Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Nektet hårklipp i Oslo fordi han var norsk

frisorMerete Hodne, frisøren fra Bryne, og tidligere vararepresentant til Demokratenes styre, som nektet å stelle håret til en jente fordi hun hadde på seg hijab, har blitt berømt over natten, er blitt stilt for retten, og risikerer en stor bot. Noen støtter henne, og mange fordømmer henne. Diskriminering av muslimer hevdes det. Men hva skjer det andre veien? En hundre prosent pålitelig kilde forteller til Frie Ytringer at han ble nektet hårklipp av en frisør i Oslo. Gjett hvorfor?

Den norske mannen i førtiårene pleier å klippe håret av innvandrerfrisører på Grønland i Oslo fordi det er billig. Nylig, men før Merete Hodne-saken dukket opp i mediene, gikk han til en frisørsalong der de ansatte så ut til å ha Somalia som deres opprinnelsesland. Da han kom inn i frisørsalongen fikk han beskjed om at han ikke kunne klippes. Han spurte om hvorfor, og fikk til svar at det var «haram», som er en islamsk betegnelse for alt som er forbudt og moralsk forkastelig. Svaret førte til protester fra andre tilstedeværende somaliere i frisørsalongen og det oppstod en debatt. Den norske mannen gadd ikke vente til saken var avklart, og forlot salongen.

Han forteller at han ved en annen anledning ble forbigått i køen av fem pakistanere som kom inn i frisørsalongen etter ham.  Forklaringen han fikk da han spurte var at de var muslimer og dermed hadde forrang foran en kristne.

Vi understreker at vi kjenner kilden vår godt. Han har et solid rykte som en troverdig person. Dessverre ønsker han ikke å stå frem med navn eller/og bilde.(Illustrasjonsbilde)

26 comments to Nektet hårklipp i Oslo fordi han var norsk

 • Nordisk blod

  Ingen nordmann med forstanden i behold finner på å gå «til en frisørsalong der de ansatte så ut til å ha Somalia som deres opprinnelsesland». Mannen skal bare prise seg lykkelig over å komme seg levende derifra.

 • Nordisk blod: Nåvel. Jeg mener bestemt at jeg har forstanden i behold, og jeg klipper meg alltid hos en palestinsk frisør på Grønland dersom jeg er i Oslo. De tar vesentlig lavere pris enn de fleste frisørene i byen. Og når jeg er i Israel klipper jeg meg gjerne hos en palestinsk frisør i Jerusalem, selv om han bruker barberkniv på haken min. Best er det imidlertid å klippe meg i Tsjekkia. Der er prisen nede i rundt 30-40 kroner, med skjegg. Det finnes vel forøvrig ikke noen eksempler på at nordmenn i Oslo er blitt skamklippet, skadet eller drept om de har valgt frisører fra muslimske opprinnelsesland.

 • «[Den] norske mannen i førtiårene pleier å klippe håret av innvandrerfrisører på Grønland i Oslo fordi det er billig (min uthev.), og da er det en stor mulighet for at den lave prisen skyldes at det drives svart. Uten at det påstås i akkurat denne saken. Det kunne jo tenkes salongen hadde andre (ikke synlige) inntekter som subsidierte klippevirksomheten.

  For et par år siden sjekket jeg prisene hos et knippe frisører da jeg gikk ned Torggata og videre bort til Grønland. Da jeg kom hjem gjorde jeg et enkelt overslag. Resultatet var nedslående. For med de prisene innvandrersjappene tok for en hårklipp, havnet man i minus før faste utgifter var betalt. Nå er ikke skattemyndighetene så dumme som nordmenn som benytter disse «billige» tjenestene. For de gjør det samme som meg, setter seg ned og regner, og finner fort ut at ingen kan leve av de prisene det opereres med.

  Hvorfor gjør ikke myndighetene noe med så åpenbar svart virksomhet? Svaret er enkelt: problemet er blitt for stort.

  De som kunne satt en stopper for uvesenet er dumme nordmenn som tenker kun til nesetippen; «billig» klipp og egen lommebok, men den tankegangen sender regninga til offentlig sektor (les: skattebetalerne). Det er utrolig at det finnes så mange nordmenn som er så tjukke i huet at de ikke forstår at hårklipp i Norge til 150 kroner er svart arbeid.

  • Radikalisert: Jeg har absolutt ingen betenkeligheter med å klippe meg der det er billigst. Vi har, som du påpeker, skattemyndigheter som kontrollerer om det foregår svart omsetning, og det er neppe vanskelig å finne ut av. Jeg kjøper varer og tjenester der det er billigst. Det er ikke min jobb å leke skattepoliti.

   • Nordisk blod

    Jan Simonsen, som gir store deler av pensjonen sin til en fattig palestinsk familie, er nok en velkommen kunde hos palestinske frisører.

    Å gå til billigste kebab-frisør er å handle i strid med vårt eget folks interesser. Selv betaler gladelig noen tikroner ekstra for at en norsk frisør skal ha en inntekt til å leve av. Å gå til frisør er noe man gjør et fåtall ganger i året, og da blir det ren gnitenskap å bare se på prisen.

 • Tusenkunstner

  Det blir vel for dumt både saken på Bryne og på Grønland. Kan de ikke bare klippe hverandre å drite i hvem de klipper. Det viktigste er vel å få salongen til å gå rundt.

 • Tusenkunstner

  Det er jo flere prinsipper ute å går i en slik sak som på Bryne og Grønland. Det liberalistiske prinsippet er jo at eieren av salongen skal bestemme hvem som får lov å komma inn eller ei. Mens den tradisjonelle norske modellen sier at «alle har rett til å bli klipt her». Hva er riktigst? Debatt ønskes.

  Det tristeste på Bryne er jo at laget deres som var i cupfinalen for ca 10 år siden er i ferd med å rykke ned i 2.divisjon. Det finnes en haug med frisørsalonger, men det finnes bare en 1.divisjon.

 • anonym

  Simonsen. Er du klar over hvorfor det er billigere å klippe seg hos denne såkalte palestineren? Fordi de unndrar seg skatter og avgifter, samt betaler ansatte luselønn eller ikke lønn i det hele tatt fordi det er familie som jobber der, eller det er snakk om svart arbeide.
  Ved å handle hos muslimer er det høyst sannsynlig at du hjelper til med å øke den svarte økonomien i Norge.

  • Anonym: At de unndrar seg skatter og avgifter er en ren gjetning. Det finnes som jeg også skrev overfor, offentlige myndigheter som skal kontrollere om reglene blir fulgt. Så lenge en frisørsalong klipper til 150 kroner i år etter år kan vi ikke ta det for sikkert at det foregår noe ulovlig. I så fall ville jo virksomheten vært stoppe for lenge siden. Vi skal ikke beskylde noen for ulovligheter før det er bevist. Det er et selvsagt prinsipp i en rettsstat.

 • anonym

  Jeg holder meg unna muslimske butikker. Det er også forbrukermakt

  • Forbrukermakt virker. Det er bare så synd at nordmenn er så irrasjonelle kunder. Her er vi imidlertid nødt til å dele inn kundene i to grupper:

   1. Kjeltringene som undergraver velferdsstaten med undergruppene

   a) De som kjøper varer og tjenester svart, samt smuglervarer

   b) De som handler i innvandrer sjapper

   2. Normale kunder med undergruppene

   a) irrasjonelle

   b rasjonelle

   Kjeltringene i gruppe 1. behøver ingen nærmere omtale. Gruppe 2. derimot gjør det. Her må målestokken for å beregne rasjonalitet være gruppe – et aggregert nivå, ikke anekdotiske betraktninger. For det er summen av adferd som i stor grad (noe er regulert) bestemmer prisbilde og konkurransesituasjon.

   Et eksempel: svensker og tyskere er rasjonelle konsumenter på aggregert nivå. Briter og nordmenn er ikke det. Du finner aldri påslag uten desimaler i Sverige og Tyskland. I UK og Norge finner du (ofte) prisøkningene med to tall. Uten komma. Altså tosifrede prisøkninger. I London finner du eksempler på en del bilmodeller som koster om lag 30 prosent mer enn tilsvarende noen skarve mil utenfor byen. Det samme gjelder en rekke andre varer. Vi snakker alt annet likt. Bare for å presisere at jeg ikke sammenligner epler og pærer.

   Ellers er jeg helt enig med deg. For jeg holder meg også unna innvandrersjapper. Det gjør ikke alle. Særlige naive politikere.

   En sentral fyr i Høyre, han satt den gangen på Stortinget, fortale meg for noen år siden, stolt(!), at han fikk klippet håret for 70 kroner. Han var så «raus» at han rundet av betalingen til 100 kroner. Et kroneksempel på en liberal og naiv idiot. Sånne som legger grunnlaget for kriger, folkemord og annen faenskap. De skjønner det bare ikke selv før de trekker siste sukk i en ruinhaug.

   • Tusenkunstner

    Man klipper seg jo der det er billigst. Så morsomt er det vel ikke hos frisøren at man oppsøker de dyreste stedene. Jeg har hørt at de norske salongene tar opp i mot 500 kroner bare for å fjerne panneluggen pluss litt finpuss oppå. Man prøver jo å unngå det hvis man kan.

    • Tusenkunstner: Helt enig. Det er veldig høye priser for hårklipp i Norge. Derfor er det fornuftig å klippe seg der det er billigst. Da bidrar vi også som forbrukere til å presse prisene nedover. Mister de dyreste frisørene kunder må de tilpasse prisnivået. I Israel klipper jeg meg for 100 kroner, i Tsjekkia for 30 kroner. Derfor er det flott at det finnes frisører som klipper meg for 150 kroner i Oslo. Det spiller da ingen rolle for meg hvilken hudfarge eller etniske bakgrunn frisøren har, så lenge han klipper billig og godt.

 • anonym

  «Man klipper seg jo der det er billigst» Spørsmålet er. Er det egentlig billig? Noen må ta regningen for alle disse «billige» innvandrervarene og tjenestene. Det er du «tusenkunstner» og vi andre «melkekuene»
  som må betale prisen. At innvandrerne systematisk snylter på de produktive, betyr bare at vi andre må tynes enda mer over skatteseddelen, for å få endene til å møtes

  • Anonym: At noen klipper hår billig, eller selger andre varer og tjenester billig, betyr da ikke at de snylter. Det er vel snarere omvendt. De er produktive og sikrer alle nordmenn gode og billige tjenester. At det finnes andre personer med innvandrerbakgrunn som ikke er i arbeid selv om de kunne og burde ha vært det, er en helt annen sak.

 • anonym

  Denne «Malika » klarer nok å vinne en liten seier i rettssalen, men dette blir en pyrrosseier idet folk får et enda mer negativt inntrykk av Islam
  Dette stakkars forvillede kvinnemennesket, er bare ute etter å provosere mest mulig og få sin lille stund i rampelyset

 • Grunnloven forbyr EØS

  Etter å ha lest dette må jeg si at jeg har blitt veldig skeptisk. Jeg vil ikke bli behandlet som annenrangs og jeg vil heller ikke benytte meg av svart virksomhet. Jeg tror det er best å holde seg unna såkalte innvandrerforretninger.

 • Vidar

  Jeg har ikke besøkt en frisør siden høsten 1984 – og har utvilsomt spart MYE penger på det 😉
  Men spørsmålet om hvorfor Merete Hodne er stilt for retten, mens ingen muslimsk frisør er det, er vel todelt; Ingen har (såvidt jeg veit) ANMELDT noen muslimsk frisør for diskriminering, og lista for å bli kalt «rasist» er som vi alle veit betraktelig høyere for en muslim enn for en ikke-muslim…
  At det er få siviliserte mennesker som gidder framprovosere en «situasjon» – slik denne nyomvendte konvertitten Charlotte gjorde overfor Merete – spiller sikkert også inn.
  Men provoseringa har jo gitt full pott; Charlotte får sole seg i media, og vil formodentlig også bli tilkjent en feit økonomisk erstatning for den «krenkelsen» hun blei utsatt for… ;-(

 • Alfred

  Ja, hvorfor bruke penger på frisør når man kan klippe håret hjemme selv med en sånn en:

  http://www.elkjop.no/product/helse-trening-og-velvare/barbermaskin-og-trimmer/HC3410/philips-harklipper-hc3410

  Selv pleier jeg å klippe det så kort som mulig likt over det hele. Gjort på null komma null og koster ikke en krone (bortsett fra litt strøm). 😉

  Kanskje litt uvant i starten, men etterhvert så skjønner man jo hvor dum man har vært som ikke har gjort dette tidligere. Både tid og penger spart, og så slipper man å gå til dyre (og i verste fall), utrivelige frisører. 🙂

 • Runo

  Simonsen, du er mer naiv enn det er lov å være. Som tidligere politiker og rimelig oppegående person, bør du vel kunne lukte lunta her. Enig i at hårklipp er alt for dyrt i Norge,men hvis en «ordinær» frisør tar kr 100-150
  for en hårklipp så taper vedkommende penger. Jeg har snakket med flere norske firsører om dette og de er alle enige om at slike priser medfører tap og konkurs ganske fort. Jeg ønsker heller ikke å betale mer enn høyst nødvendig, men disse innvandrersjappene driver ikke lovlig. Du vet utmerket godt at innvandrere får momsfritak i 3 år for å starte forretninger og at de ofte bytter eiere eller legger ned etter 3 år.
  De mikser, trikser og lurer oss opp i stry. Det er også slik at selv om de betaler alle avgifter, så jobber det gjerne slekt og famile i disse sjappene og de får gjerne veldig dårlig betalt. Ikke rart man kan holde utgiftene nede når lønnsutgiftene er nesten ikke eksisterende
  Det er vel noe som heter minimumslønn i frisørbransjen også, men jeg tror ikke akkurat LOs «sommerpatrulje» ønsker å bli innblandet i denne materien av redsel for å bli hengt ut som rasister

  • Tusenkunstner

   Måten du beskriver de driver salongene på er utradisjonelt i norsk forstand. Men det er jo ikke noe ulovlig i det. Det er ikke forbudt at hvis f.eks jeg er i slekt med deg eller er en kamerat, også kommer jeg innom salongen din og hjelper til litt uten å ta betalt.

  • Runo

   Mye er for godt til å være sant. Blant annet hårklipp til 150 kroner. Bare helt livsfjerne mennesker tror dette er lovlig virksomhet. Det er svart virksomhet, ingen bilag å kontrollere, personlige selskaper som resirkuleres. Myndighetene har verken kapasitet eller mulighet til å kontrollere regnskaper som ikke finnes.

   Norge hadde en finansminister fra SV som handlet «billig» pizza av en innvandrer. Råvarene ble levert i avfallsposer et par ganger i uken. Fraktet i en møkkete gammel varebil. Colaen hadde svensk merking. Sigarettpakkene var uten avgift-stempel.

   Du må være livsfjern å late som du lever i en ideell verden for ikke å se hva som skjer i Oslo. Alternativt late som du ikke ser det. Det er svært belastende å kontrollere innvandrersjapper med politibistand som er helt nødvendig. For du er ikke ferdig med jobben når kontrollen er gjort. Det følger trusler i kjølvannet. Derfor er det stadig flere som vegrer seg, mange slutter faktisk på grunn av dette, for å utføre kontroller. Det er virkeligheten naive politikere har skapt.

   PS. Minimumslønn? Den laveste man har kommet over er 15 kroner pr time. I en frisørsalong.

 • anonym

  Heia Donald Trump

 • anonym

  Hurra for denne mannen
  Muslimene får igjen med samme mynt
  http://www.tv2.no/nyheter/8584140/

 • anonym

  http://www.msn.com/nb-no/nyheter/verden/sjokktall-om-innvandrere-p%C3%A5-trygd/ar-AAgEOTZ?ocid=mailsignoutmd

  Typisk muslimsk holdning. Vi er kuffar og skal fø på dem. Det er liksom deres rettigheter

 • anonym

  «Tusenkunstner» Ikke ulovlig å jobbe gratis, men hvis personen er ulovlig innvandrer, er vel det noe annet. Det er oppdaget masse ulovligheter i disse innvandrerbransjene, drosje, restaurant osv

Legg inn en kommentar