Søk

Siste kommentarer

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hezbollah – langt farligere enn Hamas

hitzbollah-150x150Hezbollah, Irans forlengede arm i Libanon, har tapt mannskap i Syria-krigen, men den samme krigen har også vært god trening for den sjiamuslimske terrorbevegelsen. Siden den siste Libanon-krigen har Hezbollah bygd seg opp med mengdevis av raketter som kan sendes mot Israel, stort sett gjemt i tett befolkede områder, slik at en ny krig vil tvinge Israel inn i en forsvarskrig som vil gå hardt ut over den libanesiske sivilbefolkningen.

Hvordan forklares Hezbollahs involvering i Syria, hva har det å bety. Det ble diskutert i Washington Institute nylig:

1 comment to Hezbollah – langt farligere enn Hamas

  • Terroristene i Hezbollah har flere titusen raketter, og har også satset ganske mye på droner; alt sammen finansiert av Iran. De deltar på Assads side i krigen i Syria. Skjønner godt at Israel er bekymret for hva Hezbollah kan komme til å finne på. Hva vil de i så tilfelle svare med? Kan det komme til bruk av atomvåpen?

    (Anbefaler videoen Understanding Hezbollah’s involvment in Syria.)

Legg inn en kommentar