Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Stiller ut funn fra kong Davids tid

davidoggoliatdalenFor første gang kan du se arkeologiske funn fra by fra kong Davids tid. Den 6 september åpner utstillingen på museet «Bible Lands Museeum Jerusalem», skriver Den Internasjonale Kristne Ambassaden i Jerusalem på sin nettside, med The Jewish Press og Bible Lands Museeum Jerusalem som kilder. Det var for ti år siden at arkeologer for første gang oppdaget funnene av det som trolig er den bibelske byen, Sha`arayim, eller Sjaarajim som er ordet i den norske bibelen.

Byen er beskrevet i 1.samuelsbok kapittel 17, og står i teksten rett etter historien om kampen mellom David og Goliat. I følge arkeologene som har arbeidet med den arkeologiske byen, passer stedet perfekt til beskrivelsen av Sjaarajim, som ligger i dalen der David og Goliat kjempet.

«Selv om jeg har ledet utgravningen, så ble jeg svært overrasket da jeg så alle de forskjellige gjenstandene sammen, på en måte som gjør besøkende i stand til å danne seg et klart bilde av hvordan byen så ut. Det gir besøkende muligheten til å gå tilbake i tid, til tiden rundt Davids kongedømme, sier professor Yosef Garfinkel fra Hebrew university til nyhetsmediet, Tazpit Press Service.

Utstillingen heter «In the valley of David and Goliat.

1 comment to Stiller ut funn fra kong Davids tid

Legg inn en kommentar