Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Etnisk rensing for fred?

rachel1«Det var mange som sperret øynene opp forleden da en talskvinne for det amerikanske utenriksdepartementet, Elizabeth Trudeau, offentlig refset den israelske statsminister Benjamin Netanyahu for hans påpekning av at den palestinske ledelsens krav om at jødene må fjernes fra Judea og Samaria som en forutsetning for fred, ikke tjener fredens sak,» skriver dr. Michal Rachel Suissa, og fortsetter:

«Madame Trudeau var spesielt misfornøyd med at Netanyahu karakteriserte den krevde utrenskningen av jøder for etnisk rensing.  Det er upassende og lite hjelpsomt i fredsarbeidet ifølge USAs myndigheter.

Det foregår en intens diplomatisk aktivitet for tiden for å forsøke å blåse liv i den forlengst avdøde fredsprosessen mellom Israel og det palestinske PLO-regimet til Mahmoud Abbas.  Det er mye som står på spill: President Obama har behov for å oppnå i det minste en prinsipiell enighet om en tostatsløsning før han går av, og dessuten stunder det til nytt møte i den norskledete giverlandsgruppen for det palestinske regimet hvor utenriksminister Brende allerede har lovet støtte til fredsprosessen enten den eksisterer eller ikke.

Når så det palestinske lederskapet som er Israels motpart i prosessen, står kategorisk fast på sitt krav om at alle jøder må fjernes fra en fremtidig palestinsk stat, er det ikke usaklig av den israelske statsminister å reise spørsmålet om hvorvidt de jødiske lokalsamfunnene i Judea og Samaria er et hinder for fred?  Hva med de millioner arabere som bor i Israel, – mener man også de er et hinder for fred?  Netanyahus svar på denne problemstillingen er at etnisk rensing og jødeutdrivelse ikke er israelsk politikk.  ”Etnisk rensing for fred” er en absurditet, – det er ikke annet enn rent jødehat, sa statsminister Netanyahu og ble kritisert for å ha sagt det som det er.

Det amerikanske utenriksdepartementet fikk svar på tiltale, men er dette budskapet oppfattet i Norge?  Vi er ikke sikker på det.  Utenriksminister Brende og hans nærmeste har nok fått beskjed.  De har nettopp vært i Jerusalem og Ramallah for å forberede høstens møte i giverlandsgruppen.  Dit kom de samtidig med at den israelske regjeringen gjorde sitt standpunkt klart for offentligheten.  Men for øvrig er det ingenting som tyder på at norsk offentlighet har fått vite hva som foregår.  I kontrast til hva vi i mange år har opplevd når norske utenriksministre har vært på fredsturne i Midtøsten, finner vi nå så godt som ingen omtale av begivenheten i norske medier. 

I stedet skjer det et landsomfattende og ytterst nedverdigende arrangement i regi av den norske statskirken som enda en gang har involvert seg i de antijødiske aktivitetene til Kirkenes Verdensråd, – den årlige hatfestenKirkeuka for fred i Palestina og Israel.”  I Oslo innledes dette antisemittiske agitasjonsopplegget med et ”Midtøstenforum” med foredrag av marxist-leninisten Erik Fosse som sammen med sin kollega Mads Gilbert som under Gaza-krigen i 2008-09 assisterte Hamas med anti-israelsk propaganda og desinformasjon i norske medier.  Erik Fosse gjorde seg dessuten herostratisk berømt da han for et par år siden formidlet norsk bistand fra Utenriksdepartementet til den islamske staten IS i Syria. 

Blant statskirkens såkalte ”fordypningsmateriell” for sine medlemmer finner vi for øvrig en ganske ytterliggående samling av antisionistisk materiell for propaganda og desinformasjon som til dels stammer fra Kirkenes Verdensråd og fra sterkt Israel-fiendtlige organisasjoner som for eksempel B’Tselem, samt en sterkt villedende redegjørelse for Stortinget av utenriksministeren.

At Kirkenes Verdensråd og dets støttespillere i den norske statskirken er sterkt kritisk til den jødiske staten Israel, har vi omtalt mange ganger.  Dette organet som gjennom hele sitt virke har vært preget av politisk påvirkning fra den sovjet-russiske ortodokse kirke og den såkalte ”frigjøringsteologien” som ble implantert i vestlige kirkesamfunn fra Sovjetunionen, er fremdeles en av de mest aktive og ressurssterke organisasjoner som arbeider for å undergrave Israels legitimitet og internasjonale omdømme.  Det er tragisk å være vitne til hvordan norske menigheter og kirkelig ledelse har latt seg villede av virksomheten til denne organisasjonen, og hvor inngående dens virksomhet blir tillatt å øve innflytelse på nordmenns tanker og sinn.

Vi ser ingen grunn til å tro at statskirkens øverste ledelse ikke er fullt ut orientert om innhold og formål med den ”Kirkeuka for fred i Palestina og Israel.”  Det bevilges store åndelige og materielle ressurser for å gi medlemmene en negativ holdning til den jødiske staten og det jødiske folk.  Disse menneskene vet nøyaktig hva de er med på

Den ytterste konsekvens av den undergravende virksomheten statskirken driver på dette området, er at det Palestina-arabiske kravet om etnisk rensing og omgjøring av jødenes urgamle hjemland, Judea og Samaria, til et ”judenrein” område, vil bli et kirkelig ”folkekrav” i Norge.  Kirkens virksomhet som sammen med den sekulære boikottbevegelsens aktiviteter er landsomfattende og vedvarende, vil uunngåelig medføre økt forekomst av antisemittiske utbrudd i Norge.  Statskirkens ledelse har et sterkt medvirkende ansvar for en slik utvikling.»

15 comments to Etnisk rensing for fred?

 • Joakim

  Hei Simonsen,

  Hva synes du om den (jødiske) jenta Carey Elizabeth Wedler som blant annet kritiserer USAs Israels poltikk:

  http://youtu.be/QLDE4mRwfSQ

  • Joakim: Presentasjonen av hennes meninger var vel litt forvirrende og ikke preget av solide saklige argumenter, men mer av synsing. Likevel, Israel er et demokrati, og israelere, og jøder utenfor Israel, har alle mulige meninger om det meste. Det er lovlig å være uenig. Og ikke spesielt oppsiktsvekkende.

 • Vidar

  Går ut fra at DOKTOR Suissa er klar over at vi ikke lenger har noen «statskirke» i Norge…? Samt at staten Israel har bedrevet en «etnisk rensing» som er langt mer omfattende enn den som (eventuelt) vil skje når staten Palestina er et faktum og (fortsatt eventuelt) samtlige jøder blir bedt om å forlate landet? Det siste vil selvsagt verken Suissa eller andre sionister innrømme, men de burde i det minste forstå at representanter for den staten som i 70 år har okkupert dem, ført krig mot dem og med alle midler forhindra DERES statsdannelse, ikke er spesielt velkomne som innbyggere i landet…? Det hadde også vært fint om Suissa snart kunne vise at hun forstår forskjellen mellom anti-JØDISK og anti-SIONISTISK…

  • Thorstein

   Vidar er en klok mann. Israel holder sine muslimske naboland i et jerngrep pga atomvåpen. Jeg har reist i muslimske land og der er det alltid ro og fordragelighet, men i Israel hvor jøder styrer , er det bråk og fankskap , hver eneste dag. I Israel finnes det knapt nok en muslim lenger. Alle muslimer er nemlig drevet på flukt eller drept. Demokratene burde hatt plass til hedersmannen Vidar i sitt sentralstyre. Det ville partiet ha vunnet stort på og da ville partiet også fått mer seriøsitet. Muslimer er stort sett et fredelig folkeferd, i hvert fall i sammenlikning med jøder.

   • Asterix

    Vidar er en løgner fordi Israel har full rett til å administrere sitt land.
    Israel er forsøkt utslettet flere ganger, og skulle aldri gitt fra seg kontrollen over Gaza. Dersom Israel gir fra seg områdene som Jordan tok ulovlig i 1948-49 vil Israel bli angrepet fra flere kanter.
    Derfor handler det ikke om etnisk rensing, men overlevelse for jøder fordi koranen hater jøder. Det bor 20 % palestinere i Israel hvilket gjør også Thorstein til en løgner.
    Vidar er en stor hykler som Demokratene ikke bør ta i med ildtang.
    Han vil forby islam i Norge, men gir blaffen i jødene og Israel`s stilling i et hav av fiender etter at de ble tilkjent et hjemland av Folkeforbundet.
    Vidar bryr seg knapt om at Israel og jøder er truet på livet nå sist ved at rakettskjoldet måtte ta ned raketter også fra nord.

  • @Vidar: Dette er ett av de mest oppegående innleggene jeg har sett på dette forumet noensinne. Du sier det jeg har sagt hele tiden på dette forumet. Anti-jødisk og anti-sionistisk er som oftest to forskjellige ting. Det er i hvert fall godt og se at noen er våkne.

   Hvis en etnisk nordmann setter seg til motverge når et muslimsk byggefirma vil opprette et byggefelt med muslimske boliger på eiendommen hans bedriver nordmannen altså etnisk rensing på muslimer ifølge retorikken til Netanyahu.

   • Asterix

    Tøvete innlegg – du vet meget godt hva Netanyahu sikter til.
    Det samme skjedde da Israel fjernet nesten 10.000 jødiske hjem på Gaza. Takken var raketter tilbake.

 • Vidar

  «Thorstein» er morsomt ironisk, men «Asterix» er en ondsinna løgner!
  Hva jeg skriver, har intet med Israels «rett» til å administrere sitt eget land, men hva de sionistiske lederne har gjort av U-rett i forbindelse med både etableringa og den seinere «administreringa» av staten Israel!
  Det er helt riktig at jødenes land har vært – ikke bare «forsøkt» – utsletta flere ganger opp gjennom historien. Sist gang for snart 2000 år siden, blei landet oppløst og jødene spredt, etterhvert over heile kloden. Men intet folk – selvsagt heller ikke det jødiske – kan returnere til et landområde de bodde i for TO TUSEN ÅR SIDEN, og hevde noen «rett» til å kaste ut de som har bosatt seg der siden, og så etablere sitt eget land der!! Det burde om ikke anna de siste 70 års erfaringer fra MidtØsten bevise til fulle!
  Forøvrig er det (forhåpentligvis) en LØGN at undertegnede er «en stor hykler»! Jeg legger ikke skjul på hva jeg mener og står for, og er ergo det stikk motsatte av en «hykler» 😉 Og mitt engasjement når det gjelder Midt-Østen viser vel også at jeg alldeles IKKE «gir blaffen i jødene og Israels stilling»! Men jeg bryr meg ikke BARE om jødene,, eller om staten Israel – jeg bryr meg om ALLE mennesker!
  Men en slik holdning går formodentlig langt over «Asterix» sin fatteevne…

  • Asterix

   «men hva de sionistiske lederne har gjort av U-rett i forbindelse med både etableringa»

   Det foreligger ingen U-rett da Israel ble opprettet. Israel ble opprettet Israel under full overenstemmelse med Folkeforbundets vedtak som FN bekreftet i 1945. Hva Vidar forholder seg til er islamistisk forkastelse av Mandatet.
   Det går faktisk an å interessere seg for de avtaler som ble inngått allerede fra fredskonferansen i Paris 1919. Allerede I 1920 ble jødene tildelt retten til eget hjemland.
   Jeg anklager Vidar for å fordreie sannheten om hvorfor Det Muslimske Brorskapet ikke ville gi Israel en sjanse.

 • Vidar

  Da går jeg ut fra at «Asterix» uten videre mener TERRORISME er helt legitimt? Såsant det begås av sionister…? For jeg går også ut fra at navn som Irguns (som allerede i juli 1938 først drepte 76 arabiske sivile ved hjelp av bomber på markeder og andre offentlige plasser, og deretter – som reaksjon på at ETT Irgun-medlem blei arrestert av britene – drepte 52 arabere til, som hevn!) – under ledelse av seinere Istaelsk statsminister Menachim Begin, og Stern (under ledelse av -Yizhak Shamir)? Og at «Asterix» også kjenner til at sinostiske TERRORISTER sprengte King Dvid-hotellet i Jerusalem, og dermed drepte 91 Briter, i tillegg til en del jøder… Eller hva med massakren i Deir Yassin i april 1948? Hvor 254 sivile palestinere – menn kvinnner, barn og FOSTRE i sin mors mager – blei slakta ned av netttopp IRGUN?
  (Eller at gravplassen for Deir Yassin’s ofre, i 1980 blei sletta med bulldozere, for å bygge ny motorvei…?)
  Heile staten Israels historie er FULL av urett, krigsforbrytelser og terrorisme mot det palestinske folket!
  Utrolig at oppegående, leskyndige mennesker for alvor kan benekte dette. Og samtidig kritisere de som fornekter Holochaust…

  • Vidar: Det interessante her Vidar, er at du må gå nesten 70 år tilbake i tid for å finne eksempler på jødisk terror. Men faktum er at det også har vært to-tre eksempler de siste 10-15 årene. En jøde massakrerte for mer enn 20 år siden flere bedende muslimer i en moske i Hebron, og i fjor tente en jøde på et privat palestinsk hus, og dermed drepte og såret flere palestinere. Noen jødiske tenåringer tente for et par år siden på en tilfeldig arabiske gutt i Øst Jerusalem.
   Hver gang jeg som i de siste dagene her i Jerusalem diskuterer terror med palestinere, er svaret «Det er vi imot, men…. det var en jøde i fjor som ,,,, og husker du massakren i Hebron. som om det skulle være noen unnskyldning.
   Mens det har vært et par alvorlige terrorhandlinger/etnisk motivert angrep, mot palestinere har det vært rundt 60 angrep på jøder bare i løpet av de siste 12 månedene. Sivile jøder ikledd sine sorte klær er blitt angrepet med kniver, bevisst overkjørt av biler, eller skutt. Når det skjer jubler palestinske ledere, spesielt i Gaza, og sier offentlig at det var godt at noen forsvarte moskeene. Angriperne som blir drept under angrepene blir hyllet som martyrer.
   På den israelske siden, derimot, blir alle slike angrep etterforsket av politiet, de ansvarlige om mulig stilt for retten og dømt.

   • Vidar

    Jan; Jeg applauderer ALDRI tgerrorisme, selvsagt uansett hvem som begår den! Og palestineres applaudering av terror mot jøder og/eller Israel, er direkte avskyelig! (Selv om den også er like FORSTÅELIG som nordmenns applaudering av «terror-aksjoner» mot nazistene…) Og min smule påminnelse av hendelser som fant sted for 70 år siden, skyldes IKKE at jeg ikke kunne funnet alt for mange av nyere dato, men at denne «Asterix» påsto at det ikke forekom noen urett da staten blei OPPRETTA!
    Vi blir nok neppe enige om alt vedrørende staten Israel, men vi er formodentlig enige om at TERROR bør fordømmes uansett hvem som står bak den eller hvem den er retta mot…?

  • Asterix

   Ettersom Vidar nevner Deir Yassin uten å berøre bakgrunnen kunne han lest seg opp på mer troverdige kilder enn muslimske, som det oftest knapt nok finnes sannhetsgehalt i.

   http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/History/deir_yassin.html

   Nå har jeg ingen illusjoner om at Vidar vil forsøke å forstå Deir Yassin
   på bakgrunn av andre kilder, men likevel. Det finnes og bilder av bilen som nærmet seg Deir Yassin og varslet formålet.

   «On April 2, 1948, the inhabitants of Deir Yassin began sniping at the Jewish Quarters of Bet Hakerem and Yefe Nof. According to reports by the Shai (Haganah Intelligence), fortifications were being constructed in the village and a large quantity of arms being stockpiled. Several days before the attack on Deir Yassin, the presence of foreign fighters was reported, including Iraqi soldiers and irregular forces. An Arab research study conducted at Bir Zeit University (near Ramallah) relates that the men of Deir Yassin took an active part in violent acts against Jewish targets and that many of the men of the village fought in the battle for Kastel, together with Abd-el-Kadr el-Husseini. The report also stated that trenches had been dug at the entry to the village, and that more than 100 men had been trained and equipped with rifles and Bren guns. A local guard force had been set up and 40 inhabitants guarded the village every night. (Knaana Sherif, The Palestinian villages destroyed in 1948 – Deir Yassin. Bir Zeit University, Documentation and Research Department 1987).»

   Irgunn og Haganah oppstod i et fiendtlig klima for å beskytte jødisk liv etter at muslimer hadde angrepet jøder allerede fra 1920.
   Det betyr ikke at Asterix mener at alle aksjonene legitime i motsetning til Vidar som underkjenner livets rett for Israel og dermed israelere ute nå blunke,

 • Vidar

  Folk som for alvor mener at NEDSLAKTING av hele landsbyer, med flere hundre SIVILE, kvinner og barn – sågar ufødte SPEDBARN i mors liv! – på noen som helst måte kan unnskyldes eller forsvares, ønsker jeg faktisk ikke å debattere med! Slikt er så avskyelig, så djevelsk sykt, at evner man å forsvare eller bare føler behov for å unnskylde slikt, trenger man fortrinnsvis psykiatrisk behandling, og jeg er IKKE psykolog!
  Så takk til deg, «Asterix» men «ellers takk!»

Legg inn en kommentar