Søk

Siste kommentarer

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Redusert bistand gir ikke økt innvandring

Rytman3-150x150KrF argumenterer ofte med at vi ikke må kutte i bistand dersom vi skal redusere flykning- og migrantstrømmen til Europa og Norge. Dette fordi mindre bistand fører til mer nød, uro og konflikt. Det er en påstand tatt ut av løse luften. Det mener Jørund Rytman, bistandspolitisk talsmann for FrP.

«Dersom KrF og Knut Arild Hareide hadde hatt rett i sin påstand, ville økt bistand gitt færre flyktninger. Her har han ikke tallene på sin side. Den årlige bistandssummen har økt jevnt og trutt hvert år, til rekordåret 2016 hvor Norge ga 34,5 milliarder kroner. Men flyktningene som kommer til Norge har ikke sunket i takt med økt bistand, men snarere blitt flere», sier han til frp.no.
Nesten 80% av alle migranter til Europa i 2015 kom, ifølge International Organization for Migration (IOM), fra Syria, Afghanistan og Irak. Dette er land som er herjet av krig og uro, og der norske bistandspenger ikke vil kunne gjøre en forskjell. Dette ser vi tydelig fra Afghanistan. Norge har gitt intet mindre enn 9 milliarder kroner i bistand til Afghanistan siden 2001, men ifølge NOU 2016:8 som tar for seg Norges bidrag i landet, har dette hatt svært liten virkning, skriver frp.no.
«Hareide forutsetter at bistand fører til at folk får bedre liv. Dette er også en påstand som ikke nødvendigvis er sann. For selv om Norge har gitt svimlende 495 milliarder kroner i bistand siden 1960, konkluderte en uavhengig evaluering av norsk bistand gjort for Norad i 2014 med at det er umulig å svare på hvilke resultater norsk bistand gir. Derimot vet vi at bistand kan gjøre vondt verre, fordi det bidrar i mange tilfeller til korrupsjon og bistandsavhengighet», sier Rytman.
Den ovenfor nevnte Afghanistan-NOUen konkluderer med at den massive bistanden til Afghanistan har bidratt til omfattende korrupsjon, og gjort landet til ett av de mest bistandsavhengige i verden. Afrikanske bistandseksperter uttaler til NRKs dokumentar «Den gode viljen» at norske bistandspenger har skapt en avhengighet som ikke bidrar til utvikling, men heller til at folk vender seg til å få hjelp utenfra fremfor å løse egne problemer, skriver FrPs nettside.
«Vi hører ikke at KrF etterspør hva virkningen av alle bistandspengene faktisk er. De er prinsipielt for bistand, uansett om bistanden har effekt eller ikke. Det er synd, for vi ødsler trolig vekk milliarder av kroner hvert år på prosjekter som ikke har særlig effekt annet enn å gi rike og mette nordmenn bedre samvittighet. I motsetning til KrF er Fremskrittspartiet opptatt av tiltak som faktisk gir gode resultater. Vi mener derfor at utdanning, stimulering av lokalt næringsliv og økt handel med utviklingsland er veien å gå hvis de selv skal kunne bryte ut av fattigdomssirkelen», sier Rytman.

9 comments to Redusert bistand gir ikke økt innvandring

 • Selvfølgelig fører ikke økt bistand til lavere innvandring – i beste fall etter «musa-pisser-i-havet»-prinsippet, og i verste fall undergraver bistanden drivkraften til å gjøre de strukturelle endringene i økonomi og samfunn som er nødvendig for vekst og framgang.

  Den største effekten er å gi visse politikere og deres støttespillere god samvittighet ved å «loppe» skattebetalerne for penger og dele dem ut i henhold til altruistisk moralkodeks. I et «rasjonelt» samfunn burde det heller gi dårlig samvittighet å tvinge pengene ut av folks lommer. Individene selv bør bestemme om de vil gi penger til U-hjelp.

 • Vidar

  Antakelig har den enorme «bistanden» fra Europa til Afrika ført til STØRRE innvandring! For hadde ikke utenlandsk «bistand» flomma inn over Afrika, hadde faktisk afrikanerne måttet lære seg å «sette tæring etter næring» og faktisk blitt tvunget til å organisere sine egne samfunn på en noe mer «bærekraftig» måte! UTEN bistand utenfra, ville det blitt født atskillig færre afrikanere, dødd atskillig FLERE afrikanere ( i det minste inntill de hadde tatt til fornuft og slutta å lage til så mange flere enn de evna å fø opp!) – og ergo blitt atskillig FÆRRE «flyktninger»!
  For mye «bistand» er negativt både for mottaker OG avgiver-land!

 • Jeg synes Norge skal kutte all bistand.

  • Vitas

   Hei Kurt!

   Jeg har veldig sansen for deg som skriver på FY under ekte navn (det tør ikke jeg).

   – Men det er en ting jeg lurer på hva angår dere som ikke vil ha andre raser, religioner og andre kulturer til vårt land. Hvorfor er dere alle gift med Thaidamer, Somaliere, Ukrainere og Palestinere?

   Og hvorfor tar dere dere så til rette når dere kommer til andre land (for eksempel Thailand)? Det har jeg aldri forstått, men kanskje du kan forklare på en rasjonell måte hvorfor du og Amund Garfors er så dobbeltmoralske med null selvinnsikt?

   • Vitas: Du tøver og generalisere, mer enn de mange kaller rasister. Kan du dokumentere at det er slik at alle som «ikke vil ha andre raser, religioner og andre kulturer til vårt land» er gift med utlendinger. Flott om du kunne vise til en statistikk som beviser det. Og dessuten vet vel ikke du noe som helst om hvordan Kurt Gulvik eller Amund Garfors «tar seg til rette» i utlandet. Flere personangrep av denne typen godtar jeg ikke. De vil bli slettet.

   • Vitas.Jeg kan kun svare for meg selv.
    Jeg har ALDRI vært utenfor Europa.Og har heller aldri delt seng med noen fra andre land en Europa. Jeg har bodd og reist i forskjellige europeiske land,og har nok tatt for meg litt av hvert. Men det skulle da bare mangle,når man treffer noe av det vakreste jeg kan tenke meg.
    (Jeg vurderer om jeg skal skrive en erotisk roman,som bygger på et par orgier,jeg har vært involvert i)
    Jeg har også bodd 2 år i Russland,og der traff jeg min kone. Jeg har alltid vært svak for kvinner fra Baltikum/Nord Russland. Noen av dem er så utrolige nydelige.Og så har de holdninger jeg setter veldig høyt,og ikke finner så ofte her hjemme.,Særlig dette med nasjonalisme,og patriotisme.
    Og det og involvere seg med en kvinne fra Russland,gir en slags ekstra trygghet med tanke på fremtiden.I allefall slik jeg ser.det.
    Og når den holdningen og tryggehten som her nevnt,dukker opp sammen med ei lyshåret og storbrystet sjønnhet,krydret med smellvakre øyne.Ja,så var i allefall ikke jeg så vanskelig og ha med og gjøre.
    Jeg har hele livet sett på russerne,balterne, som våre nærmeste allierte.Både når det gjelder kultur og geografiske realiteter.
    Så jeg har ingen som helst skrupler med og involvere meg med russere.Og det forstyrer eller påvirker ikke mine nasjonale synspunkter av den grunn.Snarere tvert om.

    • Nordisk blod

     For en sann patriot holder seg til kvinner av nordisk blod. Den nordiske motstandsbevegelsen viser vei mot en gyllen fremtid for folkene i Norden.

 • Jan Hårstad

  Bush d.e. erklærte New World Order i 1991,det er det som nå for tiden kalles globalisering. Det gikk ut på at Euro-Amerika skulle ombygge verden ved krig – nå 25 år med permanent krig. Styringen av verdensøkonomien var ment å ligge hos Frankfurt-London-New York med kontroll av Pengefondet,Verdensbanken og G20.
  Bistandsindustrien fra Vesten tok/tar ikke sikte på at Afrika skulle opp og stå som selvbergede,autonome stater og økonomier, men ombygges til komponenter i den økonomiske nyordningen som globaliseringen drev fram. Meldinger fra afrikanske ledere nå er: unge afrikanere har intet annet valg enn jordbruk. Det kommer av at de internasjonale selskapene sitter på de fleste enorme rikdommene som Afrika har. Panama papers redegjør for at Afrika plyndres økonomisk av skattekriminelle selskaper utgått fra Vesten.
  Det er bare i hue på kristelig folkeparti man tror at bistand har med Jesus å gjøre. Det er ikke annet enn ett av mange redskaper for globalisering på Vestens premisser. Krig er dens bror.
  Et annet viktig aspekt er ønsket om å halvere jordas befolkning,også en globalistdrøm.

  • Asterix

   «Det er bare i hue på kristelig folkeparti man tror at bistand har med Jesus å gjøre.»

   Videre er det vel bare Krf velgere som mener at det er rett å omgjøre Norge til et herberget for Jesu og kristenhetens argeste fiender, men snart forsvinner de forhåpentlig under sperregrensen ….
   Norge er et veldig rart land med mange rare mennesker og en konge
   som har nærmet seg EU president Juncker i synet på grenser. Grenser mellom nasjoner skal visst være «den verste oppfinnelsen noen sinne»
   uten at det vekker debatt i norsk presse – sa jeg norsk ?

   De ringeakter oss midt på lyse dagen –

Legg inn en kommentar