Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Oljeministeren ønsker israelske selskap hjertelig velkomne på norsk sokkel

tord_lien-150x150Jeg håper at vi i framtiden kan utvikle et forhold norsk oljeindustri, sier Assi Bartfeld, administrerende direktør i Delek Group til Dagen. Energiselskapet har ifølge Dagen for tiden et slags monopol på gassektoren i Israel sammen med det amerikanske selskapet Nobel. «Delek Group ønsker å bli internasjonalt og investere i Nordsjøen og andre steder. Selvsagt vil vi være interesserte dersom det er plass for oss i Norge», sier han.

Tirsdag formiddag møtte han olje- og energiminister Tord Lien i Tel Aviv. Bartfeld beskrev møtet som svært interessant, skriver avisen.  Statsråden peker på at selskapet over tid har utviklet gassektoren for Israel og Kypros. I tillegg jobber de med løsninger for eksport av petroleum som også inkluderer Egypt.

«Delek er et selskap som har gjort en god industriell jobb i samhandling med nabolandene», sier Lien til Dagens reporter. Han ønsker Delek Group hjertelig velkommen til å investere i Norge. Lien peker på at situasjonen på norsk og utenlandsk sokkel er svært tøff på grunn av lave petroleumspriser. «Et selskap som har kapital ledig tilgjengelig er gull verdt,» mener han.

Statsråden understreker overfor Dagen at selskapet selvsagt må søke om lisens på lik linje med andre internasjonale selskaper. En slik prosess kan ta seks måneder, ifølge Olje- og energidepartementet. «Det er ikke riktig av meg å forhåndsgodkjenne, men Delek er, med deres kompetanse og kapital, hjertelig velkommen til å søke om lisens til å operere på norsk sokkel,» sier han.

Nylig åpnet den israelske regjeringen for at internasjonale selskaper også kan engasjere seg på israelsk sokkel. Bartfeld tror mer konkurranse vil være bra for alle parter.

Tirsdag møtte statsrådens delegasjon gass- og oljeselskaper som Delek Group, Elbit, Fieldbit, Presenso, Geoimage og Harbo Technologies i Tel Aviv. Lien fikk overlevert en rapport med 148 aktuelle selskaper som driver med ulike teknologiske disipliner, skriver Dagen. 

 

1 comment to Oljeministeren ønsker israelske selskap hjertelig velkomne på norsk sokkel

Legg inn en kommentar