse fire måten, pluss mange flere, er det Oliver som offisielt topper popularitetsbarometeret, mens Amelia dominerer jentenes tall, skriver Daily Mail.
Det er offisielt 14 forskjellige måter å stave Mohammed – som betyr «en som er prisverdig», – og variasjonen i staving kan blant annet skyldes familiens bakgrunn, skriver Daily Mail. Den mest populære varianten på listen er «Muhammed» som plasseres som nummer 12 med 3,730 gutter født med navnet og denne stavemåten.
Oliver var det mest populære guttenavnet for alle regioner i England bortsett fra London og West Midlands, som hadde Muhammed som toppnavn. Vel og merke med den mest populære stavemåten.
Da Muhammed for første gang havnet på navnetoppen i Drammen uttalte Fremskrittspartiets stortingsrepresentant fra Buskerud, Morten Wold, at det var et resultat av feilslått innvandringspolitikk. «Ola blir nok aldri mer på navnetoppen,» skrev han på Facebook. Til Drammens Tidende sa Wold at han stod for det som ble skrevet og la til følgende: «Jeg mener dette er et resultat av norsk innvandringspolitikk. Vi har rett og slett sluppet inn alt for mange innvandrere».

6 comments to Muhammed på navnetoppen

 • Anonym

  Innvandrerne og politikerne er like dumme. Begge tror på et utopisk prosjekt. Virkeligheten er en helt annen, og den vil sende Norge utfor stupet om x antall år.

  Hvem sitter så igjen med det aller største problemet? Jo, det gjør innvandrerne som ikke lenger har noen til å forsørge seg, samt politikerne (quislingene) som vil bli behandlet som alle landsforrædere har blitt opp gjennom tidene.

 • Dette er en kombinasjon av innvandringshastigheten og det faktum at det tydeligvis er mer populært for muslimer å kalle guttebarn opp etter deres «profet» enn hva det er for kristne å kalle opp deres barn etter Jesus (Kristian, Kristin o.l.).

 • Vidar

  På samme måte som «Adolf» og «Vidkun» var navn som ingen god nordmann ville gi sitt barn under og første generasjon etter 2. verdenskrig, burde «Muhammed» også være et «bannlyst» navn!
  Eventuelt kunne det jo FORBYS – å lik linje med hijab, «burkini» og andre muslimske symboler!

 • Kan det ende slik at Mohammed jager Ola nordmann inn på Finnskogen med dårlig hjemmebrent?

  • Vidar

   Tror muzzene ville ha dårlige odds, skulle de begynne å prøve seg utafor de mer urbane strøk… Her på Finnskogen overlever ikke selv ulven!
   Forøvrig er det en myte at det bare produseres DÅRLIG hjemmebrent på Finnskogen! 😉

 • Anonym

  «Kan det ende slik at Mohammed jager Ola nordmann inn på Finnskogen med dårlig hjemmebrent?»

  Nei, det kan ikke ende slik. For etniske nordmenn klarer å overleve i Norge, det gjør verken pakistanere, somaliere eller andre fra dysfunksjonelle land uten at de forsørges – av nordmenn. Innvandringsproblemet vil altså få en naturlig løsning. Det eneste usikre er hvor langt det må gå.

Legg inn en kommentar