Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Det er etnisk rensning å fordrive jødene fra Judea og Samaria

netanyahuDen israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu, mener det er etnisk rensning når de palestinske lederne sier at de ikke vil akseptere noen jøder i en fremtidig palestinsk stat. Han kritiserer de som hevder at det er et problem for fredsprosessen at det i dag bor jøder på Vestbredden. «Ingen hevder at det er et problem for fredsprosessen at det bor 2 millioner palestinere i Israel,» påpeker han.

Netanyahus uttalelse om etnisk rensning møter kritikk fra den amerikanske regjeringen. I følge Associated Press mener det amerikanske utenriksdepartementet at uttalelsen til Netanyahu er «upassende og uhjelpsom.»

8 comments to Det er etnisk rensning å fordrive jødene fra Judea og Samaria

 • Det som pågår i Europa er også etnisk rensning. Den opprinnelige befolkningen fordrives fra område etter område. Det er ikke en gang tvilsomt hva det handler om, og det reguleres av en konvensjon som trådte i kraft i januar 1951.

  Naturlig inn- og utvandring har vi alltid hatt; ekteskap på tvers av grenser, jobb og studier i andre land osv. Den er også stort sett «nettet ut». Jeg kjenner heller ingen som er imot dette, selv om det sikkert finnes en og annen som mener grensene bør lukkes hermetisk.

  «Innvandringen» til USA var i realiteten en okkupasjon. Den opprinnelige befolkningen mistet sitt land. Hvite europeere hadde ingen historisk eller moralsk rett på USA. Jøder har derimot en moralsk rett på landområdet Israel.

 • T.O.Glas

  «den amerikanske regjeringen#».
  La oss håpe at Obamba Hussein og vraket HC forsvinner på historiens søppeldynge.

 • Vidar

  Hvilken «fredsprosess»…?
  Forøvrig er det vel ikke «etnisk rensing» å fordrive innvandrende jøder fra palestinsk land, enn det var å fordrive palestinere fra deres EGET land?
  Når en ISRAELSK leder beskylder andre for å drive «etnisk rensing», blir det hele ganske tragi-KOMISK!

  • Vidar: For det første: I dag bor det 2 millioner palestinere innenfor Israels grenser, som ingen ønsker å fordrive til en eventuell ny palestinsk stat. Den nå værende israelske ledelsen har ikke fordrevet noen palestinere, og har heller ingen planer om å gjøre det..
   2: Selv om påstanden din om fordrevne palestinere i 1948 hadde vært riktig er det selvsagt ikke mulig å beskylde dagens Israel eller dagens israelske ledere for det som skjedde for snart 70 år siden.
   3: Dessuten er påstanden din delvis uriktig. Palestinerne i 1948 flyktet fra en krig, og ble ikke jaget ut av landet.

   • Vidar

    Joda, Jan – det å nekte for at palestinere blei fordrevet fra sine hus og sitt land både forut for og etter etableringa av staten Israel i 1948, er historierevisjonisme på høyde med Holocaust–benektelse! Og denne bevisste fordrivelsen (eller skal vi kalle det «etniske rensinga»…?) av palestinere fra «jødenes land», er jo nettopp bakgrunnen for ETT av både palestinernes og FN’s krav for varig fred i regionen; den retten FORDREVNE palestinere har til å få flytte HJEM, eventuelt få økonomisk erstatning for sine eiendommer!
    Og så lenge DAGENS israelske ledere står for nøyaktig den samme politiske ideologien («sionismen») og ikke med ETT ord har beklaga NOEN av sine forgjengeres handlinger, er det ingen grunn til ikke å påpeke det PATETISKE i at en israelsk leder sutrer over en (eventuell framtidig) «etnisk rensing» av jøder i en (eventuell framtidig) PALESTINSK stat!

 • Høyreekstrem?

  Araberne har sørget for å gjøre sine land «Judenrein» og nekter å slippe en eneste jøde inn på «sine områder» som når det gjelder Vedtbredden egentlig tilhører jødene.

  I Iran må en liten jødisk minoritet gå på gummisåler og fordømme Israel, noe Nrk fremstiller som sannhetsvitner.

  Her i Europa blomstrer antisemittismen som aldri før som følge av muslimsk masseinnvandring. Flere tusen jøder må rømme fra europeiske land hvert år. Myndighetene toer sine hender og snur igjen ryggen til det rasistiske jødehatet, norske politikere inkludert.

 • Tusenkunstner

  At noen få jøder har bygd seg hus på Vestbredden sytes det over. Huff så fælt liksom. Men at det bor en haug med palestinere i Israel det er det ingen som sutrer over. Og å kaste gråstein på tilfeldig forbipasserende er liksom helt greit. Stakkar, de er jo så fattige. Da må de få lov til å være litt kriminelle. Skulle jo bare mangle. Også er det jo så frøktlig sønd på de når de når de kastes ut av leilighetene sine. De har jo bare unnlatt å betale husleia. Og det er jo ikke så farlig. Les denna kommentaren Vidar.

 • Vidar

  Jeg tviler på at det vil BLI noe problem med jøder bosatt i det framtidige Palestina. I dag veit vi at PALESTINERE som har mulighet, mye heller vil bo i staten Israel enn i de palestinske selvstyreområdene. Tror noen da for alvor at mange JØDER frivillig vil bo i staten Palestina? Jo lenger tid det tar før staten Palestina blir en realitet, jo mer ekstrem-islamsk vil denne staten bli – og jo mer antisemittisk! Hadde FN bare gjort jobben sin, og venta med å anerkjenne Israel inntil de også hadde etablert Palestina, ville i det minste «islamifiseringa» vært på et langt lavere nivå!
  Men at palestinerne ikke vil ha representanter for det folket og den staten som har okkupert deler av deres land i 70 år, bosatt i det som forhåpentlig SNART blir deres egen, selvstyrte og suverene nasjon, burde heller ikke være veldig vanskelig å forstå!
  Husk at VI hata tyskere dypt og inderlig etter «bare» 5 års okkupasjon, få direkte krigshandlinger – og ingen deportasjon!

Legg inn en kommentar