Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Fortsatt internasjonal kampanje mot det norske barnevernet

Barn_gråt2Det norske barnevernet er fortsatt under lumpen internasjonalt for påståtte menneskerettighetsbrudd gjennom å ta barn fra foreldre med ikke akseptable begrunnelser. Den norsk-rumenske familien i Naustdal har fått tilbake sine barn etter demonstrasjoner mot det norske barnevernet verden over. Men søkelyset blir fortsatt rettet mot Barnevernet blant annet gjennom internasjonale møter og TV-dokumentarer.

Politikere i Europaparlamentet og flere internasjonale kirkesamfunn og grupper retter nå oppmerksomheten mot et uanstendig og brutalt system som de mener er en skam for en demokratisk stat. 23. september blir det avholdt et stort seminar om det norske barnevernets menneskerettighetsbrudd i Wien i Østerrike, 17.september blir det sendt et kritisk program om barnevernet på en større fransk TV-stasjon, og det «bysantinske katolske patriarkatet» har allerede sendt en klage på Norge til Den internasjonale straffedomstolen i Haag.
Den franske TV-journalisten Aline Fontaine var i Norge i mai og har laget en kritisk dokumentarfilm om det norske barnevernet, som hun sier hun håper vil bidra til å fremme debatten om barnevernet. Den vil bli vist på TV-kanalen Arte lørdag 24.september kl. 18.35 og kan følges direkte her: http://www.arte.tv/fr.
Noen dager senere, 23. september, arrangerer en gruppe kristne i Østerrikes hovedstad Wien en konferanse om det norske barnevernet. De kommer fra ulike kirker og kristne organisasjoner, men har det felles at de er bekymret over at barn i Norge blir fjernet fra sine familier av for spinkle grunner. Blant de inviterte foredragsholderne er den tsjekkiske EU-parlamentarikeren Tomas Zdechovsky, den norske advokaten Marius Reikerås, den norske pastoren Jan-Aage Torp, og Frie Ytringers redaktør Jan Simonsen.
«Vi har invitert både norske eksperter samt berørte foreldre til å komme til Wien for å delta i arrangementet. Det er vårt mål å tilby en felles plattform og støtte gjennom media for de foreldre som har mistet sine barn med dårlige begrunnelser. Vi ønsker også å presse den norske regjeringen til å se nærmere på disse sakene og starte en reform av det norske barnevernet,» forteller arrangøren til Frie Ytringer. Den kristne gruppen bak dette arrangementet vil også gå inn i enkeltsaker med hjelp av en gruppe internasjonale advokater i Wien for å se hvordan de best kan støtte berørte familier.
Planen er å kringkaste arrangementet live via Internett, slik at mange mennesker rundt om i verden kan se videostream på sine datamaskiner, nettbrett eller smarttelefoner. Video-opptak av dette arrangementet vil også bli gjort tilgjengelig på YouTube etterpå.
Arrangementet vil bli ledet av dr. Gudrun Kugler, en østerriksk politiker, som har mastergrad i jus og kvinners studier og en doktorgrad i internasjonal lov. I 1999 tok hun sin Master’s of Theological Studies på ekteskap og familie.

5 comments to Fortsatt internasjonal kampanje mot det norske barnevernet

 • Ut norsk barnevern-politikk skulle vel 70% av barn ha blitt fratatt sine foreldre på 1960-70 tallet da «dask på stumpen» var vanlig. Er det ikke å gå litt langt å ta barna fra foreldrene bare fordi de har fått en dask på stumpen. I flere land, som i aller høyeste grad kan kalles siviliserte, er dette tillatt. Burde man ikke vise litt inkludering overfor andre kulturer i denne sammenheng, spesielt når «en dask på stumpen» også har lange norske tradisjoner, dvs. endre loven slik at sivilisert rumpe-dasking (og liknende) i oppdragerøyemed ikke anses for ulovlig (selvsagt både for nordmenn og innvandrere)?

  • Jasper

   If you are right then those who talk about crime against humanity might be right.

   EMK (Article 6) says any intervention by the state into the right for family must be necessary in a democratic society. It means not only that some intervention was necessary but that lightet interventions would have been insufficient.

   It is NOT necessary in a democratic society to remove the child from the family due to «en dask på stumpen». Hence it is a violation of a fundamental right, to be more precise, of a physical liberty.

   In case this happens widespread or done systematically, this actually is a crime against humanity.

 • Vidar

  Kanskje på tide å jobbe for en endring av enkelte av disse LOVENE som «Barnevernet» lener seg på n år de «kidnapper» barn…? Det er jo bare TULL å ha lover som gjør det forbudt – og straffbart – for foreldre å gi en uoppdragen unge en klaps på baken eller en smekk på fingra! Ja selv noen timers husarrest, vil av myndighetene kunne tolkes som «alvorlig brudd på barnets rettigheter»… 😉

  • Jasper

   Det finnes lover allerede som skulle ha forhindret det. Internasjonal lov, som burde ha tatt prioritet over nasjonal lovgivning. Det er på høy tid å begynne å respektere folkeretten vil jeg si…

Legg inn en kommentar