Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israelsk høyteknologi effektiviserer landbruket

LandbrukEt israelsk gründerfirma bruker kunstig intelligens for å hjelpe bønder å optimalisere avlinger, noe som kan revolusjoner måten maten dyrkes på, skriver The Times of Israel. Det Tel Aviv-baserte firmaet Prospera, som bruker kunstig intelligens og maskinlæring for å hjelpe bønder til bedre å overvåke sine avlinger, har reist en Serie A investering på 7 millioner dollar, ledet av Bessemer Venture Partners.

Midlene skal brukes til å utvide tilbudet av deres produkter til bønder og landbruksbedrifter over hele verden, sier selskapet i en pressemelding.
Prospera bruker høyteknologiske metoder for å gi bøndene sikrere informasjoner om avlingene, slik at landbruksproduksjonen blir mer profesjonell og mindre avhengig av bøndenes intuisjoner. Ved hjelp av kameraer og klimatiske sensorer kan bøndene nøyaktig fjernstyre sine felt ved å få samtidsanalyse av hva som skjer med deres dyrking, forteller selskapet. Denne tilgangen tillater dem å takle kritiske spørsmål om dårlige felt forårsaket av skadedyr, sykdom, vanning, mangel på næringsstoffer og sub-optimale agro-tekniske aktiviteter.
Løsningen er kostnadseffektiv og skalerbar, slik at bønder kan dyrke avlinger på en mer effektiv og bærekraftig måte. Dne sikrer også at vann, sprøytemidler og kunstgjødsel brukes kun ved behov og gir rom for det maksimale potensialet av avlinger som skal leveres til markedet, sier Prospera.
«Landbruket er en god kandidat for å søke pragmatisk kunstig intelligens,» sier Daniel Koppel, administrerende direktør og medgrunnlegger av Propsera, i en uttalelse. «Prospera har som mål å lede an i arbeidet med å gjøre landbruket intelligent og effektivt med teknologi som kan løse de viktigste smertepunktene dyrkere har globalt.» Med en global befolkning som vokser, kombinert med økte miljøhensyn, må landbruket finne måter å vokse mer bærekraftig på og å optimalisere avlingene.

Legg inn en kommentar