Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Sliter med lav vannstand i Genesaretsjøen

genesaretsjoenMens turistene koser seg i solen er det mange israelske miljøvernere som håper på regn. Etter tre år med mangel på regn er Genesaretsjøen nå på sitt laveste punkt siden høsten 2012. Vannlinjen i dag står på minus 213 meter under havoverflaten, noe som er langt under innsjøens «Red Line», skriver Ynet News.

Vannlinjen for innsjøen må være fire meter og 57 centimeter høyere for å bli vurdert «full». Men sist vinter var den tredje vinteren på rad hvor nedbøren var mindre enn gjennomsnittet, slik at året 2016 blir betraktet som et tørkeår.  Når vannstanden blir så lav, vises en øy i innsjøen (se bilde).
«Genesaretsjøens vannlinje har falt med en meter og to centimeter siden begynnelsen av sommeren. Vannlinjen er for tiden svært lav. Vi trenger alle å be for en virkelig regnfull sommer i år,» sier Pinchas Green, nestleder i Kinneret Authority, som har ansvaret for innsjøen, til Ynet News. Og hittil har sommeren vært svært så solrik.
 Dr. Amir Givati, direktør i Israel Water Authority bekrefter at vannstanden er på sitt laveste nivå siden høsten 2012. The Water Authority forventer ikke store mengder regn den kommende høsten og vinteren og vannlinjen er ventet å falle ytterligere -. godt under den nederste røde linjen, dersom været holder seg tørt de neste månedene, og andre elver, bekker og kilder i Genesaretsjø-regionen vil gå tørre».
 «Genesaretsjøen vannlinjen er allerede godt under den nederste røde linjen, til tross for at pumping fra innsjøen har blitt kraftig redusert. Mengden vann som pumpes fra sjøen er det laveste noensinne. Men Jordanelva er på randen av dehydrering, «sa Givati til Ynet News. Så nå håper han, i motsetningene til de fleste turistene som besøker Israel, på mye regn fremover. Noe det ifølge langtidsprognosene ikke ser ut til å bli.

Legg inn en kommentar