Søk

Kategorier

september 2016
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Så skåles det igjen

oktoberfest2Så braker det løs igjen. Akkurat nå åpnes den berømte oktoberfesten i München, verdens største ølfest. Byens ordfører tapper øl fra det første fatet, slik festen åpnes hvert år. Årets oktoberfest er nummer 183, så her kan man virkelig snakke om en tradisjon. I forkant av åpningen arrangerte telteierne og bryggeriene en flott parade gjennom byen.

Også paraden har lange tradisjonen. Den første fant sted i 1887. Rundt 1000 mennesker deltok i årets parade, som akkurat ble avsluttet.

Også i morgen blir det paradert i Bayerns hovedstad. I den tradisjonelle kostymeparaden ventes det 9500 deltakere, melder arrangørene. I denne paraden presenteres et stort utvalg av tradisjonelle drakter, og tradisjonelle danser. Bortsett fra bayerske grupper deltar også gjester fra hele Tyskland og Europa. Denne paraden ble første gang arrangert i 1835 til ære for den 25. bryllupsdagen til Oktoberfest-grunnleggerne, kong Ludwig I og hans kone Theresa. Siden 1950 har det blitt en vanlig hendelse.

Den første Oktoberfesten ble arrangert i år 1810 til ære for den bayerske kronprins Ludwigs ekteskap med prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausen. Festlighetene begynte den 12 oktober 1810, og endte 17 oktober med et hesteløp. I de følgende årene ble feiringen gjentatt, og senere ble festivalen forlenget og flyttet frem til September.

Årsaken til at man valgte å begynne ølfesten i september var værforholdene. Septembernettene var varmere, de besøkende var i stand til å nyte hagen utenfor teltene og spasertur over festivalområdet «die Wiesen» mye lengre uten å fryse. Historisk sett har den siste Oktoberfest-helgen vært i oktober og denne tradisjonen fortsetter i nåtiden.

Skal du få plass i ølteltene bør du være tidlig ute, til tross for at det under årets festival er hele 14 telt, de største med plass til flere tusen tørste gjester. Kommer du slentrende til festivalområdet litt ut på ettermiddagen er det stor fare for at du vil ha problemer med å finne plass, uansett hvor mange øltelt og sitteplasser som finnes. Her kan du følge åpningen direkte.

Og får du ikke plass, vel, gråt ikke. Du kan i stedet dra inn til det berømte ølhuset Hofbräuhaus, og oppleve den samme ølstemningen der, i noe roligere omgivelser. Hofbräuhaus ble bygget i 1607 av den bayerske hertugen Maxmilian, som et bryggeri, og senere omgjort til ølhall og restaurant i 1897.

2 comments to Så skåles det igjen

 • Ett av mine store forbilder gikk bort i fjor, jodlekongen og legenden Franzl Lang fra Bayern. Jeg nevnte potensialet hans for et par år siden i anledning Oktoberfest. Jo mer jeg tenker på det jeg nevnte, jo mer sikker blir jeg på at Franzl Lang fort kan bli det tyngste våpenet vi har i kampen mot masseinnvandring. Glem atomvåpen, hydrogenbomber, pandemier osv. Vi HAR Franzl Lang…det har ikke de.

  Planen er enkel. Videoen jeg poster under blir delt og spilt høyt i loop overalt, hele tiden i 3 år sammenhengende, kun avbrutt av nattero mellom midnatt og 04.30. Vi etniske eurpeere klarer selvfølgelig å utstå europeeisk kvalitetsmusikk uten nevneverdige problemer. Andre derimot får muligens problemer og forsvinner. Alle som fremdeles befinner seg i Europa etter disse 3 årene fortjener sannsynligvis statsborgerskap og opphold.

  For å begynne å være i nærheten av å forstå hva jeg mener, bør det være obligatorisk å ha en gjennomlytting, eller to. Klippet er selvfølgelig bare på skarve 10 timer, men etter et par gjennomlyttinger bør man begynne å ane at dette er slagkraftig.
  httpv//youtu.be/Lxt0_YrQs0M

 • Hva har skjedd med forumet? Ingen v på videolinken? Velvel her er den: https://youtu.be/Lxt0_YrQs0M

  Det er vel noen globalister på dette forumet og de kan jo se bort ifra disse postene med Franzl Lang og alternativt bare la ting skure og gå og fortsette som før. De kan da se denne videoen som at alternativ. 😀
  https://youtu.be/tYb6zPbBKwQ

Legg inn en kommentar